Rdeče-beli so v zaostalem srečanju 8. kroga 2. slovenske nogometne lige, vknjižili še sedmo prvenstveno zmago, za katero je poskrbel kapetan in najboljši strelec Nik Marinšek, ki je proti Fužinarju dosegel zadetek iz bele točke.

Mestni stadion Ravne na Koroškem; gledalcev: 150

Sodniki: Kovačič Darijan, Mijatović Veljko, Krajnc Tomaž. Delegat: Anželj Damjan.

Strelec: 0:1 Marinšek 61`-11m

Fužinar Vzajemci: Marčič, Pesjak, Cener, Plaznik, Paradiž, Svržnjak (79` Offei Gyimaha), Mpanzu, Jozić (68` Posinković), Ibrian (79` Krivec), Turičnik (68` Grešovnik), Vujčić. Trener: Simon Oblak.

Aluminij: Banić, Crnčec, Frešer (64` Gorenak), Skiba (76` Baskera), Marinšek, Jagić, Borovnik (64` Schaubach), Jovan, Katuša (88` Munić), Brest (76` Bizjak), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Jozić; Borovnik, Jagić

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, je glede na začetno enajsterico, ki je začela zadnje srečanje proti Bistrici v začetni enajsterici opravil le eno zamenjavo, namesto kaznovanega Tina Martića, je tokrat bočni položaj zasedel Andraž Borovnik, njegovo mesto v zvezni vrsti pa je zasedel Marko Brest, ki se je v torek vrnil iz reprezentančne akcije selekcije do 21 let.

V prvem polčasu so gledalci gledali zelo enakovreden dvoboj, za odtenek več priložnosti so imeli gostitelji, ki so v prvem delu zapravili tudi najbolj zrelo priložnost za zadetek.

V nadaljevanju je srečanje potekalo podobno kot v prvem polčasu, za odtenek pa so bili v nadaljevanju boljši rdeče-beli, ki so povedli v 61. minuti igre, ko je najstrožjo kazen v svoj letošnji osmi zadetek spremenil kapetan Nik Marinšek.

Varovanci Roberta Pevnika so v zadnjih tridesetih minutah minimalno prednost zadržali in se na koncu veselili sedme prvenstvene zmage.

Naslednja prvenstvena preizkušnja rdeče-bele čaka že v nedeljo 2. oktobra ob 13:00 uri, ko se bodo v gosteh pomerili z Beltinci.