Po točno enainsedemdesetih dnevih se na zelenice vrača povsem prenovljen Aluminij. Po lanski neuspešni sezoni, ko je sledil izpad iz prvoligaške druščine, bodo letos rdeče-beli tekmovali v 2. slovenski nogometni ligi, svoj prvi prvenstveni obračun pa varovance Roberta Pevnika čaka to soboto 30. julija, ko bodo ob 17.30 gostovali na stadionu Matije Gubca v Krškem.

Rdeče-beli se v novo sezono podajajo v povsem prenovljeni podobi, od lanske ekipe, ki je nastopala v Prvi Ligi je ostalo zgolj osem igralcev, to so Nik Marinšek, Jaka Bizjak, Marko Brest, Tin Martić, Gašper Pečnik, Luka Petek, Nana Kofi Babil in že dlje časa poškodovani Luka Mesarič. Priprav, ki so se pričele 20. junija pa zaradi poškodb nista pričela Luka Petek in Gašper Pečnik, slednji se bo na zelenice vrnil šele proti koncu koledarskega leta.

Sledili so številni prihodi, večina igralcev pa je na razpolago strokovnemu štabu, ki mu poveljuje Robert Pevnik že od samega začetka, glavni strateg rdeče-belih pred začetkom sezone tako poudarja, da je z delom na pripravah izjemno zadovoljen in mirno pričakuje začetek prvenstva: »S pripravami sem zelo zadovoljen, tukaj v Kidričevem smo imeli izjemne pogoje za trening. Želim si, da zdržimo čim dlje brez poškodb, da bomo imeli ves čas prvenstva na voljo vse igralce. Sem mnenja, da imamo zares dober kader, lahko smo mirni, v prvenstvo gremo dobro pripravljeni predvsem pa gremo v prvenstvo z željo, da pokažemo svojo identiteto, ki nas mora krasiti skozi celotno prvenstvo.

V rdeče-belo slačilnico je tako v poletnem prestopnem roku vstopilo kar nekaj novih obrazov, ki so se na treningih in tekmah dokazovali strokovnemu štabu, ne glede na število novincev, pa je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik zadovoljen predvsem z disciplino in motivacijo na treningih: »Veliko je novincev, a vsi so se hitro vklopili, zadovoljen sem z delom na treningih, predvsem z disciplino in motivacijo. Aluminij je sedaj povsem nova ekipa, verjetno bomo potrebovali še nekaj časa, da pridemo do vseh avtomatizmov, vendar to ni alibi. Vsi detajli, ki še manjkajo se sproti odpravljajo, nekaj zadev še moramo dvigniti na višji nivo, a vendar menim, da smo imeli dovolj časa, da uigramo ekipo, da gremo pripravljeni v drugoligaško tekmovanje. Zavedati se moramo, da moramo krojiti sam vrh lestvice in narediti na zelenici vse, da se čimprej vrnemo v Prvo Ligo.«

Prvi tekmec prenovljenega Aluminija bo tako ekipa Krškega, ki je lansko sezono sklenila štirinajstem mestu prvenstvene lestvice, v letošnjo sezono pa krenila s lanskim najboljšim strelcem Charlesem Chukwubuikem Ikwuemesijem, ki je v poletnem prestopnem roku okrepil Celje. Prav iz strani prvega tekmeca rdeče-belih sta v poletnem prestopnem roku prišla, še dva igralca, ki bosta v letošnji sezoni nosila rdeče-beli dres, to sta Sandro Zukić in Žan Baskera, ki zagotovo dobro poznata svoje bivše soigralce.

Srečanje na stadionu Matije Gubca se v sobotnem popoldnevu prične ob 17.30, pravico na srečanju med Krčani in rdeče-belimi pa bo delil Čontala Matej.