Rdeče-beli bodo v petek v Ravnah na Koroškem proti domačemu Fužinarju otvorili 8. krog 2. slovenske nogometne lige. Srečanje med Ravenčani in rdeče-belimi se bo pričelo ob 16:00 uri, pravico na uvodnem petkovem srečanju bo delil Kovačič Darjan.

Obe ekipi se v medsebojni obračun podajata s popotnico poraza, Korošci so proti Rogaški vknjižili tretjega zaporednega, medtem ko so rdeče-beli doma proti kranjskemu Triglavu prekinili niz štirih šestih tekem brez poraza oziroma niz štirih zaporednih zmag.

Ravenčani trenutno zasedajo trinajsto mesto na prvenstveni lestvici z šestimi točkami, varovanci Simona Oblaka so se veselili proti Biljam in Primorju, v preostalih srečanjih so morali priznati premoč nasprotnikom. V zadnjih treh krogih so Ravenčani kar trikrat priznali premoč nasprotnikom (Krško, Ilirija 1911 in Rogaška), a navkljub vsemu v vseh treh obračunih drago prodali svojo kožo. Ravenčani imajo v svojih vrstah izjemnega Farisa Zubanovića, ki si si s šestimi zadetki deli drugo mesto na lestvici strelcev skupaj s kapetanom Nikom Marinškom. Zraven bosanskega napadalca v letošnji sezoni nase opozarja tudi Chris Cener, s tremi zadetki drugi strelec Ravenčanov.

Rdeče-beli, ki so v petek ob številnih zapravljenih priložnostih prvič v letošnji sezoni priznali premoč nasprotnikom, si želijo v petek ponovno začeti z novim pozitivnim nizom. Med tednom, ko so rdeče-beli napredovali v pokalnem tekmovanju, je Robert Pevnik odpočil številne nosilce za igro, in med drugim ponudil priložnost številnim igralcem, ki so igrali manj, prav tako pa so priložnost za igro dobili nekateri mladinci: »Važno je, da smo torkovo tekmo dobro oddelali, mladi so pokazali, da lahko na njih računamo. V petek je naš cilj, da se čimprej vrnemo na pozitivne tirnice. Fužinar je težak nasprotnik, ampak vemo, da gremo mi tja po tri točke. Nočemo kalkulirati, zavedamo se, da nas čaka težka tekma, ampak moramo zabiti v začetku. Ogromno delamo na realizaciji, saj nas je prav neučinkovitost kaznovala, da smo v petek ostali brez točk. Smo maksimalno fokusirani in naredili bomo vse, da se iz zahtevnega gostovanja s točkami.«

Tudi v Ravnah na Koroškem bo največji adut čete Roberta Pevnika kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, s šestimi zadetki drugi strelec dosedanjega dela prvenstva. Prav gotovo je vabilo v mlado reprezentanco dobro vplivalo tudi na Marka Bresta, ki bo skušal z novo dobro predstavo potrditi upravičenje selektorja Milenka Ačimovića. Nedvomno pa je tudi torkov pokalni obračun, dal številne odgovore Robertu Pevniku, ki bo v petkovem popoldnevu lahko računal na vse svoje varovance.

Tokratno srečanje si boste prav tako lahko ogledali v neposrednem prenosu, mogoče si ga bo ogledati na spletni strani NZS.SI, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.