Po devetih tekmah brez zmage v ljubljanskih Stožicah proti Olimpiji, je naposled v 33. krogu Prve Lige Telekom Slovenije po izjemno borbeni predstavi in evrogolu Mihaela Klepača rdeče-belim uspelo priti do prve storžiške zmage in druge letošnje zmago nad ljubljansko Olimpijo s čemer ostajajo na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Stadion Stožice Ljubljana; gledalcev: 100

Sodniki: Jug Matej, Vidali Manuel, Bensa Uroš, Šmajc David. Delegat: Germič Dejan

Strelec: 0:1 Klepač 26`

Olimpija: Vidmar, Šme (46` Bagnack), Menalo, Cekici (87` Kadrič), Vukošić, Jurčević (80` Knežević), Samardžić, Ostrc (46` Elšnik), Andrejašič (69` Bezjak), Savić, Tomić. Trener: Dino Skender

Aluminij: Janžekovič, Kontek, Jakšić (19` G. Pečnik), T. Pečnik (68` Matjašič), Čermak (87` Marinšek), Petek, Grajfoner, Ploj, Horvat, Živković, Klepač. Trener: Slobodan Grubor

Rumeni kartoni: Samardžić, Savić, Menalo, Bagnack, Tomić, Knežević; Ploj, Matjašič

Rdeča kartona: Samardžić – 85`; Matjašič 90`

Pred začetkom tekme proti Olimpiji, je strateg rdeče-belih, ponovno vpeljal dve spremembi v začetni enajsterici, po tekmi premora zaradi zlomljenega nosu se je v začetno postavo vrnil Luka Petek, ki je tokrat nastopil z zaščitno masko, medtem ko se je v začetno enajsterico ponovno vrnil tudi Mihael Klepač.

Srečanje v Stožicah se je med obema ekipama pričelo dokaj previdno, a iz strani rdeče-belih zelo odločno in borbeno. Prvi so zapretili gostje, ko je kot iz desne strani izvedel Luka Menalo, pred Antejem Vukošićem je posredoval Mario Lucas Horvat, ki pa je žogo izbil proti Luki Janžekoviču, ki je nepričakovan strel svojega soigralca le na kratko odbil do Mirala Samardžića, ki je iz dobrih petnajstih metrov poskušal s prve, a žogo s pomočjo prečke zgrešil želeni cilj.

V 19. minuti smo videli že prvo menjavo, zaradi poškodbe je moral igrišče zapustiti Nemanja Jakšić, katerega je na igrišču nadomestil produkt nogometne šole, šele osemanjstletni Gašper Pečnik, kateri je priložnost v nadaljevanju odlično izkoristil.

Le tri minute zatem so Stožice ostale brez električne energije, sledila je osemminutna prekinitev, po prekinitvi pa smo ponovno videli čvrsto četo Slobodana Gruborja. Le štiri minute po prekinitvi, je Mario Lucas Horvat na sredini igrišča odvzel žogo gostiteljem, po dvojni podaji z Lovrom Grajfonerjem, je slednji videl prostega Marcela Čermaka, ki je z lepo podajo na robu kazenskega prostora našel Mihaela Klepača, ki je najprej s fantastičnim preigravanjem z eno potezo iz igre vrgel dva branilca gostiteljev in iz prve z volejem s pravim evrogolom premagal nemočnega Nejca Vidmarja za vodstvo rdeče-belih v 26. minuti igre.

Minimalno prednost so rdeče-beli zadržali vse do odhoda na odmor in tudi v nadaljevanje srečanja krenili čvrsto, predvsem pa osredotočeni, da prednost ali iz protinapadov povišajo oziroma ohranijo prednost zadetka.

Zelo dobro pokrivanje prostora in igralcev je gostiteljem onemogočalo izpeljavo akcij, zeleno-beli so prvič resneje v drugem delu zapretili šele trinajst minut pred iztekom rednega dela, ko je dobrih tridesetih metrov z neposrednim strelom poskušal Endri Cekici, vendar je Luka Janžekovič nevaren poskus izbil. Le dve minuti zatem je ponovno poskušal Endri Cekici, tokrat iz igre, ko je žogo prejel od Stefana Saviča in se odločil za strel dobrih dvajsetih metrov po tleh, tudi tokrat pa je bil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič na mestu.

V začetku 85. minute je Miral Samardžić nad Marcelom Čermakom naredil oster prekršek, ko je branilec zmajev s komolcem v glavo udaril vezista rdeče-belih, ki je obležal na tleh. Glavni sodnik srečanja Matej Jug, je brez obotavljanja pokazal še drugi rumeni karton branilcu gostiteljev, ki je zapustil igro.

Pet minut zatem smo videli še drugi rdeč karton, tokrat na strani rdeče-belih, ko je prav tako drugi rumeni karton prejel Jure Matjašič, ki je v igro vstopil v 68. minuti srečanja, tako se je razmerje moči v petminutnem sodnikovem dodatku izenačilo, a kljub temu rdeče-beli niso dopustili presenečenja, ter tako vknjižili prvo prvenstveno zmago v Stožicah.

Po srečanju je trener rdeče-belih Slobodan Grubor, poudaril, da so njegovi varovanci odigrali povsem takšno tekmo, kot so se pred srečanjem dogovorili: »Kar smo se dogovorili pred tekmo in kaj smo počeli na treningih, oziroma kolikor smo lahko delali do te tekme, to so danes fantje prezentirali na igrišču in jim še enkrat za to čestitam. Mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali.«

Rdeče-beli so tri kroge pred koncem prvenstva z še šestnajsto prvenstveno zmago utrdili četrto mesto na lestvici, ter se tretjemu Mariboru približali na le štiri točke zaostanka. Že v četrtek pa čaka varovance Slobodana Gruborja nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo v kidričevskem športnem parku, tokrat brez gledalcev gostili ekipo Domžal.