Druga okrepitev Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo v letu 2024 je izkušeni defenzivni vezist Janez Pišek, ki je pogodbo z rdeče-belimi sklenil za dve leti in pol.

Druga letošnja okrepitev prihaja v »šumo« iz Banje Luke, kjer je nazadnje branil barve Borca. Pred tem je petindvajsetletni vezist branil barve Celja, kjer je tudi pričel svojo kariero in Domžal.

Defenzivni vezist je svojo kariero pričel v knežjem mestu, skupaj pa v dresu grofov in rumene družine zbral že 204 prvenstvene nastope v Prvi Ligi Telemach. V dresu grofov je Janez Pišek nastopil 115 krat, in ob tem dosegel 5 zadetkov in 8 asistenc, medtem ko je v dresu Domžal nastopil 107 krat, ob tem pa dosegel prav tako 5 zadetkov, temu pa dodal še 3 asistence. V Borac iz Banje Luke je prestopil v lanskem februarju, v Premijer Ligi Bosne in Hercegovine pa je vknjižil 14 nastopov, 1 nastop je vknjižil v poklanem tekmovanju. Janez Pišek je bil tudi standardni član reprezentančnih selekcij Slovenije, kjer je zbral kar 24 nastopov za reprezentanco do 21 let, za katero je dosegel tudi 3 zadetke.

Janez Pišek, ki bo v Kidričevem nosil dres s številko 6 je v svojem prvem intervjuju poudaril, da si želi, da s svojo igro čim bolj pomaga rdeče-belim v boju k zastavljenim ciljem: »V svoji karieri sem zares že odigral nekaj tekem, imam izkušnje, vendar se v tujini zaradi poškodbe ni vse izšlo po mojih željah. Z Borcem sem imel pogodbo še pol leta, a sem jo v želji po tem, da čim več igram prekinil, v Kidričevem pa sem videl idealno priložnost, da pomagam sebi, da pomagam Aluminiju. Poznam trenerja, strokovni štab, ekipo in nedvomno verjamem, da je bila odločitev o prihodu v Kidričevo pravo. Verjamem, da lahko pomagam svojim novim soigralcem, seveda si želim dvigniti nivo svoje igre, z lidersko figuro na igrišču in z mirnostjo pa nedvomno želim pomagati ekipi k zastavljenim ciljem.«

Janez, dobrodošel v »šumi«!