Rdeče-beli so v okviru 25. kroga Prve Lige Telemach doživeli najvišji poraz v letošnji sezoni, s kar 6:0 so varovanci Oskarja Drobneta morali priznati premoč ljubljanski Olimpiji.

Stadion Stožice; gledalcev: 400

Sodniki: Antič Mihael, Habibović Adis, Jug Tadej, Kajtazović Nejc. VAR: Borošak Alen, Vidali Manuel. Delegat: Bezjak Dušan.

Strelci: 1:0 Mudražija 11; 2:0 Matko 42`, 3:0 Pilj 61`, 4:0 Kvesić 65`, 5:0 Aldair 88`, 6:0 Nukić 91`

Olimpija Ljubljana: Banić, van Bruggen, Čabraja (68` Pavlović), Crnomarković, Kvesić (68` Krefl), Boakye, Sešlar, Matko (62` Prelec (79` Aldair)), Pilj, Mudražija, Prtajin (62` Nukić). Trener: Dino Skender.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik, Martić (46` Petek), Špehar (46` Branšteter), Marinšek (46` Prša), Matjašič (46` Turčin), Bolha, Šroler, Nkama, Musa (60` Fogec), Azemović. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Mudražija, Sešlar; Musa, Marinšek, Prša, Azemović.

Pred srečanjem z ljubljansko Olimpijo je glavni strateg rdeče-belih naredil eno spremembo v začetni enajsterici glede na srečanje proti Domžalam. Tokrat je srečanje od začetka pričel Jure Matjašič, ki je dobil prednost pred Tomislavom Turčinom.

Že takoj po uvodnem pisku glavnega sodnika srečanja je pobudo na zelenici prevzela domača ekipa, ki je terensko premoč kronala že v 11. minuti srečanja, ko je Luko Janžekoviča iz dobrih dvajsetih metrov po povratni žogi s strelom po tleh premagal Robert Mudražija.

V 32. minuti bi lahko zeleno-beli povišali prednost, ko se je sam pred Lukom Janžekovičem znašel Aljoša Matko, ki je poskušal z lob udarcem, do žoge je na dobrih petih metrov prišel Ivan Prtijan, ki pa je žogo poslal mimo leve vratnice. V 42. minuti so zeleno-beli prišli do žoge na sredini igrišča, ko je žogo izgubil Martin Šroler, Marin Pilj je takoj z globinsko žogo zaposlil Aljoša Matka, ki je s strelom po tleh iz dobrih štirinajstih metrov premagal Luko Janžekoviča.

V nadaljevanju srečanja je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poslal kar štiri sveže moči, v slačilnici so ostali Jure Matjašič, Nik Marinšek, Dino Špehar in Tin Martić v igro pa so vstopili Luka Petek, Luka Branšteter, Roko Prša in Tomislav Turičin. A do spremembe razmerja moči v Stožicah ni prišlo, zeleno beli so nadaljevali v ostrem ritmu in po dobri uri je Marijan Čabraja preigraval ob desni kotni črti ter poslal uporaben predložek na dobrih deset metrov od vrat Luke Janžekoviča, kjer je do strela prišel Marin Pilj in iz prve premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

Le štiri minute zatem so zeleno-beli še četrtič premagali Luko Janžekoviča, Mustafa Nukić je ob desni vratnici ujel visoko žogo in jo z glavo poslal proti Mariu Kvesiću, ki je žogo iz dobrih dveh metrov ob Emirju Azemoviću poslal v bližnji kot za še četrti zadetek gostiteljev.

Po četrtem zadetku se razmerje moči ni spremenilo, varovanci Dina Skenderja so mirno nadzorovali potek tekme in v končnici še dvakrat zadeli, najprej je vodstvo povišal Djalo Aldair, ki s strelom po tleh nekoliko iz leve s pomočjo vratnice premagal kapetana rdeče-belih. Končni rezultat je v sodnikovem dodatku postavil najboljši strelec zeleno-belih Mustafa Nukić, ki je sprejel odlično globinsko podajo Svita Sešlerja in se znašel iz oči v oči z Lukom Janžekovičem in ga rutinirano premagal za visoko zmago zeleno-belih.

Rdeče-bele že ta četrtek 10. marca ob 15.00 uri čaka nov zahteven obračun, ko v kidričevski športni park prihaja vodilna ekipa prvenstvene razpredelnice iz Maribora.