V prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja so si rdeče-beli proti Koprčanom po zadetku Mihaela Klepača priigrali zadetek prednosti pred povratnim obračunom, ki bo odigran 29. oktobra v Kopru.

Športni park NK Kidričevo; gledalcev: 400

Sodniki: Borošak, Friš, Sužnik

Strelec: 1:0 Klepač 73`

Aluminij: Janžekovič, Kontek, Martinović, Vrbanec, Klepač (82` Matjašič), Pečnik, Jakšić, Amuzie, Čermak, Leko (67` Krajnc), Flakus Bosilj (60` Živković)

Koper: Bužan, Cerovec, Mišić, Guberac, Balta, Bešir (70` Baša), Žužek, Galešić, Pejić (70` Vršić), Jozinović, Vekić (76` Djermanović)

Rumeni kartoni: Čermak, Kontek; Pejić, Guberac, Jozinović

Dodobra spremenjena začetna enajsterica rdeče-belih je dokaj podjetno vstopila v srečanje, ter po začetnem tipanju, prvič zapretila v 7. minuti, ko je iz roba kazenskega prostora poskušal Tilen Pečnik, a je strel zletel mimo koprskih vrat. Sledilo je obdobje dokaj enakovredne igre, predvsem na sredini igrišča, v kateri si noben izmed ekip ni pripravila omembe vredne priložnosti.

So pa zato v končnici prvega polčasa pritisnili gostje in dobri dve minuti pred iztekom prvega polčasa so se je v priložnosti po odlični podaji Ivana Borne Jelića Balte v priložnosti znašel Luka Vekić, a je žoga zletela preko vrat Luke Janžekoviča.

Tudi v drugem delu so prvi zapretili gostje, a brez večje nevarnosti za obrambo rdeče-belih. Sledilo je obdobje dveh zapravljenih priložnosti Mihaela Klepača, v 55. minuti je žoga zletela mimo vrat, le minuto zatem pa je vratar gostov Primož Bužan nespretno posredoval izven kazenskega prostora, a je poskus Klepača zaustavila koprska obramba. V 58. minuti se je koprskega vratarja iz razdalje poskušal presenetiti Marcel Čermak, a je njegov poskus zgrešil cilj. Le nekaj minut zatem je ponovno poskušal Mihael Klepač, a je njegov poskusu s škarjicami iz roba kazenskega prostora bil premalo natančen. V 66. minuti so rdeče-beli izvedli nov nevaren napada, a se je za nekoliko sebičen strel iz razdalje ponovno odločil Marcel Čermak, žoga pa je ponovno zletela preko gola.

V 67. minuti so zapretili Koprčani, Darko Mišić je prejel žogo nekje na sredini igrišča, se odločil za samostojen prodor, preigral kar nekaj rdeče-belih, a je njegov samostojni poskus zletel mimo vrat Luke Janžekoviča.

V 73. minuti pa so rdeče-beli le kronali terensko premoč v drugem delu, po hitrem napadu je na sredini kazenskega prostora Ante Živković na levi strani lepo opazil samega Mihaela Klepača, ta pa je z izjemnim strelom diagonalnim strelom iz strani premagal nemočnega Primoža Bužana za vodstvo rdeče-belih.

V 88. minuti so ponovno zapretili Koprčani, a je Luka Janžekovič poskus varovancev Mirana Srebrniča brez večjih težav ubranil.

V končnici srečanja so si še dve pol priložnosti ustvarili rdeče-beli, najprej je poskušal Marel Čermak, a je koprska obramba žogo izbila v kot, zadnjo priložnost pa je zapravil Tilen Pečnik, njegov poskus iz dobrih dvajsetih metrov je zletel mimo koprskih vrat.

Povratno srečanje bodo rdeče-beli odigrali v torek 27. oktobra, ko bodo na koprski Bonifiki branili prednost 1:0 za uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja. Že v nedeljo pa čaka varovance Slobodana Gruborja nova domača preizkušnja, ko bodo v 14. krogu Prve Lige Telekom Slovenije gostili Bravo.