Rdeče-belim je po zadetku Nemanje Jakšića v 18. minuti srečanja uspelo doseči drugo zaporedno zmago v prvenstvo, z zmago pa so prekinili tudi Domžalski niz neporaženosti, ob tem pa je četa Oskarja Drobneta vsaj začasno prehitela Celje na osmem mestu prvenstvene lestvice.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Jug Matej, Praprotnik Jure, Jug Tadej, Ponis Roberto. Delegat: Režonja Slavko.

Strelec: 1:0 Jakšić 17`

Aluminij: Janžeković, Pečnik G., Jakšić, Pečnik T. (89` Majcen), Kadrić (85` Jauk), Đerlek (64` Krajnc), Čermak, Petek, Bolha (64` Marinšek), Pantalon, Krefl. Trener: Oskar Drobne.

Domžale: Mulalić, Žinič, Pišek (87` Gorenc Stankovič), Svetlin (87` Saitoski), Kolobarić, Sikošek, Käit, Martinović (72` Markuš), Jakupović, Urbančič (62` Podlogar), Husmani. Trener: Dejan Djuranovič.

Rumeni kartoni: Čermak, Bolha, Janžekovič, Pantalon, Marinšek; Urbančič, Markuš

Strateg rdeče-belih Oskar Drobne je imel pred začetkom srečanja proti Domžalam, kar nekaj preglavic s sestavo začetne enajsterice, saj so bili kaznovani kar trije igralci, ki so nazadnje proti Bravu pričeli v začetni enajsterici. Tako ni mogel računati na Aljaža Ploja, Emirja Azemovića in Davida Flakusa Bosilja. Zaradi lažje poškodbe v kadru ni bilo niti Roke Prše, prav tako pa zaradi medsebojnega dogovora v kadru nista bila Dohyun Kim in Tonči Mujan, ki sta v Kidričevem na posoji prav iz Domžal. Zato se je po petih tekmah premora zaradi rdečega kartona v začetno enajsterico vrnil Haris Kadrić, po težavah z gležnjema pa je priložnost tokrat dobil ponovno Armin Đerlek. Zaradi številnih odsotnosti je Oskar Drobne na klop ob Janu Majcnu in Žanu Žalerju vpoklical še dva člana mladinske selekcije Gregorja Mencigarja in Tima Ciganovića.

Srečanje se je začelo s pritiskom gostov, ki so že v drugi minuti prišli do strela iz kota, iz katerega je Dario Kolobarić poskušal z direktnim strelom proti vratom rdeče-belih, Luka Janžekovič je strel ubranil ob tem pa se zadel z glavo v vratnico, ob tem pa je kapetan rdeče-belih potreboval tudi zdravniško pomoč. Po začetnem pritisku Domžal so v nadaljevanju pobudo prevzeli varovanci Oskarja Drobneta, ki so si prvo priložnost za vodstvo priigrali po kotu iz leve strani, ki ga je izvedel Aljaž Krefl, poskus Renata Pantalona pa je ustavil vratar gostov Ajdin Mulalić.

Drugo zrelo priložnost na srečanju so rdeče-beli izvedli v 8. minuti, ko je Renato Pantalon z globinsko podajo zaposlil Harisa Kadrića, slednji se je znašel sam pred vratarjem gostov, a je Ajdin Mulalić z obrambo preprečil vodstvo rdeče-belih.

V 16. minuti so varovanci Oskarja Drobneta uspeli kronati terensko premoč. Aljaž Krefl je na desni strani lep odložil žogo do Marcela Čermaka, ki je prodrl v kazenski prostor gostov, ter iskal Harisa Kadrića, slednji je ob branilcih Domžal zadržal žogo, ter jo podal do Nemanje Jakšića, ki se je odločil za strel iz prve iz dobrih petnajstih metrov, žoga je tik ob vratnici zatresla mrežo za vodstvo rdeče-belih.

Gostje so ponovno zapretili le slabe tri minute zatem, ko je Arnel Jakupović izvajal prosti strel iz leve strani in z ostrim predložkom v kazenskem prostoru iskal visokega Mattiasa Käita, ki je poskušal z glavo a je bil na mestu kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

Blizu izenačujočega zadetka smo bili v 37. minuti, ko je Mattias Käit na desni strani zaposlil Andraža Žiniča, ta je prodrl proti vratom in poslal predložek proti vratom, ob posredovanju Marcela Čermaka je Luka Janžekovič z novim odličnim posredovanjem preprečil avtogol.

V 40. minuti srečanja smo videli bliskovit protinapad rdeče-belih, na sredini igrišča je Haris Kadrić, žogo odložil do Armina Đerleka, ki je žogo povlekel proti kazenskemu prostoru, ter se odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, natančen strel je z nekaj težavami vratar gostov izbil v kot. Le dve minuti zatem so ponovno zapretili gostje, ko se je pred Luko Janžekovičem znašel Dario Kolobarić, a je še enkrat več bil odlično postavljen kapetan rdeče-belih, ki je preprečil strel najboljšemu domžalskemu strelcu.

Tik pred odhodom na odmor smo videli še dva lepa strela rdeče-belih, po kotu iz desne strani, ki ga je izvajal Tilen Pečnik, je domžalska obramba žogo najprej izbila nazaj do Tilna Pečnika, ki jo je v drugo poslal proti Aljažu Kreflu na rob kazenskega prostora, slednji se je odločil za močan strel iz pol voleja, vratar gostov je žogo izbil do Harisa Kadrića, ki je poskušal iz roba kazenskega prostora, a poslal žogo čez vrata gostov.

V drugi del srečanja so bistveno odločneje vstopili varovanci Dejana Djuranovića, a si vse do 64. minuti resnejše priložnosti niso priigrali, takrat je Kadrič po predložku Jakupovića žogo izbil le do Zenija Husmanija, ki je iz dobrih petindvajsetih metrov streljal mimo leve vratnice.

Le dobro minuti zatem je bil prvič v akciji Alen Krajnc, ki je v igro vstopil nekaj minut pred tem, a je njegov poskus končal v kotu.

V 72. minuti so imeli gostje novo priložnost po prostem strelu, tokrat se je Arnel Jakupović odločil za neposreden strel, a je žog zletela preko vrat. Sledil je manjši pritisk gostov, a slednjega so obrambni igralci rdeče-belih vedno pravočasno prekinjali.

V 88. minuti srečanja so rdeče-beli izvedli hiter protinapad, ko je Alen Krajnc podajal do Filipa Jauka, slednji se mu je oddolžil s povratno podajo, a je Alen Krajnc preveč obotavljal.

V sodnikovem podaljšku so bili gostje praktično najbližje izenačenju, a je bil na srečo dvakrat premalo natančen Matej Podlogar. Najprej je poskušal s škarjicami, drugič pa je iz bližine zatresel vratnico.

Prvoligaše sedaj čaka tritedenski reprezentančni premor. Prva Liga Telekom Slovenije pa se nadaljuje v Velikonočnem tednu, ko bodo rdeče-beli 3. aprila doma gostili Maribor.