Rdeče-belim je v zadnjem srečanju leta 2020 v Ljudskem vrtu proti favoriziranim Mariborčanom uspelo iztržiti točko. Potem, ko so v prvem polčasu varovanci Oskarja Drobneta dvakrat povedli, so vijoličasti dvakrat predno izničili, nadaljevanje srečanja ni prineslo zadetkov.

Ljudski vrt, gledalcev: /

Sodniki: Antič Mihael, Vidali Manuel, Habibović Adis, Mertik Bojan. Delegat: Rajh Jožef

Strelci: 0:1 Flakus Bosilj 22`, 1:1 Repas 1:1, 1:2 Prša 30`, 2:2 Požeg Vancaš 38`

Maribor: Jug, Klinar, Požeg Vancaš, Repas, Dervišević, Kolmanič, Mešanović, Mlakar, Kotnik, Peričić, Martinović. Trener: Mauro Camoranesi

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Prša, Kim, Čermak, Petek, Flakus Bosilj, Ploj, Matjašič, Azemović, Krajnc. Trener: Oskar Drobne

Rumeni kartoni: Martinović, Uskoković, Mešanović, Kronaveter; Krefl

Pred srečanjem v Ljudskem vrtu je trener rdeče-belih Oskar Drobne posegel po dveh menjavah v začetni enajsterici glede na tekmo med tednom proti Domžalam. V obrambni vrsti je prednost pred Renatom Pantalonom dobil Luka Petek, na sredini igrišča pa je Tilna Pečnika zamenjal Alen Krajnc.

Začetek srečanja v Ljudskem vrtu je pripadel gostiteljem, najprej je v 8. minuti iz dobrih dvajsetih metrov zapretil Denis Klinar, njegov poskus ni predstavljal večje nevarnosti, le tri minute zatem so bili varovanci Maura Camoranesija povsem blizu vodstva, ko je v kazenski prostor rdeče-belih podal Žan Kolmanič, na drugi vratnici pa je iz dveh metrov Jan Mlakar zatresel prečko, na srečo rdeče-belih je Luka Petek po odbiti žogi izbil žogo izpred kazenskega prostora.

Po dveh priložnostih Mariborčanov, so varovanci Oskarja Drobneta strnili svoje vrste in se povsem razbremenili, kar so nakazali že v 13. minuti, ko je sicer Roko Prša po lepi akciji znašel v prepovedanem položaju. Že v naslednjem napadu je sledil nov protinapad rdeče-belih, a se je David Flakus Bosilj namesto za podajo proti Roki Pršu odločil za strel, ki pa ni predstavljal večje nevarnosti za vrata Ažbeta Juga. V 18. minuti srečanja je iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Marcel Čermak, a njegov strel je zletel kakšen meter nad vrati mariborskega vratarja. Le minuto zatem so bili znova nevarni rdeče-beli, ko je poskušal Roko Prša iz roba kazenskega prostora nekoliko iz desne strani, a je bil Ažbe Jug na mestu.

V 22. minuti so varovanci Oskarja Drobneta izigrali obrambo vijoličastih, Jure Matjašič je na dobrih petindvajsetih metrih lepo odložil žogo do Roka Prše, ki je takoj v akcijo poslal Alena Krajnca, ki se je sam znašel pred Ažbetom Jugom, vratar Maribora je poskus prvega strelca rdeče-belih odbil do Davida Flakusa Bosilja, ki je iz dobrih sedmih metrov zadel za vodstvo.

Že v naslednjem napadu pa so vijoličasti izničili prednost rdeče-belih, Jan Mlakar je na levi strani prodrl v kazenski prostor, ter poskušal s podajo v osrčje kazenskega prostora, žoga se je od Roka Prše odbila do Emirja Azemovića, ki jo je odbil le na kratko do Jana Repasa, ki se je na dobrih dvajsetih metrih odločil za strel iz prve in s pravim projektilom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča za ekspresno izenačenje v Ljudskem vrtu.

Po dobre pol ure igre, pa so varovanci Oskarja Drobneta ponovno povedli. Bivši branilec rdeče-belih Ilija Martinović je na dobrih dvajsetih metrih nepravilno oviral Marcela Čermaka, glavni sodnik srečanja Mihael Antić je upravičeno dosodil prosti strel, k izvedbi le tega pa je pristopil Roko Prša, ki je z izjemno močnim in natančnim strelom od prečke premagal nemočnega Ažbeta Juga za drugo vodstvo na srečanju.

V 38. minuti srečanja, so vijoličasti še drugič na srečanju izničili prednost rdeče-belih. Na sredini igrišča sta kombinirala Denis Klinar in Andrej Kotnik, slednji je z globinsko podajo zaposlil Denisa Klinarja, ki se je odločil za predložek na drugo vratnico proti Rudiju Požegu Vancašu, žoga je preletela tudi kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča, mariborski napadalec pa je žogo z glavo poslal v mrežo za drugo izenačenje na srečanju.

Pred koncem prvega polčasa bi lahko še enkrat povedli rdeče-beli, ko se je Alen Krajnc iz dobrih dvajsetih metrov odločil za strel proti mariborskim vratom, njegov poskus pa je zaustavila prečka, tako sta ekipi na odmor odšli izenačeni.

V nadaljevanju srečanja je tempo na zelenici Ljudskega vrta malce upadel, kljub temu pa so do prvih pol priložnosti prišli varovanci Oskarja Drobneta, a je bil predvsem strelec prvega zadetka David Flakus Bosilj v 57. minuti premalo odločen pred mariborskimi vrati. Vijoličasti so prvič poskušali po dobri uri igre, ko je od daleč poskušal Amir Dervišević, a je bil kapetan rdeče-belih na mestu.

V 65. minuti srečanja bi lahko vijoličasti povedli, ko je po lepi podaji Roka Kronavetra na drugi vratnici Rudi Požeg Vancaš na srečo rdeče-belih žogo poslal mimo vrat.

V končnici srečanja, so se rdeče-beli osredotočili predvsem na obrambne naloge in jih do potankosti izvajali, svoje pa je dodal tudi kapetan rdeče-belih, ki v treh dvobojih proti Aljoši Matku trikrat ubranil strel enega najnevarnejših napadalcev Maribora. Kljub obrambni postavitvi pa je svoj debi v prvoligaški konkurenci dočakal tudi osemnajstletni Jan Majcen, ki je v igro vstopil v 88. minuti srečanja.

Kljub točki osvojeni v Mariboru, bodo rdeče-beli prezimili na devetem mestu s petimi točkami prednosti pred Gorico. Sledi zimski premor, prvenstvo pa se bo nadaljevalo v februarju, ko bodo rdeče-beli za začetek v kidričevskem športnem parku gostili aktualne državne prvake iz Celja.