Deveta okrepitev poletnega prestopnega roka je zvezni igralec Kofi Nana Babil. Devetnajstletni zvezni igralec, ki v Kidričevo prihaja iz ganskega prvoligaša Medeama SC.

Nana Kofi Babil je svojo nogometno pot pričel v rodni Gani, kjer je bil član prvoligaša Medeama SC, v lanski sezoni je bil član avstrijskega prvoligaša SCR Altacha. V Kidričevo devetnajstletnik, ki se najboljše znajde na levi strani zvezne vrste prihaja do 30.6.2023.

V svojem prvem intervjuju za rdeče-bele je Nana Kofi Babil, ki bo v Kidričevem nosil dres s številko 14 poudaril, da je prepričan, da se bodo tudi z njegovo pomočjo rezultati obrnili v pozitivno smer: »Prvi vtisi so zares krasni, ko sem prišel v Kidričevo, nisem poznal Slovenije. Vsi soigralci, trenerji  so me res lepo sprejeli. Zares sem vesel, da sem prišel v takšno sredino, kot je Nogometni klub Aluminij. Za zdaj resda rezultati niso najboljši, ampak ekipa je dobra in prepričan sem, da se bodo rezultati obrnili v pozitivno smer. Zase si želim, da z dobrimi predstavami opozorim nase, da pomagam ekipi, na poti navzgor.«

Kofi Nana Babil dobrodošel!