Rdeče-beli so tudi na drugi zaporedni prvenstveni tekmi v novi sezoni Prve Lige Telemach remizirali z rezultatom 0:0. Tokrat so do druge zaporedne točke prišli proti nogometašem Brava.

Športni park Šiška Ljubljana; gledalcev: 200

Bravo 0 : 0 Aluminij

Strelci: /

Sodniki: Antič Mihael, Černe Tomaž, Jug Tadej, Bubek Alen. Delegat: Bole Stojan.

Bravo: Vekić, Drkušić (87` Brekalo); Vodeb (37` Trontelj), Križan, Kavčič, Trdin (86` Ogrinc), Kirm, Španring, Maružin, Kramarič (76` Kancilja), Memić (76` Nsana). Trener: Dejan Grabič.

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Azemović, Bolha, Pečnik G. (90` Martić), Nkama (63` Dodlek), Marinšek, Pečnik T. (86` Brest), Kidrič (63` Kadrić), Flakus Bosilj (90` Bizjak). Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Kirm, Križan; Marinšek, Dodlek

Rdeči kartoni: /

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je na srečanju proti Bravu napravil dve spremembi v začetni enajsterici glede na uvodno srečanje proti Kopru. V zvezni vrsti je na klopi v Spodnji Šiški ostal Roko Prša, namesto njega je pričel novinec v rdeče-belem Johan Nkama za katerega je bil to prvi nastop v rdeče-belem, medtem ko je v konici napada prednost pred Harisom Kadrićem tokrat dobil Rok Kidrič.

Prvi polčas se je v zelo vročem in soparnem vremenu v Spodnji Šiški pričel dokaj enakovredno, do prve zrele priložnosti pa so že v 5. minuti srečanja prišli rdeče-beli, ko je Tilen Pečnik z lepo globinsko podajo zaposlil, Davida Flakus Bosilja slednji je poskušal s strelom po tleh iz dobrih dvanajstih metrov nekoliko iz leve strani, a je domači vratar Igor Vekić močan strel mladega napadalca izbil.  

Po uvodni priložnosti rdeče-belih je igra v nadaljevanju prvega polčasa ponovno potekala pretežno med obema kazenskima prostoroma, gostitelji pa so prvič resneje zapretili v 20. minuti srečanja, ko je poskušal Amar Memić. Le dve minuti zatem so ponovno zapretili varovanci Dejana Grabića, v priložnosti se je znašel Andraž Kirm a tudi tokrat je brez večjih težav posredoval kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

V 25. minuti so do nove priložnosti prišli rdeče-beli, po kombinaciji Davida Flakusa Bosilja in Roka Kidriča je slednji lepo podal do Tilna Pečnika, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, vratar Igor Vekić je s skrajnimi močmi žogo s pomočjo vratnice izbil v kot. Po Podaji iz kota Aljaža Krefla se je v imenitni priložnosti znašel Klemen Bolha, ki je bil najvišji v skoku, žoga pa je ob drugi vratnici, za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa so rdeče-beli izpeljali izjemen napad, žogo je na polovici Brava prestregel Nik Marinšek, jo podal do Tilna Pečnika, slednji je takoj zaposlil Roka Kidrića, ki je preigraval na dobrih dvajsetih metrih od vrat gostiteljev, opazil ob stranski črti vtekajočega Gašperja Pečnika, ki je s prve žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil hitrejši od obrambe Brava David Flakus Bosilj, a je njegov poskus le nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Gostitelji so imeli priložnost za vodilni zadetek v 41. minuti, ko je po kotu iz desne strani Vanja Drkušić z glavo že premagal Luko Janžekoviča, a je veselje domačinom preprečila vratnica.

Že v sodnikovem dodatku so še dvakrat zapretili varovanci Oskarja Drobneta, po prekršku nad Tilnom Pečnikom, je glavni sodnik srečanja dosodil prosti strel, oddaljen dobrih dvaindvajset metrov od domačih vrat. K izvedbi prostega strela je pristopil Tilen Pečnik, a je njegov močan poskus odbil domači vratar Igor Vekić, pri odbiti žogi je bil prvi Johan Nkama, ki je poskušal iz desne strani s strelom po tleh a je bil še enkrat več na mestu domači vratar Igor Vekić.  

Nadaljevanje srečanja ni bilo tako zanimivo s priložnostmi, kot prvi polčas. Prvi so v nadaljevanju zapretili gostitelji, ko je v deseti minuti nadaljevanja poskušal Loren Maružin, ki se je po podaji Andraža Kirma znašel sam pred kapetanom rdeče-belih Lukom Janžekovičem, a je vratar rdeče-belih strel ubranil.

Dve minuti zatem so prvič v nadaljevanju zapretili rdeče-beli, ko je Aljaž Krefl poslal uporaben predložek v kazenski prostor, najvišji je bil na drugi vratnici Klemen Bolha, a je njegov poskus bil premalo natančen.

V 63. minuti srečanja, je strateg rdeče-belih opravil prvo menjavo, na igrišče je poslal še enega novinca Timoteja Dodleka, ki je zamenjal Johana Nkamo, prav tako pa je v konici napada Rok Kidrič mesto prepustil Harisu Kadriću.

Varovanci Dejana Grabiča so v 73. minuti ponovno zapretili po podaji iz kota, ki ga je izvajal Trontelj, je bil najvišji v skoku ponovno Vanja Drkušić, a se je še enkrat več izkazal kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, ki je strel ubranil.

V končnici dvoboja so se prebudili varovanci Oskarja Drobneta, v 78. minuti je poskušal Klemen Bolha, a je njegov poskus brez večjih težav ubranil domači vratar Igor Vekić.

Dobre štiri minute pred iztekom rednega dela, je vloga debitanta doletela še mladega devetnajstletnega Marka Bresta, ki je zamenjal Tilna Pečnika.

Že nekaj minut zatem pa sta prav Timotej Dodlek in Marko Brest kombinirala na polovici Brava, Marko Brest je z odlično podajo zaposlil Davida Flakusa Bosilja, a je njegov poskus v zadnjem trenutku blokiral Simon Nsama, tako da se je žoga odbila preko gola v kot.

»Zagotovo je razlika med 0:0 v prejšnjem krogu in po današnji tekmi. Mislim, da smo se obojni dobro pripravili eden na drugega, bila je taktična trdna tekma. Bilo je sicer kar nekaj priložnosti, pol priložnosti, oboji smo imeli zaključno žogo, ki je nobena ekipa ni izkoristila. Moram čestitat fantom za požrtvovalnost, karakter na tem res težkem vremenu. Glavo gor, točka osvojena v gosteh je super,« je po srečanju na ljubljanskem ŽAKu poudaril glavni strateg rdeče-belih Oskarja Drobneta.

Rdeče-beli bodo v 3. krogu Prve Lige Telemach že v petek ob 20.15 uri v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Kalcer Radomelj.