Rdeče-beli so v Kopru doživeli prvi pokalni poraz, a kljub tesnemu porazu so se varovanci Slobodana Gruborja uvrstili v polfinale pokala Slovenije. Rdeče-beli so dobili uvodno tekmo, potem ko je v Kidričevem zmago nad Koprom zagotovil Mihael Klepač. Na obali so bili s 3:2 boljši Koprčani, skupni rezultat po obeh tekmah je bil 3:3, zaradi več zadetkov v gosteh pa so si polfinale zagotovili Kidričani.

ŠRC Bonifika

Sodniki: Kovačič, Benc, Pergar

Strelci: 1:0 Vršić 2`-11m, 1:1 Jakšić 28`, 2:1 Žužek 32`, 2:2 Klepač 53`, 3:2 Vršić 77`-11m

Koper: Bužan, Jelič, Cerovec, Jozinović, Žužek, Mišić, Galešić, Guberac, Vršić, Baša, Djermanović

Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Kontek, Martinović, Jakšić, Vrbanec, Petrovič, Pečnik (84` Leko), Klepač (74` Matjašič), Čermak (89` Pantalon), Živković

Rumeni kartoni:

Srečanje se niti še dobro ni pričelo, ko so Koprčani že izničili prednost iz prve tekme, Nemanja Jakšić je nespretno posredoval v kazenskem prostoru, glavni sodnik srečanja Darjan Kovačič povsem upravičeno pokazal na belo točko. K izvajanju najstrožje je pristopil Dare Vršić, ki je zanesljivo premagal Luko Janžekoviča.

Po prejetem zadetku so rdeče-beli strnili vrste in prevzeli pobudo, do prve resnejše priložnosti pa so prišli v 12. minuti, ko je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Marcel Čermak, a je Primož Bužan strel ubranil. Le tri minute zatem je zapretil Tilen Pečnik, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, tudi tokrat pa je bil na mestu koprski vratar Primož Bužan.

V 22. minuti so do nove priložnosti prišli Koprčani, Dare Vršić se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, žoga se je pred Luko Janžekovičem odbila, a kljub težavam jo je vratar rdeče-belih še pravi čas žogo ukrotil. Dobre tri minute zatem je ponovno iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Dare Vršić, a je strel zletel mimo leve vratnice.

 V 28. minuti pa je rdeče-belim le uspelo premagati korpsko obrambo, po tem ko je po več izmenjavah na sredini igrišča do žoge prišel Marcel Čermak, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, vratar Kopra Primož Bužan je strel na kratko odbil, pri žogi je bil najhitrejši Nemanja Jakšić, ki je brez težav zadel za izenačenje.

Le štiri minute so potrebovali Koprčani, da so ponovno povedli, po predložku v kazenski prostor Dareta Vršiča je Luki Janžekoviču žoga spolzela iz rok, do nje je najhitreje prišel Žan Žužek in iz bližine zadel za še drugo vodstvo Koprčanov.

Ob koncu prvega polčasa so Koprčani pritisnili, si priigrali, štiri zaporedne strele iz kota, a noben ni ogrozil vrat rdeče-belih.

Rdeče-beli so v drugi del vstopili odločneje, terensko premoč pa so varovanci Slobodana Grubarja kronali v osmi minuti nadaljevanja, ko je Dejan Petrovič z imenitno podajo zaposlil Mihaela Klepača, ki je lepo sprejel žogo, ter se sam znašel pred koprskim vratarjem Primožem Bužanom, ki ga je brez težav premagal za izenačenje, ter skupno vodstvo.

Koprčani so do prve priložnosti v nadaljevanju prišli v 70. minuti, ko je do strela iz roba kazenskega prostora prišel Žan Bešir, a je Luka Janžekovič strel ubranil. Le šest minut zatem so bili ponovno blizu novemu vodstvu Korpčani, ko je do strela z glavo na dobrih petih metrih prišel Dare Vršić, a je Luka Janžekovič z lepo obrambo žogo izbil v kot. Le nekaj trenutkov zatem pa novo še tretjo vodstvo Koprčanov. Glavni sodnik srečanja Darijan Kovačič je po prekršku Marcela Čermaka v kazenskem prostoru še drugič pokazal na belo točko, še drugič pa je Luko Janžekoviča premagal Dare Vršič.

Po novem vodstvu so Koprčani vse stavili v napad, a je obramba rdeče-belih brez večjih težav odbijala vse napade varovancev Mirana Srebrniča, še več, preko hitrih protinapadov so rdeče-beli v končnici srečanja dvakrat zapretili. Najprej je hiter protinapad izvedel Jure Matjašič, ki je na robu kazenskega prostora podal do Nikole Leka, a je koprski vratar žogo odbil v kot. V tretji minuti sodnikovega podaljška je do strela prišel Jure Matjašič, a je bil premalo natančen.