Rdeče-beli so v četrtem krogu Prve Lige Telekom Slovenije vknjižili prvo prvenstveno zmago, v kidričevskem športnem parku so bili z zadetkom Jureta Matjašiča boljši od ljubljanske Olimpije.

Športni park Kidričevo, gledalcev: 250

Sodniki: Perić Dragoslav, Vidali Manuel, Habibović Adis, Antić Mihael. Delegat: Germič Dejan

Strelec: 1:0 Matjašič 72`

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat, Pantalon, Jakšić, Čermak, Pečnik T. (80` Kukuličić), Ploj, Grajfoner, Flakus Bosilj (87` Maletić), Klepač (63` Matjašič). Trener: Slobodan Grubor.

Olimpija: Frelih, Šme (77` Bagarić), Korun, Pavlović, Cekici (64` Vukošić), Kapun (77` Ostrc), Elšnik, Caimacov (46` Kurež), Vombergar, Ivanović (87` Blagaić). Trener: Dino Skender.

Rumeni kartoni: Grajfoner; Ivanović, Caimacov, Samardžić, Korun

Rdeči karton: Samardžić 90` – Olimpija

Slobodan Grubor je srečanje proti Olimpiji pričel z identično postavo kot pretekli vikend proti sežanskemu Taboru. Po dokaj enakovrednem začetku srečanja, je prvi strel na vrata v 12. minuti sprožil Marcel Čermak, ki je poskušal iz kakšnih desetih metrov, a je žoga zletela preko vrat.  

Le dve minuti zatem se je v priložnosti znašel Nemanja Jakšić, Mihael Klepač je osvojil veliko prostora s prodorom proti kazenskemu prostoru in podal žogo do bočnega branilca rdeče-belih, ki je poskušal s strelom v dolgi vratarjev kot, a je žoga zletela mimo vratnice.

Po slabe pol ure igre, so bili rdeče-beli povsem blizu vodstva, akcijo na sredini igrišča je pričel Lucas Mario Horvat, podal na kratko do Tilna Pečnika, ki je ob avt liniji opazil Aljaža Ploja, slednji je z dvojno podajo zaposlil Tilna Pečnika, ki je iz leve strani prodrl v kazenski prostor, preigral obrambnega igralca gostov, ter se odločil za diagonalen strel iz kakšnih desetih metrov, vezist rdeče-belih je že premagal vratarja gostov Žigo Freliha, a je veselje rdeče-belim preprečila vratnica.

Le osem minut zatem so ponovno zapretili rdeče-beli, Nemanja Jakišić je z lepo podajo na vrh kazenskega prostora zaposlil Davida Flakusa Bosilja, ki je preigral Denis Šmeja, vstopil v kazenski prostor nekoliko iz desne strani in se odločil za diagonalen poskus, a tudi njegov poskus je zletel mimo vratnice.

Tudi v drugi del srečanja so odločneje vstopili varovanci Slobodana Gruborja, ki so si že v drugi minuti nadaljevanja priigrali imenitno priložnost za povišanje vodstva, ponovno sta sodelovala Mihael Klepač in Tilen Pečnik, ki je z globinsko podajo omogočil Mihaelu Klepaču neoviran prihod pred vratarja gostov, a je napadalni vezist zadel Žigo Freliha, ki je poskus Mihaela Klepača odbil, a le do Davida Flakusa Bosilja, ki pa žoge ni najboljše zadel in jo poslal visoko čez vrata gostov.

V sedmi minuti nadaljevanja so zapretili tudi gostje, kot iz leve strani je izvajal Endri Cekici, ki je poslal uporabno žogo v kazenski prostor, kjer je do strela po odbiti žogi iz kakih sedmih metrov prišel Denis Šme, Luka Janžekovič pa je z zadnjimi močmi žogo izbil. V 66. minuti so nogometaši ljubljanske Olimpije dolgo kombinirali na polovici rdeče-belih, žoga je potovala iz leve proti desni, ko se je Denis Šme iz desne odločil za predložek v kazenski prostor, kjer je Anders Vombergar žogo podaljšal do Anteja Vukošića, ki se je s prve odločil za strel iz kakšnih osmih metrov iz desne a je žoga zletela mimo vrat.

V začetku 72. minuti pa je rdeče-belim le uspelo streti obrambo gostov. Marce Čermak je na sredini igrišča povlekel žogo proti levi strani kjer je opazil Tilna Pečnika, ki je prodrl proti sredini igrišča in opazil vtekajočega Marela Čermaka, ki ga je zaposlil z globinsko podaja, češki vezist pa je na drugi vratnici opazil vtekajočega Jureta Matjašiča, ki je žogo iz kakšnih štirih metrov poslal za hrbet Žige Freliha za vodstvo rdeče-belih.

Sedem minut pred iztekom rednega dela so bili povsem blizu izenačenja gostje, v kazenski prostor je prodrl Gal Kurež, njegov poskus je obramba rdeče-belih izbila a le do Timija Maxa Elšnika, ki se je takoj odločil za strel iz roba kazenskega prostora nekoliko iz desne strani, izjemen strel pa je z glavo blokiral Emir Azemović.

V zadnji minuti rednega dela je moral igro zaradi prekrška nad Marcelom Čermakom zaradi drugega rumenega kartona zapustiti kapetan zmajev Miral Samardžić. Kljub temu, da smo v kidričevskem športnem parku videli kar pet minut sodniškega dodatka, pa gostom ni uspelo streti trdne obrambe rdeče-belih, ki so tako vknjižili prvo letošnjo prvenstveno zmago.

Zelo zadovoljen s prikazanim je bil po srečanju glavni strateg rdeče-belih Slobodan Grubor, ki je poudaril, da so bili njegovi varovanci nagrajeni za požrtvovalnost na terenu: »Nasprotniku nismo veliko pustili, vse kar smo se dogovorili in kako smo se na tekmo pripravili smo danes pokazali na terenu. Čestitke fantom za dobro igro in požrtvovalnost, mislim, da so danes pustili srce na terenu, zato jim čestitam.«

Rdeče-bele v prihodnjem krogu čaka nova pot na Primorsko, tokrat na v slovenski Las Vegas, k Gorici. Srečanje med sinje modrimi in rdeče-belimi je na sporedu v soboto 26. septembra ob 17.30.