Rdeče-beli se iz zadnjega gostovanja v letošnjem koledarskem letu v Kidričevo vračajo s točko. Varovanci Slobodana Gruborja so po zaostanku v prvem delu v nadaljevanju rezultat izenačili, ter tako vknjižili še peti prvenstveni remi s katerim so zadržali tretje mesto na prvenstveni razpredelnici.

Stadion Rajko Štolfa; gledalcev: 400

Sodniki: Mertik, Herženjak, Radusinović 

Strelci: 1:0 Babić 44`; 1:1 Leko 57`

CherryBox24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Zebić, Sever (80` Milošev), Sikimić, Bongongui, Nemanič, Krivičić, Salkić, Mihaljević, Babić (82` Mihaljević)

Aluminij: Kovačić, Amuzie, Kontek (70` Čermak), Petrovič, Vrbanec, Leko, Živković, Pantalon, Jakšić, Martinović, Klepač

Rumeni kartoni: Sikimić, Bongongui, Mihaljević; Kontek, Martinović, Živković

V dokaj enakovrednem začetku, si ne ena ne druga ekipa v prvih petnajstih minutah nista pripravili izrazite priložnosti. Prvi so resneje zapretili rdeče-beli, ko je v 17. minuti Dejan Petrovič, lepo podal do Matica Vrbanca, ki je lepo zaposlil Nemanjo Jakšića, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela mimo vrat gostiteljev.

V 22. minuti so prvič resneje vrata Matije Kovačića ogrozili tudi gostitelji, Predrag Sikimić je iz sredine igrišča z dolgo diagonalo podajo v kazenski prostor zaposlil Leona Severja, ki se je hitro odločil za strel, a je bil na mestu vratar rdeče-belih Matija Kovačić.

V 27. minuti srečanja je glavni sodnik srečanja Bojan Mertik dosodil prosti strel na dobrih dvajsetih metrih od gola nekoliko iz leve strani, z neposrednim strelom proti sežanskim vratom je poskušal Mihael Klepač, a je žoga zletela za las mimo vratnice. Le tri minute zatem so bili ponovno blizu vodstvu rdeče-beli, poskus Dejana Petroviča je ustavil Arian Rener žogo izbil, a le do Mihaela Klepača, ki je iz težkega položaja streljal preko vrat gostiteljev.

Dobri dve minuti pred iztekom prvega dela je Bojan Mertik dosodil prosti strel za Kraševce. K izvedbi prostega strela je na dobrih dvaindvajsetih metrih pristopil Mario Babić, ki je z izjemnim strelom preko živega zidu s pomočjo prečke premagal nemočnega Matijo Kovačića za vodstvo Sežančanov ob polčasu.

V nadaljevanje so rdeče-beli vstopili še odločneje in v želji po preobratu, v enajsti minuti nadaljevanja kronali terensko premoč. Dejan Petrovič je iz sredne hitro povlekel žogo proti vratom Kraševcev, na desni strani zaposlil Mihaela Klepača, ki je v kazenskem prostoru preigral dva branilca, se odločil za strel, a je Arian Rener poskus ubranil, žoga je prišla nazaj do Dejana Petroviča, ki je na drugi strani opazil samega Nikolo Leka, ki se je odločil za strel iz sedmih metrov, ter s pomočjo obrambnega igralca gostiteljev rezultat izenačil.

V 69. minuti so bili povsem blizu novemu vodstvu gostitelji, ko je Ivan Kontek nespametno zapravil žogo pred svojim kazenskim prostorom, do nje je prišel hitronogi Rodrigue Bongongui, ki je žogo nekako podal do Maria Babića, a je njegov poskus ustavil Matija Kovačić.

Že v naslednjem napadu je ponovno zapretila naveza Petrovič – Klepač. Dejan Petrovič je z dolgo podajo iz svoje polovice zaposlil Mihaela Klepača, ki je žogo sprejel na robu kazanskega prostora, jo povlekel proti sredini in se odločil za strel, a je popoln preobrat rdeče-belih zaustavila prečka.

V 75. minuti ponovno izjemna priložnost za rdeče-beli, akcijo je ponovno pričel Dejan Petrovič, ki je z dolgo podajo zaposlil Mihaela Klepača, ta je ponovno v kazenskem prostoru gostiteljev preigral dva branilca, žogo podal do Anteja Živković, njegov poskus so Sežanci izbili, a le do Marcela Čermaka, tudi njegov poskus je bil izbit, žoga je prišla ponovno do Mihaela Klepača, ki je imel na petih metrih povsem neoviran strel za vodstvo, a Arian Rener preprečil vodstvo rdeče-belih.

Le štiri minute zatem ponovno povsem blizu vodstva rdeče-beli, Mihael Klepač je po prodoru v kazenski prostor na levi srani podal žogo do Marcela Čermaka, ta je z natančno podajo na drugo stran zaposlil Nemanjo Jakšića, ki se je odločil za strel z glavo iz kakšnih treh metrov, že premagal Ariana Renerja, a je vodstvo rdeče-belim preprečila vratnica.

V zadnjih desetih minutah srečanja, sta obe poskušali priti do treh točk, a vratarja nista imela konkretnega dela, tako je ostalo pri delitvi točk.

Rdeče-bele čaka v sredo še zadnji krog jesenskega dela, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili kranjski Triglav.