Rdeče-beli so se z zmago proti sežanskemu Taboru z 1:0 uvrstili v četrtfinale pokalnega tekmovanja, pred približno petsto gledalci je edini zadetek na srečanju dosegel kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec.

Športni park Aluminij Kidričevo; gledalcev: 500

Sodniki: Perić, Mežnar, Mijatović

Strelec: 1:0 Vrbanec 57`

Aluminij: Kovačić, Kontek, Flakus Bosilj (76` Živković), Vrbanec (81` Petrovič), Krajnc, Marinšek, Jakšić, Pečnik (92` Matjašič), Horvat, Pantalon, Amuzie

CherryBox24 Tabor Sežana: Adam, Salkić, Horvat, Zebić, Požrl, Babić, Sever, Miahljević (75` Krivičić), Bongongui (67` Stevanović), Stančič, Fahd Richard (78` Vukelić)

Rumeni kartoni: Flakus Bosilj; Vrnabec, Živković; Babić, Stančič

Rdeči karton: Zebić 66` – CherryBox24 Tabor Sežana

Dodobra spremenjena zasedba Slobodana Gruborja je takoj v začetku srečanja proti Kraševcem prevzela pobudo in že po nekaj minutah so prvi zapretili gostje. Tekla je sedma minuta, ko so gostje izvedli hiter protinapad, v kazenskem prostoru je Ivan Kontek nepravilno oviral Bongonguia, glavni sodnik srečanja Dragoslav Perić pa je povsem upravičeno pokazal na belo točko. A v dvoboju iz oči oči med Matijo Kovačićem in Dominikom Mihaljevićem je kot zmagovalec dvoboja izšel vratar rdeče-belih.

Že dve minuti zatem so ponovno zapretili gostje, a ponovno je odlično posredoval Matija Kovačič. Sledilo je daljše obdobje igre med obema kazenskima prostoroma, v 25. minuti pa ponovno priložnost za vodstvo gostov, Stjepan Babić je že premagal Matijo Kovačića a je vodstvo gostov preprečila prečka.

Prvo priložnost v prvem polčasi so si rdeče-beli ustvarili v 39. minuti ko je Nemanja Jakšić lepo zaposlil Matica Vrbanca, a je ta streljal preko gostujočega gola. Že v naslednji minuti priložnost na pred vrati Matije Kovačića, do strela na petih metrih je prišel Bongongui, a je žoga zletela preko vrat.

V nadaljevanje so bistveno odločneje vstopili rdeče-beli, ki so uvodoma narekovali ritem igre, terensko premoč pa kronali v dvanajsti minuti nadaljevanja, ko je najprej Renato Pantalon podal do Nemanje Jakšića, ta pa z izjemno globinsko podajo zaposlil Matica Vrbanca, ki se je sam znašel pred Davidom Adamom in ga brez težav premagal za vodstvo rdeče-belih.

V 67. minuti si je priložnost ustvaril mladi David Flakus Bosilj, a je žoga zletela mimo leve vratnice. Le dve minuti zatem nov hiter napad rdeče-belih, ki ga je prekinil Mario Zebić, glavni sodnik srečanja Dragoslav Perić pa je povsem upravičeno gostujočemu branilcu pokazal predčasno pot v slačilnico. Sledil je prosti strel na dobrih osemnajstih metrih, a je Matic Vrbanec zadel živi zdi, le dve minuti podobna situacija, le dva je prosti strel izvedel Mario Lucas Horvat, tudi on nenatančno, nekaj centimetrov preko vrat.  

V 71. minuti je do priložnosti po samostojnem prodoru prišel Tilen Pečnik, a je prvi zadetek v rdeče-belem dresu preprečila sežanska obramba, ki je žogo odbila v kot. V 82. minuti je po podaji iz kota do priložnosti za povišanje prišel Nemanja Jakšić a je bil v gneči premalo natančen. Le dve minuti zatem nova priložnost za Tilna Pečnika, a tudi v drugo je bila uspešnejša obramba gostov.

Varovanci Slobodana Gruborja so v končnici srečanje mirno pripeljali do konca, za minimalno zmago in napredovanje v četrtfinale pokala.

Že to soboto čaka rdeče-bela nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo v soboto ob 18.00 uri gostili prav tokratnega tekmeca sežanski Tabor.