Rdeče-beli so v tekmi 7. kroga Prve Lige Telemach v Stožicah proti ljubljanski Olimpiji doživeli drugi zaporedni prvenstveni poraz. Zmaji so trikrat zatresli mreži kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča, edini zadetek za varovance Oskarja Drobneta je dosegel Armin Đerlek.

Stadion Stožice; gledalcev: 800

Sodniki: Mertik Bojan, Vukan Robert, Špur Staša, Antič Mihael. Delegat: Bole Stojan.

Olimpija 3 : 1 Aluminij

Strelci: 1:0 Ziljkić 21`, 2:0 Nukić 28`, 3:0 Ziljkić 77`, 3:1 Đerlek 86`

Olimpija: Vidmar, Nukić (90` Bončina), Elšnik, Crnomarković (90` Korun), Boakye, Kapun (76` Sešlar), Pavlović, Delamea Mlinar, Ziljkić, Tomić (83` Ostrc), Aldair (83` Andrejašič)     . Trener: Savo Milošević.

Aluminij: Janžekovič, Martić, Pečnik T. (81` Ploj), Marinšek (46` Đerlek), Kidrič, Bizjak (46` Brest), Bolha, Nkama (82` Kadrić), Krefl, Pušaver (81` Pečnik G.), Azemović. Trener: Oskar Drobne:

Rumeni karton: Bolha

Glavni strateg rdeče-belih je pred tekmo z Olimpijo glede na tekmo proti Domžalam v začetni enajsterici naredil štiri spremembe. Zaradi poškodbe na tekmi z Domžalami v kadru ni bilo Luke Petka, ki ga je nadomestil Klemen Bolha, namesto Gašperja Pečnika je tokrat na desnem bočnem položaju pričel Robert Pušaver. Na sredini igrišča je tokrat srečanje pričel Johan Nkama, na klopi pa je srečanje pričel Roko Prša, prav tako pa je tokrat srečanje na klopi pričel devetnajstletni Marko Brest, namesto njega pa je srečanje pričel Tilen Pečnik.

Srečanje se ni pričelo po željah rdeče-belih, saj so gostitelji, že v prvi minuti zapretili preko Nika Kapuna, a je bil na mestu Luka Janžekovič. Tudi po začetni grožnji zmajev, so le ti prevladovali na igrišču, ter si v 12. minuti pripravili novo priložnost, ko je poskušal Aldair, a je njegov poskus brez večjih težav ubranil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

V začetku 21. minute so zmaji  osvojili žogo na sredini igrišča, ko je Mustafa Nukić takoj z globinsko podajo zaposlil Almedina Ziljkića, ki je po levi strani prodrl v kazenski prostor, ter najprej poskušal s podajo, a je Emir Azemović njegovo podajo odbil, a odbita žoga je ponovno prišla do Almedina Ziljkića, ki se je odločil nekoliko iz leve strani, ter z močnim strelom premagal Luko Janžekoviča za vodstvo gostiteljev.

V 27. minuti je sledila nova napaka varovancev Oskarja Drobneta, žogo je imel v posesti Aljaž Krefl, ki je na sredini igrišča iskal Johana Nkamo, a je žogo prestregel Tomislav Tomić, ki je s prve žogo poslal do Mustafe Nukića, slednji se je takoj odločil za strel iz roba kazenskega prostora in s pomočjo vratnice premagal Luko Janžekoviča, ki je bil blizu žoge, a je bil strel ljubljanskega napadalca premočan in prenatančen, da bi žogo lahko izbil.

Le šest minut zatem je bilo ponovno izjemno vroče pred vrati Luke Janžekoviča, kateremu je žogo pred njim preusmeril Đorđe Crnomarković, kapetanu rdeče-belih pa je žoga spolzela iz rok, pred golovo črto pa jo je izbil Nik Marinšek, ter preprečil tretji zadetek v mreži rdeče-belih.

Do konca prvega polčasa se rezultat več ni spremenil, v nadaljevanje pa so rdeče-beli vstopili z dvojno menjavo, v slačilnici sta ostala Nik Marinšek in Jaka Bizjak, v igro pa sta vstopila devetnajstletni Marko Brest in Armin Đerlek za katerega je bil to prvi prvenstveni nastop v letošnji sezoni.

V uvodni minuti nadaljevanja so takoj zapretili rdeče-beli, Armin Đerlek, je na sredini igrišča z lepo podajo na desno stran zaposlil Roberta Pušavarja, ki je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil na dobrih petih metrih najbolj spreten Marko Brest, a je bil ob njegovem poskusu na mestu vratar gostov Nejc Vidmar, ki je preprečil zgodnje znižanje rezultata.

V nadaljevanju srečanja so rdeče-beli povsem vzpostavili ravnotežje na igrišču, ter pritisnili proti vratom Nejca Vidmarja, kljub temu pa so prvi v drugem delu zadeli zeleno-beli, ko podaja ni uspela Klemnu Bolhi, žogo je prestregel Tomislav Tomić, ki je lepo opazil Almedina Ziljkića, ki je prodrl v kazenski prostor nekoliko iz leve strani in dobrih osmih metrov z natančnim strelom premagal Luko Janžekoviča.

Dobre štiri minute pred iztekom rednega dela je rdeče-belim le uspelo premagati domačega vratarja Nejca Vidmarja. Glavni sodnik srečanja Bojan Mertik je dosodil prekršek na dobrih petindvajsetih metrih od vrat, k izvedbi prostega strela je stopil Armin Đerlek, ki je z izjemno natančno odmerjenim strelom premagal nemočnega vratarja gostiteljev, ter s tem postavil končni rezultat srečanja.

Glavni trener rdeče-belih Oskar Drobne je po porazu v Stožicah poudaril, da je veliko bolj zadovoljen z drugim, kot s prvim polčasom: »Drugi polčas je bil dosti boljši kot prvi, v tekmo stopili zelo boječe. Ne vem, če smo v prvem polčasu naredili tri prekrške. Ne vem ali smo podlegli pritisku, enostavno v prvem polčasu nam ni nič steklo, je pa res, da je bila Olimpija zelo agresivna, stopili so visoko, to smo sicer pričakovali, a smo od zadaj igrali prepočasi, da bi sploh lahko razvili igro. Drugi polčas je bil veliko bolj agresiven, drugače smo se postavili, imeli nekaj situacij za gol, na koncu smo končno dosegli tudi gol. V reprezentančni pavzi se moramo predvsem psihično dobro spočit in se pripraviti za nadaljevanje.«

Rdeče-beli so s porazom zdrsnili na deseto mesto prvenstvene lestvice, po reprezentančni pavz pa varovance Oskarja Drobneta čaka domači obračun proti Mariboru.