Rdeče-belim sinoči v Ljudskem vrtu ni uspelo pripraviti presenečenja, Mariborčani so se tako oddolžili rdeče-belim za septembrski poraz v kidričevskem športnem parku. Za zmago vijoličastih so zadeli Ognjen Mudrinski, Rok Sirk in Rok Kronaveter.

Ljudski vrt; gledalcev: 2000

Sodniki: Kajtazović Nejc, Povšnar Dejan, Švarc Dejan, Mertik Bojan. Delegat: Režonja Slavko.

Maribor 3 : 0 Aluminij

Strelci: 1:0 Mudrinski 42`, 2:0 Sirk 78`, 3:0 Kronaveter 90`-11m

Maribor: Jug, Vrhovec, Voloder, Sikošek, Sirk, Repas, Milec, Sellouki (89` Šturm), Mitrović, Mudrinski (72` Požeg Vancaš), Žugelj (72` Kronaveter). Trener: Radovan Karanović.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G., Pečnik T. (46` Marinšek), Prša (84` Bizjak), Bolha, Brest, Dodlek (76` Matjašič), Nkama (76` Schaubach), Krefl, Azemović, Đerlek (64` Kidrič). Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Jug, Sirk; Brest, Azemović

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je pred srečanjem z Mariborom opravil kar pet sprememb v začetni enajsterici glede na zadnje prvenstveno srečanje proti Olimpiji. Zaradi bolezni tokrat v kadru ni bilo Tina Martića, ki ga je tokrat nadomestil Emir Azemović, ki se je v začetno enajsterico vrnil po prestani kazni štirih rumenih kartonov. Jure Matjašič, ki je srečanje proti zmajem začel na bočnem položaju, je tokrat  srečanje pričel na klopi od začetka je srečanje začel Gašper Pečnik. Nik Marinšek je mesto v zvezni vrsti prepustil Tilnu Pečniku, medtem ko je sedemnajstletni Rok Schaubach, tokrat srečanje pričel na klopi, namesto njega pa je od začetka v zadnji vrsti igral Klemen Bolha. V konici napada je tokrat priložnost od prve minute dobil Marko Brest, na klopi pa je srečanje tokrat pričel Haris Kadrić.

Po dokaj enakovrednem vstopu v srečanje so prvi na zelenici Ljudskega vrta zapretili domačini, ko je v sedmi minuti iz leve strani v kazenski prostor vstopil Malik Sellouki, a je kapetan rdeče-belih njegov poskus nekoliko iz strani brez večjih težav ustavil in žogo izbil. Ponovno je bilo vroče pred vrati rdeče-belih v 24. minuti, ko je Johanu Nkami spodrsnilo na robu kazenskega prostora, do žoge je prišel Rok Sirk, ki je žogo lepo odložil do Nina Žuglja, slednjemu pa je strel iz dobrih desetih metrov blokiral Klemen Bolha.

V 32. minuti so hiter protinapad izvedli rdeče-beli, ko je na dobrih tridesetih metrih domači vratar Ažbe Jug nepravilno oviral Marka Bresta, glavni sodnik srečanja je dosodil prosti strel, domačemu vratarju pa za posredovanje izven njegovega prostora pokazal le rumeni karton. K izvedbi prostega strela je pristopil Aljaž Krefl, ki je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je bil v skoku najvišji Roko Prša, vendar je njegov poskus z glavo bil premalo natančen.

V začetku 38. minute, so rdeče-beli ponovno zapretili, Armin Đerlek je lepo opazil Tilna Pečnika, ki se je odločil za strel iz dobrih tridesetih metrov, kljub natančnemu in močnemu strelu pa je bil na mestu domači vratar Ažbe Jug.

V naslednjem protinapadu je je s strelom iz roba kazenskega prostora poskušal kapetan vijoličastih Martin Milec, a kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič ni imel prezahtevnega dela, ter je strel bočnega branilca Maribora brez težav ustavil.  

Dobre tri minute pred iztekom rednega dela prvega dela, so gostitelji povedli, žogo je na svoji polovici zapravil Tilen Pečnik, do katere je prišel Rok Sirk, ki se je  takoj odločil za globinsko podajo do Ognjena Mudrinskega, ki je iz petih metrov z močnim in natančnim strelom premagal nemočnega Luko Janžekoviča za vodstvo gostiteljev ob polčasu.

Tik pred odhodom v slačilnice so do indirektnega strela v kazenskem prostoru prišli rdeče-beli, a je poskus Aljaža Krefla ustavila mariborska obramba, tako so na odmor s prednostjo odšli gostitelji.

V nadaljevanju srečanja je igra potekala predvsem med obema kazenskima prostoroma, prvo pravo priložnost pa so imeli rdeče-beli, ki je v začetku 77. minute zapretil Klemen Bolha, ki je poskušal iz dobrih osemnajstih metrov, a je njegov poskus ravno za toliko blokiral obrambni igralec Maribora, da je žoga zadela le zunanji del mreže.

Praktično v naslednjem napadu pa so vijoličasti razblinili vse dvome o zmagovalcu, po daljšem kombiniranju je do žoge prišel Jan Repas, ki je na dobrih petindvajsetih metrih povlekel proti levi strani igrišča in opazil Gregorja Sikoška, ki se je odločil za oster predložek v kazenski prostor, kjer je bil ob Emirju Azemoviću višji Rok Sirk, ki je z glavo iz dobrih desetih metrov z natančnim in močnim strelom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča.

Minuto pred iztekom rednega dela so ponovno poskušali gostitelji, na polovici rdeče-belih sta kombinirala Rok Kronaveter in Jan Repas, slednji se je odločil za strel iz dvajsetih metrov, njegov poskus pa je z izjemno obrambo Luka Janžekovič izbil. Prav v zadnji minuti rednega dela so Mariborčani še tretjič zatresli mrežo rdeče-belih, Emir Azemović je v kazenskem prostoru nepravilno oviral Rudija Požega Vancaša, in glavni sodnik srečanja Nejc Kajtazović je povsem upravičeno dosodil najstrožjo kazen, ki jo je izvajal Rok Kronaveter. Kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič je namero najizkušenejšega moža vijoličastih uganil, a je bil strel Roka Kronavetra premočan.

Rdeče-bele naslednja prvenstvena preizkušnja čaka v soboto 27. novembra, ko bodo ob 17.00 uri v kidričevskem športnem parku gostili ekipo sežanskega Tabora.