Rdeče-bele v petek že ob 16:00 uri čaka nov prvenstveni obračun, ko bodo v okviru 9. kroga v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Kety Emmi & Impol Bistrice. Na sosedskem obračunu bo pravico delila ženska sodniška trojka na čelu z glavno sodnico Aleksandro Česen.

Rdeče-beli, ki so pretekli vikend ostali brez tekme proti ravenskemu Fužinarju, zaradi razmočenega igrišča v Ravnah na Koroškem, tako srečanje proti sosedom pričakujejo iz tretjega mesta prvenstvene razpredelnice, saj jih je s tekmo več prehitela lendavska Nafta. Medtem so Bistričani šele v ponedeljek odigrali tekmo 8. kroga doma proti Rogaški in četi Oskarja Drobneta priznali premoč z 0:2.

Bistričani, ki so v letošnji sezoni novinci v 2. slovenski nogometni ligi so dobro vstopili v prvenstvu in se trenutno nahajajo na sedmem mestu prvenstvene lestvice na svojem računu pa imajo enajst točk. Bistričane je pred sezono na klopi okrepil Franc Fridl, ki ima v svoji ekipi številne mlade igralce, večina je poleti prišla na posojo iz celjskega prvoligaša. Nazadnje sta Bistrico okrepila še bivši član rdeče-belih Aljaž Ploj in vezist Maribora, ki v Bistrici igra na posoji Rok Maher, ki pa v petek zaradi rdečega kartona prejetega proti Rogaški ne bo nastopil. Največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih bo nedvomno predstavljal prvi strelec Bistričanov Tai Matea Panić, v preteklih sezonah tudi najučinkovitejši strelec mladinskega državnega prvenstva, ki igra v Bistrici kot posojen nogometaš Celja.

Rdeče-beli so svojo zadnjo tekmo odigrali v pokalnem tekmovanju, ko se brez težav v Grajeni slavili z 0:6, petkovo srečanje proti Fužinarju je prestavljeno na naslednjo sredo. Varovanci Roberta Pevnika pa so se tako v miru pripravljali na nov prvenstveni obračun in kot poudarja kapetan rdeče-belih Nik Marinšek bo potrebno v petek narediti vse, da se popravi vtis iz zadnje domače tekme: »Zaradi odpadle tekme smo imeli podaljšano pripravo na tekmo z Bistrico. Vemo kaj nas čaka, še bolj pomembno je, da se zavedamo, da moramo popraviti vtis iz tekme proti Triglavu. Vzdušje v slačilnici je odlično in to moramo prenesti na igrišče, ter biti bolj mirni v zaključkih akcij. Še bolj moramo upoštevati navodila iz klopi, biti moramo osredotočeni in če bomo ponovno pokazali pravi obraz se ne bojim, da tri točke ne bi ostale doma.«

Sosedskega obračuna tokrat ne bo mogoče spremljati v tv oziroma internetnem prenosu, zato vabljeni v čim večjem številu v kidričevski športni park. Vrata stadiona se bodo v petkovem popoldnevu odprla že ob 15:00 uri.