Rdeče-beli so v tekmi 14. kroga 2. slovenske nogometne lige vknjižili deseto prvenstveno zmago, edini zadetek na srečanju je v 51. minuti dosegel kapetan Nik Marinšek, ki je domačega vratarja Kristiana Boglića premagal iz najstrožje kazni. Varovanci Roberta Pevnika so z novimi tremi točkami zadržali prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Mestni stadion Ajdovščina; gledalcev: 250

Sodniki: Kovačič Darjan, Vojska Matej, Frece Tine. Delegat: Šturm Emil.

Strelec: 0:1 Marinšek 51`-11m

Primorje: Boglić, Dobnikar (72` Sagitov), Porenta, Demirović, Nunić (83` Džuzdanović), Gulić (83` Bončina), Principe (59` Zavnik), Badžim, Dedić, Valentić, Jermol.

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Frešer, Skiba (79` Marković), Marinšek (79` Ciganović), Jagić, Katuša (88` Baskera), Munić (64` Jovan), Brest (64` Borovnik), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Gulić, Demirović; Brest, Marinšek, Borovnik, Marković, Banić.

Glede na srečanje pretekli vikend proti Biljam glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik tokrat ni opravil nobene zamenjave v začetni enajsterici.

V vroči in sončni Ajdovščini so boljše vstopili gostitelji, ki so takoj prevzeli iniciativo na terenu, a so rdeče-beli po dobrih desetih minutah vzpostavili ravnotežje na zelenici. Okoli 20. minute srečanje so rdeče-beli krenili proti vratom gostiteljev, a se Jokova Katuša v kazenskem prostoru ni najboljše znašel.

Prvo konkretno priložnost na srečanju so imeli gostitelji, tekla je 21. minuta, ko je po levi strani prodrl Luka Badžim, a je njegov poskus blokirala Hrvoje Crnčec in žogo poslal v kot.

Pet minut zatem so prvi strel proti vratom sprožili rdeče-beli, poskušal pa je v začetku tekme najaktivnejši nogometaš čete Roberta Pevnika, Jakov Katuša, a njegov poskus iz dobrih dvajsetih metrih je končal slab meter nad prečko domačih vrat. V 31. minuti je ponovno poskušal Jakov Katuša, ki je do žoge prišel po krasni podaji Marka Bresta, tudi tokrat je hrvaški napadalni vezist meril nekaj centimetrov preko prečke domačih vrat. Zadnjo priložnost v prvem polčasu so si prav tako priigrali rdeče-beli, tokrat se je za strel odločil poljski napadalec Daniel Skiba, njegov poskus je vratar s težavo odbil in žogo zadržal, pred Markom Brestom.  

V nadaljevanje so rdeče-beli vstopili z željo po čimprejšnjem vodstvu, najprej je poskušal Marko Brest, a ja njegov poskus iz dobrih petindvajsetih metrov ni predstavljal prevelike nevarnosti za domačega vratarja. V šesti minuti nadaljevanja je Marko Brest prodrl v kazenski prostor, branilec gostiteljev je napadalnega vezista rdeče-belih nepravilno oviral, glavni sodnik srečanja pa je povsem upravičeno pokazal na belo točko. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, ki je zanesljivo premagal domačega vratarja, za svoj dvanajsti prvenstveni zadetek in vodstvo.

Po zadetku so pobudo ponovno prevzeli gostitelji, a prvič je bilo zares nevarno šele dobrih osem minut pred iztekom rednega dela, a je bila obramba rdeče-belih na mestu. Štiri minute pred iztekom rednega dela, bi se lahko izlet Tiborja Banića, končal precej slabo za rdeče-bele, vendar je poskus domačih izpred golove črte izbil Luka Koblar.

Rdeče-beli so tik pred iztekom rednega dela poskusili prednost povišati s protinapadom, vendar je podajo Tima Ciganovića pred Luko Markovićem izbil obrambni igralec domačih.

Gostitelji so bili najbližje izenačenju v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je poskus izven kazenskega prostora Tibor Banić izbil v kot.

Vse do konca so rdeče-beli zadržali minimalno prednost, ter se na koncu veselili desete prvenstvene zmage. Varovance Roberta Pevnika naslednja prvenstvena preizkušnja čaka že prihodnji petek 4. novembra, ko ob 17:30 uri v kidričevski športni park prihaja novomeška Krka.