V nedeljskem večernem terminu čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo v zadnji tekmi 6. kroga v kidričevskem športnem parku gostili ljubljansko Olimpijo.

Da gre za derbi vodilnih ekip iz prvenstvene lestvice priča tudi to, da bo srečanje v Kidričevem, ki se bo pričelo ob 20.15 uri, sodil najizkušenejši slovenski sodnik Damir Skomina.  

Rdeče-beli, ki trenutno zasedajo drugo mesto na prvenstveni razpredelnici, za zmaji zaostajajo za dve točki. Varovanci Slobodana Gruborja se v derbi kroga podajajo s popotnico dveh zmag. Najprej so slavili v 5. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Ljubljani proti Bravu, med tednom pa so v pokalnem obračunu rdeče-beli pričakovano opravili z tretjeligašem iz Odrancev. V Prekmurju je blestel Nikola Leko z dvema zadetkoma, ki je pred srečanjem z ljubljansko Olimpijo poudaril, da se celotna ekipa zaveda, da jih čaka težka naloga, ampak kot vedno gredo na zmago: »Zagotovo nas v nedeljo čaka izjemno zahtevna naloga. Kot v vsako drugo tekmo gremo tudi tokrat na zmago, da tri točke ostanejo v Kidričevem.«

Zgodovina medsebojnih obračunov proti Olimpiji v kidričevskem športnem parku govori v rdeče-belo korist, saj je v obeh lanskih obračunih proti zmajem zmaga ostala v Kidričevem. V zadnjem krogu so slavili z 1:0, ko je edini zadetek dosegel Alen Krajnc, v predzadnjem obračunu pa so rdeče-beli doma Olimpijo premagali s kar 6:2 in takrat se je med strelce dvakrat vpisal prav Nikola Leko, ki pred srečanjem poudarja, da ni pomembno kdo doseže zadetek, ampak da ekipa osvaja točke: »Nov zadetek v nedeljo bi bil dobrodošel, lepo bi bilo, da bi se ponovno vpisal med strelce. Mislim, da imamo ogromno dobrih igralcev, ki lahko dosežejo zadetek, zato ni pomembno kdo doseže zadetek ampak je pomembno, da ekipa odigra dobro in da osvajamo točke.«

Ker za nedeljski obračun rdeče-belih z Olimpijo vlada precejšnje zanimanje, smo za vas pripravili internetno prodajo kart na spletnem mestu Mojekarte.si – https://bit.ly/2TuosuU. Karte lahko kupite tudi fizično v predprodaji, ki bo potekala v petek, 16. avgusta 2019 od 17.00 do 19.00 ure na blagajni v športnem parku Kidričevo. Prav tako pa si bo mogoče vstopnico zagotoviti tudi v nedeljo pred tekmo, blagajno odpiramo ob 19.15 uri.