Rdeče-beli bodo v nedeljo v kidričevskem športnem parku gostili vodilno ekipo Prve Lige Telekom Slovenije, ljubljansko Olimpijo. Srečanje 22. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med varovanci Oskarja Drobneta in Gorna Stankovića se bo pričelo ob 16.45 uri, pravico v šumi pa bo delil Vinčič Slavko.

Po sredini zmagi nad aktualnimi državnimi prvaki z 1:0 nas v Kidričevem čaka nov zahteven obračun, saj v goste prihajajo zmaji, ki trenutno zasedajo vrh slovenskega nogometa. Zmaga nad grofi ima za domač tabor, vsaj malce grenak priokus, saj Oskar Drobne ne bo mogel računati na Harisa Kadrića, ki je v sredo odločil srečanje ob enem pa v končnici dvoboja pordečel.

V Kidričem pričakujemo 23. medsebojni obračun med rdeče-belimi in zeleno-belimi. Sploh v Kidričevem je statistika na naši strani, saj smo od enajstih medsebojnih obračunov, kar sedemkrat ugnali zmaje, le štirikrat pa smo zelenico zapuščali sklonjenih glav. Nenazadnje je rdeče-belim pripadel tudi uvodni letošnji obračun v Kidričevem, ki ga je odločil sedaj že bivši igralec rdeče-belih Jure Matjašič. Drugo srečanje v Stožicah je pripadlo zmajem, ko sta za zmago s 3:0 zadela Đorđe Ivanović in Ander Vombergar, ki bosta tudi tokrat predstavljala največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih. Prav Đorđe Ivanović in Anders Vombergar prednjačita v napadu zmajev in sta skupaj že pri 17 zadetkih (9) Ivanović in (8) Vombergar. V ljubljanskem taboru so se tik pred iztekom prestopnega roka še dodatno okrepili z Vujadinom Savićem in Antejem Čorićem.

Ne glede na to, da v kidričevski športni park prihaja vodilna ekipa prvenstvene razpredelnice, pa strateg rdeče-belih Oskar Drobne pričakuje v nedeljskem popoldnevu dobro igri svojih varovancev in si želi, da izkoristijo priložnosti, ki jih bodo ponudili Ljubljančani: »Zagotovo bomo naredili kakšno menjavo v začetni enajsterici, glede na tekmo proti Celju. Igramo proti ekipi, ki je trenutno zelo vroča, tehnično zelo močna pa tudi zelo direktna. Imajo vrhunske posameznike, če bomo vsaj približno odigrali tako borbeno kot proti Celju, menim, da bomo imeli svoje priložnosti, na katere bomo pripravljeni, da jih poskušamo izkoristiti. Pričakujem zelo lepo srečanje in pozitiven gledam na nedeljo.«

Tudi tokrat bo veliko odvisno od obrambe, ki ji poveljuje štiriindvajsetletni Emir Azemović, ki pred srečanjem z zeleno-belimi poudarja, da bodo tudi tokrat naredili vse, da obramba ne prejme zadetka: »Delali bomo podobno kot proti Celju. Naša taktika je, da naredimo vse, da ne dobimo gola. V Sežani smo praktično iz ene situacije dobili gol. Dobro smo vstopili v drugi del sezone in mislim, da bo tudi Olimpiji težko proti nam.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo v nedeljo pričelo ob 16.45, tudi tokrat vstop na stadion ne bo mogoč, zato pa si boste vsi privrženci rdeče-belih lahko srečanje v živo ogledali na drugem programu RTVSLO, za vas pa ga bomo neposredno prenašali tudi na klubskih družbenih omrežjih.