Druga okrepitev zimskega prestopnega roka je zvezni igralec Karlo Plantak. Štiriindvajsetletni hrvaški vezist prihaja v Kidričevo iz zagrebške NK Kostošije, z rdeče-belimi pa je podpisal pogodbo za eno leto z možnostjo podaljšanja.

Hrvaški vezist je svojo kariero pričel pri zagrebškem Dinamu, kjer je najprej igral v selekcijah kadetov in mladincev. Po končanem mladinskem staležu je štiriindvajsetletni vezist nadaljeval v drugi ekipi, zagrebškega velikana, od koder je najprej odšel v Koprivnico k Slaven Belupu, od tam pa v Celje, kjer je v sezoni, ko so grofje postali državni  prvaki vknjižil 24 prvenstvenih nastopov in 3 pokalne nastope. Iz Celja ga je nogometna pot vodila nazaj v Zagreb, kjer je bil nazadnje član zagrebške NK Kostošije.

Karlo Plantak je branil tudi reprezentančne barve »vatrenih« od selekcije U15 pa vse do U19 je skupaj vknjižil 29 nastopov. V svojem prvem rdeče-belem intervjuju je štiriindvajsetletni Zagrebčan, ki se je rdeče-belim pridružil prvi dan priprav v Poreču, poudaril, da je zelo vesel nove priložnosti v slovenskem nogometu: »Vesel, sem, da sem se uspel dogovoriti z Nogometnim klubom Aluminij, da bom lahko ponovno igral na najvišjem nivoju slovenskega nogometa. Ekipi sem se pridružil na pripravah v Poreču, kjer so me tako novi soigralci, kot člani strokovnega moštva lepo sprejeli. Upam, da bom v Kidričevem s svojimi igrami pomagal »šumarom« na poti k zastavljenim ciljem. Lahko obljubim, da bom na vsakem treningu in tekmi pokazal, da si zaslužim rdeče-beli dres.«

Karlo, dobrodošel v »šumi«!