Konec je pokalne poti. Na poti proti finalu pokalnega tekmovanja rdeče-belim v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju žal ni uspelo, nogometaši Mure so bili boljši z 0:4, ter se s tem uvrstili v finale pokalnega tekmovanja.

Nacionalni nogometni center Brdo pri Kranju; gledalci: 80

Sodniki: Balažič Dejan, Klančnik Tomaž, Kordež Grega, Sagrković Asmir; delegat: Setnikar Gojko

Strelci: 0:1 Šušnjara 15`, 0:2; Bobičanec 55`, 0:3 Maroša 63`, 0:4 Bobičanec 83` – 11 m

Aluminij: Kovačić, Jakšić, Matjašič (77` Pečnik), Vrbanec (68` Marinšek), Čermak (62` Horvat), Petek, Ploj, Šaka (62` Muminović), Živković (68` Flakus Bosilj), Pantalon, Klepač. Trener: Slobodan Grubor

Mura: Obradović, Cipot (67` Mandić), Bobičanec, Maruško, Kouter, Kous, Maroša (74` Žižek), Horvat, Šušnjara (59` Karničnik), Šturm, Gorenc. Trener: Ante Šimudnža

Rumeni kartoni: Pantalon, Kovačić; Kous, Kouter, Maroša, Karničnik

Rdeči kartoni: /

Na imenitno pripravljeni zelenici Nacionalnega nogometnega centra na Brdu pri Kranju so prvi  zapretili črno-beli, tekla je 5. minuta srečanja a je bil poskus iz prostega strela zaustavljen, sledil je hiter protinapad rdeče-belih, ki ga je zaključil Jure Matjašič a je strel iz dobrih tridesetih metrov zletel mimo vrat.

V začetku sedme minute so varovanci Slobodana Gruborja izvedli mini pritisk pred vrati Matka Obradovića, a slednji ni rabil posredovati, saj so poskuse Nemanje Jakšića, Anteja Živkovića in Mihaela Klepača zaustavili obrambni igralci Mure. V 12. minuti igre so Muraši še drugič poskušali iz prostega strela, tokrat iz skrajno desne strani, do strela z glavo je v kazenskem prostoru prišel Matic Maruško, a je strel zletel preko vrat Matije Kovačića. Že v naslednjem napadu so rdeče-beli ponovno poskušali, za strel iz dobrih petindvajsetih metrov se je odločil Miloš Šaka, a vratar Mure ni imel težav s strelom.

V 15. minuti prvi šok za obrambo rdeče-belih. Na sredini igrišča je Matic Maruško podal do Luke Bobičnca, slednji je na desni strani zaposlil Kaia Cipota, ki je bil hitrejši od Aljaža Ploja, ter podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je najprej Amadej Maroša podaljšal žogo do Luke Šušnjara, od slednjega pa se je žoga odbila v gol, za zgodnje vodstvo črno-belih.

Nekaj naslednjih minut je pripadlo črno-belim, najprej je v 19. minuti poskušal Luka Bobičanec iz dobrih dvajsetih metrov, je žoga zgrešila cilj, le dve minut zatem pa še tretji nevaren poskus iz prostega strela. Najprej je Renato Pantalon na dobrih tridesetih metrih nepravilno oviral Luko Bobičanca, slednji je iz prostega strela poskušal kar sam, ter s strelom v bližnji vratarjev kot, dodobra namučil Matijo Kovačića, ki je žogo odbil v kot.

