Včeraj so rdeče-beli odigrali še zadnji, 30. krog 2. slovenske nogometne lige in si z točko zagotovili končno drugo mesto na prvenstveni razpredelnici in dve dodatni tekmi za vstop v Prvo Ligo Telemach. Varovanci Roberta Pevnika so se po slabe pol ure igre znašli v zaostanku z dvema zadetkoma a so se po izjemnem povratku in zadetkoma Daniela Skibe in Jakove Katuše na koncu z Krko razšli brez zmagovalca.

Stadion Portoval Novo mesto; gledalcev: 150

Sodniki: Halilović Denis, Mijatović Veljko, Sužnik Jure. Delegat: Germič Dejan.

Strelci: 1:0 Gliha 23`, 2:0 Đapo 27`, 2:1 Skiba 38`, 2:2 Katuša 86`

Krka: Čadež, Mešanović, Bedek, Žur (57` Kapitanović), Majić (82` Kovačič), Jakopović, Lipec, Krznarić, Đapo (65` Marijanović), Blaževski, Gliha (57` Radovič). Trener: Aleksander Bocović.

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Skiba (73` Čavara), Marinšek (59` Baskera), Šturm (59` Katuša), Jagić, Gorenak (46` Grajfoner), Jovan, Schaubach, Brest (73` Munić). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Čadež; Šturm, Katuša

Rdeče-beli so se v srečanje v dolenjski prestolnici podali, ter prvič zapretili že v uvodnih sekundah dvoboja, ko je do strela iz dobrih osemnajstih metrov prišel Gal Gorenak, a je poskus z volejem končal mimo vrat domačega vratarja Luke Čadeža.

Gostitelji so prvič zapretili v 5. minuti, ki so si priložnost priigrali po podaji iz kota, najvišji v kazenskem prostoru je bil Andraž Lipec, a se je z izjemno obrambo izkazal Tibor Banić.

V 18. minuti se je po prenosu strani Danijela Šturma, do žoge na levi strani prišel Makro Brest, slednji si je lepo ustavil žogo, jo potegnil proti kazenskemu prostoru, kjer je sprožil v daljši vratarjev kota, a je žoga zletela preko gola. Le štiri minute zatem so si rdeče-beli priigrali izjemno priložnost za izenačenje, Danijel Šturm se je na desni strani napada boril za žogo, izbito žogo obrambnega igralca gostiteljev je prestregel Tin Martić, ki je iz desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najbolj iznajdljiv Marko Brest, ki si je žogo na levi strani ustavil, ter jo po preigravanju poslal v osrčje kazenskega prostora, tam jo je sicer obrambni igralec domačih na kratko izbil a le do kapetan rdeče-belih Nika Marinška, ki je poskušal iz dobrih petih metrov, a se je z izjemno obrambo izkazal domači čuvaj Luka Čadež.

V naslednjem napadu je sledil pravi šok, ko so povedli gostitelji, po metu iz avta iz desne strani napada je do žoge prišel Mark Gliha, ki je osvojil dobrih dvajset metrov, ter s strelom po tleh iz roba kazenskega prostora premagal nemočnega Tiborja Banića, za vodstvo gostiteljev. V 26. minuti so pritiskali rdeče-beli, ki so žogo izgubili v kazenskem prostoru gostiteljev, in izpeljali hiter protinapad, ki ga je vodil Josip Krznarić, slednji je pred kazenskim prostorom žogo podal na levo stran proti Josipu Majiću, ki je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, v skoku na dobrih osmih metrih je bil najvišji Jan Đapo, ki je s strelom z glavo premagal povsem nemočnega Tiborja Banića za občutnejše vodstvo gostiteljev, po slabe pol ure igre.

A sledil je izjemen odziv rdeče-belih, ti so si prvo priložnost za znižanje rezultata priigrali že v začetku 31. minute, ko je Nik Marinšek lepo zaposlil Danijela Šturma, ki je najprej preigral domačega branilca, poskus iz dobrih šestih metrov nekoliko iz desne strani pa je domači vratar ubranil. V 32. minuti je bil pri strelu v kazenskem prostoru Danijel Šturm, a je ponovno odlično posredoval domači vratar, glavni sodnik pa je situacijo na koncu ocenil z prekrškom napadalca rdeče-belih. V 34. minuti je sledil poskus kapetana rdeče-belih Nika Marinška iz dobrih tridesetih metrov, a je žoga končala preko gola. V 38. minuti so rdeče-beli le kronali terensko premoč. V izjemni akciji, so bili rdeče-beli v posesti nekaj manj kot dve minut, v vrhuncu akcije je Tin Martić po dvojni podaji z Danijelom Šturmom, vstopil v kazenski prostor, s kratko podajo zaposlil Nika Marinška, ki je s peto zavrnil žogo na petmetrsko črto do Daniela Skibe, slednji pa je s strelom po tleh v dolgi vratarjev kot poskrbel za znižanje prednosti gostiteljev.

V nadaljevanju so rdeče-beli takoj prevzeli pobudo na zelenici novomeškega Portovala, prvi strel v nadaljevanju proti domačim vratom pa je po podaji Gašperja Jovana sprožil Danijel Šturm, v sedmi minuti nadaljevanja, a je bil strel krilnega napadalca rdeče-belih premalo natančen. V 67. minuti je sledil poskus Žana Baskere iz dobrih dvajsetih metrov, a je njegov strel zletel preveč po sredini domačih vrat, tako da domači vratar ni imel zahtevnega dela. V 70. minuti je iz dobrih petindvajsetih metrov sprožil Lovro Grajfoner, a je njegov poskus zletel ob desni vratnici mimo domačega gola. V 83. minuti se je v priložnosti po podaji iz leve strani Roka Schaubacha znašel Marko Josip Čavara, ki je žogo podaljšal proti Tinu Martiću, pred njim pa je posredoval Luka Čadež in preprečil izenačujoči zadetek. V 84. minuti je po podaji iz kota Žana Baskera z glavo poskušal Tin Martić, a je njegov poskus iz dobrih desetih metrov z glavo zletel preko gola.

V 86. minuti je dobra igra rdeče-belih le obrodila sadove, podajo domačega branilca je na vrhu kazenskega prostora prestregel Jakov Katuša, ki se je takoj odločil za strel po tleh in premagal povsem nemočnega Luko Čadeža, za izenačenje rezultata na Portovalu.

Do konca srečanja sta si obe ekipi pripravili še po eno priložnost, a so najprej Tilna Kovačiča ubranil Tibor Banić, na drugi strani pa je poskus Žana Baskere ubranil domači vratar Luka Čadež. Še drugič v letošnji sezoni se je medsebojni obračun končal z delitvijo točk.

Rdeče-beli so ob zmagi Rogaške v Krškem, in neodločnem rezultatu sezono sklenili na drugem mestu prvenstvene lestvice, ter si priigrali dve dodatni tekmi z Gorico, ki je v Prvi Ligi Telemach osvojila končno deveto mesto.

 Prva tekma kvalifikacij za popolnitev 1. SNL bo v četrtek 25. maja, ob 20.15 uri v kidričevskem športnem parku.