Rdeče-beli so v 10. krogu 2. slovenske nogometne lige v Beltincih remizirali, potem ko so v prvem polčasu povedli gostitelji, ko je Tiborja Banića premagal Alan Kuačič. V drugem delu so rdeče-beli rezultat preobrnili po zadetkih Andraža Borovnika in Daniela Skibe, povsem na koncu tekme pa je za izenačenje poskrbel Henrik Nerguti.

Športni park Beltinci; gledalci: 400

Sodniki: Šabangaić Denis, Vojska Matej, Švarc Dejan. Delegat: Tkalčič Silvester.

Strelci: 1:0 Kaučič 29`, 1:1 Borovnik 49`, 1:2 Skiba 76`, 2:2 Nerguti 92`

Beltinci: Zver, Ptiček, Zorman, Pihler (57` Kralj), Kosi, Grobelnik, Sočič, Đurak (46` Ščernjavič), Kaučič (70` Hren), Žaler, Čakš (86` Nerguti). Trener: Damjan Gajser

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Frešer (91` Medved), Marinšek (74` Gorenak), Bizjak (62` Skiba), Jagić, Borovnik (62` Katuša), Jovan, Brest (74` Baskera), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni karton: Frešer

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik je glede na zadnjo tekmo, ki so jo njegovi varovanci odigrali proti ravenskemu Fužinarju v začetni enajsterici opravil dve zamenjavi, v konci napada je namesto poljskega napadalca Daniela Skibe srečanje pričel Jaka Bizjak, namesto Jakova Katuše, pa je tokrat srečanje po prestani kazni štirih rumenih kartonov ponovno pričel Tin Martić.

Po uvodnem strelu gostiteljev, ko je v drugi minuti poskušal Filip Kosi, so rdeče-beli kaj hitro zagospodarili na zelenici beltinskega športnega parka. Kljub terenski pobudi, pa si prave priložnosti v uvodnih dvajsetih minutah niso priigrali, še več, prav v 20. minuti so gostitelji še drugič poskusili s strelom od daleč, poskušal je Robert Čakš, brez večjih težav pa je Tibor Banić ubranil njegov poskus.

Prvi strel proti vratom Domna Zvera so rdeče-beli sprožili v 25. minuti, ko je poskušal Jaka Bizjak, a je njegov poskus zletel preveč po sredini, tako da domači kapetan ni imel preveč težav.

Štiri minute zatem so gostitelji povedli, Luka Pihler je izvajal prosti strel iz leve strani, poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji na dobrih sedmih metrih Alan Kaučič z diagonalnim strelom z glavo premagal nemočnega Tiborja Banića. V 38. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati rdeče-belih, ko se je za strel izven kazenskega prostora odločil David Đurak, a je strel po tleh ubranil Tibor Banić in preprečil povišanje prednosti gostiteljev.

Dobrih pet minut pred iztekom prvega polčasa je prvič na srečanju resneje zapretil kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, ki se je iz prostega strela odločil za direkten strel proti domačemu kapetanu, a je njegov poskus iz dobrih tridesetih metrov, domači kapetan s skrajnimi močmi izbil v kot. Dobro minuto pred koncem prvega polčasa je bil povsem blizu izenačenja Nik Marinšek, ki je prejel lepo podajo po slalomu v kazenskem prostoru, a je kapetan rdeče-belih žogo iz voleja poslal preko domačih vrat.

V nadaljevanje srečanja so rdeče-beli vstopili bistveno odločneje in takoj zagospodarili na zelenici, terensko premoč pa kronali že v četrti minuti nadaljevanja, ko je izbito žogo po kotu sprejel Andraž Borovnik, ki se je takoj odločil za strel in iz dobrih dvajsetih metrov z natančnim strelom ob levi vratnici poskrbel za izenačenje. Že v naslednji minuti bi lahko Tomislav Jagić povedel rdeče-bele v vodstvo, a je njegov poskus iz roba kazenskega prostora na poti proti golu zadel Nika Marinška. Le nekaj trenutkov zatem je po preigravanju Marka Bresta prišel do poskusa Gašper Jovan, vendar je obramba domačih v zadnjem momentu žogo izbila.

V 76. minuti so rdeče-beli izvedli mat v treh potezah za popoln preobrat, žogo je na svoji polovici osvojil Hrvoje Crnčec, jo podal do Roka Frešerja, ki je imenitno v prazen prostor podal do Daniela Skibe, slednji pa je iz dobrih osemnajstih metrov z odličnim strelom premagal nemočnega domačega kapetana Domna Zvera.

V 82. minuti so rdeče-beli izvedli hiter protinapad, ki ga je pričel Tomislav Jagić, podal do Jakova Katuše, ki se je kljub trem soigralcem v kazenskem prostoru odločil za preigravanje, obramba domačih pa mu je žogo odvzela, tako da iz obetavnega napada rdeče-beli niso ogrozili domačega kapetana.

V 88. minuti je ponovno Tomislav Jagić na sredini igrišča po preigravanju iz igre vrgel tri domače branilce, podal do Žana Baskera, po dvojni podaji z Galom Gorenakom podal v kazenski prostor do Daniela Skibe, ki je poskušal iz dobrih osmih metrov nekoliko iz desne, a je branilec domačih žogo izbil v kot. V prvi minuti sodnikovega dodatka je po prekršku iz dobrih petindvajsetih metrov žogo v kazenski prostor poslal Gal Gorenak, ki je z odlično podajo zaposlil Luko Koblarja, a je njegov poskus zletel ob levi vratnici mimo vrat.

V 93. minuti pa je sledil šok, domači so izvedli prosti strel na svoji polovici, rdeče-beli so žogo izbili, a je ta prišla do Jana Bruna Kralja, ki je žogo izbil v Tina Martića od njega pa se je ta odbila v avt, domači vezist je hitro izvedel prekinitev, podal žogo na rob kazenskega prostora do Luke Hrena, slednji pa jo je odločil Henriku Nergutiju, ki je iz sedmih metrov z diagonalnim strelom premagal nemočnega Tiborja Banića za izenačenje.

Rdeče-beli so po petih zaporednih zmagah v gosteh, tokrat prvič v gosteh remizirali, naslednja priložnost za novi komplet treh točk bo že v petek 7. oktobra ob 15:30 uri, ko v kidričevski športni park prihajajo nogometaši Jadrana iz Dekanov.