Nadaljevanje prvega polčasa je povsem pripadlo rdeče-belim, najprej je z odličnim predložkom Aljaž Ploj zaposlil Matica Vrbanca, ki je poskušal z glavo iz kakšnih dobrih petih metrov, a je slednji slabo ocenil let žoge, tako je poskus končal v gol avtu. Že v naslednjem napadu je Jure Matjašič poslal oster predložek na drugo vratnico, Muraši so žogo izbili le do Nemanje Jakšića, ki je prodrl v kazenski prostor, preigral dva obrambna igralca, ter poskušal s strelom po tleh iz kakšnih desetih metrov v daljši vratarjev kot, žoga je zletela tik ob levi vratnici mimo vrat.  V začetku 32. minute, nov poskus rdeče-belih, potem ko je iz dobrih petintridesetih metrov Miloš Šaka poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer si je prostor za strel z glavo izboril Ante Živković, njegov poskus iz dobrih desetih metrov pa je zletel mimo vrat. V 37. minuti so varovanci Slobodana Gruborja ponovno izpeljali obetaven protinapad, Jure Matjašič je žogo Murašem odvzel na sredini svoje polovice, osvojil ogromno prostora, ter s podajo na levo stran zaposlil Anteja Živkovića, ki je lepo opazil vtekajočega Nemanjo Jakšića in Mihaela Klepača, tik pred slednjim je obramba Mure žogo izbila v kot. Že v naslednjem napadu bi lahko Mura povišala vodstvo, ko se je po hitrem protinapadu sam pred Matijo Kovačićem znašel Luka Šušnjara, a na srečo rdeče-belih poslal žogo mimo vrat.

Dobrih pet minut pred iztekom prvega dela, smo videli še en odločujoči moment na srečanju, ko je v dvoboju po odbiti žogi Nino Kouter, namerno udaril Marcela Čermaka, glavni sodnik srečanja Dejan Balažić pa se je odločil le za rumen karton.

Tik pred iztekom polčasa so bili povsem blizu izenačenja rdeče-beli, najprej je Mihael Klepač priboril žogo na robu kazenskega prostora, prodrl tik ob kotno črto, ter poslal imeniten predložek na drugo vratnico, kjer je bil najvišji v skoku Luka Petek, ki je že premagal Matka Obradovića, a je slavje preprečila prečka.

Tudi v nadaljevanje so boljše vstopili varovanci Slobodana Gruborja, ki so si ob koncu tretje minute nadaljevanja priigrali priložnost, ko je po predložku Marcela Čermaka, iz roba kazenskega prostora poskušal Ante Živković, njegov poskus z glavo pa je Matko Obradović ubranil. V osmi minuti nadaljevanja si je strel iz roba kazenskega prostora priboril Mihael Klepač, a je njegov strel zgrešil cilj.

V deseti minut nadaljevanja pa nov črn trenutek v obrambi rdeče-belih, odbito žogo Jureta Matjašiča izpred kazenskega prostora je prestregel Matic Maruško in s prve poslal žogo v kazenski prostor, kjer je bil najhitrejši pri njej Luka Bobičanec, ki je preigral Luko Petka, ter s strelom v bližnji vratarjev kot premagal Matijo Kovačića za povišanje vodstva z 0:2.

V 63. minuti srečanja pa šah mat Mure v treh potezah. Najprej je Matko Obradović z dolgo podajo našel Kaia Cipota, ki sam podaljšal žogo do Luke Bobičanca, ki je s peto zaposlil Amadeja Marošo, ki se je sam znašel pred Matijo Kovačićem, ta je strel ubranil, ter odbil pri žogi pa je bil ponovno najhitrejši Amadej Maroša, ki je v drugem poskusu premagal nemočnega Matijo Kovačića za tri zadetke prednosti.

Po tretjem zadetku prednosti, je Mura v nadaljevanju zaigrala povsem sproščeno, ter dodatno zaprla vse poti k goli. Medtem pa so črno-beli sedem minut pred iztekom rednega dela iz hitrega protinapada v katerem je Matija Kovačić v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Žana Karničnika, glavni sodnik srečanja pa je povsem upravičeno dosodil najstrožjo kazen za Muro, katero je uspešno realiziral Luka Bobičanec za svoj drugi zadetek na srečanju ter s tem dokončno pokopal vse upe rdeče-belih.

Kot je po srečanju poudaril Jure Matjašič so rdeče-beli bili kaznovani za vsako napako s tem pa končali pokalno potovanje v letošnji sezoni: »Če želiš v finale, ne moreš dopustiti, da zapravljaš takšne priložnosti. Na drugi strani si pa kaznovan za vsako napako.«

Za rdeče-bele kljub napornemu ritmu ne bo počitka. Po dveh zaporednih porazih z Muro in pokalnem izpadu, je sedaj čas da rdeče-beli strnejo vrste, saj jih že v nedeljo 14. junija ob 20.30 čaka prvenstveni obračun v Ljudskem vrtu proti Mariboru.