S petkovo tekmo proti Jadranu iz Dekanov, bodo rdeče-beli otvorili drugo tretjino drugoligaškega prvenstva. Srečanje 11. kroga se bo v Kidričevem ta petek 7. oktobra pričelo ob 15:30 uri, pravico na kidričevski zelenici pa bo delil Novarlić Damjan.

V prvo medsebojno srečanje prihajata obe ekipi z drugo popotnico, rdeče-beli so v nedeljskem popoldnevu kljub prejetemu zadetku v 93. minuti osvojili točko, medtem ko so nogometaši Jadrana iz Dekanov doma morali priznati premoč Rogaški.

Tokratni gostje se pred petkovim srečanjem nahajajo na dvanajstem mestu prvenstvene razpredelnice in imajo na svojem računu devet točk. Varovanci Alana Ščulca so v zadnjih treh tekmah vpisali tri različne rezultate, najprej so doma z 1:0 ugnali Krško, sledil je gostujoči remi proti ljubljanski Iliriji 1911, kjer se mreži nista zatresli, v zadnjem krogu pa so Dekančani priznali premoč Rogaški. Primorci, ki so v letošnji sezoni ob dveh zmagah, zabeležili še tri remije in pet porazov, prihajajo v Kidričevo precej neobremenjeni, najučinkovitejši strelec Dekančanov je Nik Fortuna, ki se je med strelce vpisal trikrat, še štirje igralci pa so dosegli po en prvenstveni zadetek.

Rdeče-beli, ki so po porazu proti Triglavu strnili vrste zatem vpisali dve zmagi in nazadnje remizirali v Beltincih petkovo tekmo pričakujejo v dobrem vzdušju. Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik ima sladke skrbi saj ima na voljo vse igralce, razen že dlje časa odsotnih Luke Petka, Gašperja Pečnika in Nana Kofija Babila. Tudi nedeljski remi v Beltincih, kjer so se rdeče-beli vrnili po zaostanku, na koncu pa si v končnici dvoboja priigrali točko, so igralci že pozabili in kot poudarja mladi reprezentant Marko Brest so misli povsem osredotočene na petkovo tekmo: »Proti Jadranu moramo osvojiti vse tri točke. Krka je pred nami, zares je škoda, da v nedeljo nismo izkoristili spodrsljaja Dolenjcev, ter jih prehiteli, sploh glede na to, da so v zaostalem srečanju včeraj izgubili. Vendar več ne smemo gledati nazaj, mi imamo svoje cilje, gledamo naprej in smo osredotočeni samo na petkovo tekmo proti Jadranu. Vzdušje v slačilnici je odlično, dobro delamo na treningih in z vsem spoštovanjem do naših petkovih tekmecev iz Dekanov, je edini cilj na domačem igrišču osvojiti vse tri točke.«

Strelec dveh letošnjih prvenstvenih zadetkov in mladi reprezentant je pred srečanjem z Dekani prav tako poudaril, da je bil klic v mlado reprezentanco zanj dokaz dobrega dela in, da se na njegov račun sedaj v slačilnici tudi zbadajo, a da je fokus trenutno samo in zgolj na petkovi tekmi: »Deset dni sem bil del mlade reprezentance, zares sem se tam dobro počutil, bil sem zelo počaščen klica,  ujel sem se z ostalimi reprezentanti. Zgodilo se je celo tako, da sem kljub odsotnosti odigrali že zaostalo srečanje s Fužinarjem, ki smo ga odigrali dobro, osvojili tudi tri točke, a nam je žal proti Beltincem malo zmanjkalo. V slačilnici smo že dvignili glave, tudi po točki, ki je za nas neuspeh je slačilnica pozitivna, kar je pred prihajajočimi tekmami najpomembnejše.«

Petkovo srečanje se bo pričelo ob 15:30 uri, vrata kidričevskega športnega parka pa se odpro uro pred uvodnim sodnikovim žvižgom. V kolikor si srečanja ne boste mogli ogledati v živo, ga bomo za privržence rdeče-belih spremljali na družbenih omrežjih.