Jan Petek je prvi novinec rdeče-belih v poletnem prestopnem roku. Šele sedemnajstletni vratar se je članski ekipi rdeče-belih pridružil iz mladinskega pogona. Obetavni vratar je zvestobo rdeče-belim obljubil vse do 30.6.2026.

Še ne osemnajstletni vratar je v lanski sezoni 1. slovenske mladinske nogometne lige zabeležil 24 nastopov, že med zimskimi pripravami pa je bil priključen prvi ekipi, ter dobil priložnost na nekaterih pripravljalnih srečanjih.

Ob podpisu profesionalne pogodbe in priključitvi k članski ekipi pa je Jan Petek poudaril, da je vesel, da je Nogometni klub Aluminij v njem prepoznal potencial in ves dosedanji trud: »Pogodbo vidim kot dokaz trdega dela v dosedanjem delu kariere. Res je, da sem med vratarji najmlajši, vendar lahko s trdim delom na treningih napredujem, konkurenca je neizprosna in verjamem, da se mi bo dolgoročno trdo delo izplačalo. Nedvomno je preskok v članski nogomet zanimiv, a jaz moram biti osredotočen predvsem na delo in na napredovanje na treningih, le v tem primeru bom dočakal tudi pravo priložnost.«

Jan, dobrodošel v članski ekipi rdeče-belih.