S tekmo med Rudar Velenjem in Aluminijem se bo zaključil tokratni trinajsti krog Prve Lige Telekom Slovenije. Srečanje na stadionu Ob jezeru se bo pričelo v nedeljo ob 18.00 uri, glavni delivec pravice pa bo tokrat Rade Obrenović.

Rdeče-bele po ponedeljkovem neodločenem rezultatu v nedeljskem poznem popoldnevu čaka preizkušnja proti trenutno zadnjeuvrščeni ekipi iz prvenstvene lestvici velenjskemu Rudarju. Varovanci Slobodana Gruborja so v zadnjih dveh tekmah zabeležili minimalen poraz v Kranju in v ponedeljek osvojili točko v tekmi brez zadetkov proti Celju.

Uvodni obračun v kidričevskem športnem parku med Aluminijem in Rudarjem se je končal z delitvijo točk, v četrtem krogu so povedli rdeče-beli, ko je zadel Luka Štor, končni rezultat pa je z izjemnim strelom postavil Rijad Kobiljar.

Tudi v Velenju rdeče-beli ne bodo igrali v popolni postavi, saj bo zaradi kazni štirih rumenih kartonov manjkal Nikola Leko, a se vračata Alen Krajnc in Ivan Kontek. Prav tako ima še vedno nekaj težav zaradi udarca proti Celju kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec, ki po vsej verjetnosti še nebo nared za tekmo proti knapom.

Tokrat je cilj rdeče-belih nova zmaga, s katero bi vsaj zadržali visoko četrto mesto na prvenstveni lestvici. Kot pred srečanjem poudarja Alen Krajnc se pričakuje težka tekma, a ne glede na vse odhajajo rdeče-beli h knapom po tri točke: »Velenjčani še v letošnji sezoni niso zmagali, zato mislim, da bodo zelo motivirani in da pridejo do prvih treh točk. Mi tudi dveh tekem nismo zmagali, hočemo zmagati, tako bomo ne glede na vse naredili vse da pridemo do novih treh točk.«

Srečanje v Velenju se bo pričelo ob 18.00 uri, za vse ki si srečanja ne boste morali ogledati v živo, bo tekma na sporedu na Planet 2.