Za mladinsko in kadetsko selekcijo je prvo gostovanje v spomladanskem delu prvenstva, rdeče-beli so se na obali pomerili s Koprom. Podobno kot pretekli vikend proti Bravu, so tudi proti Kopru iztržili polovičen uspeh, kadeti so morali priznati premoč Koprčanom, medtem ko so mladinci na krilih Angela Macanovića, ki je poskrbel za oba zadetka rdeče-belih, vknjižili še deveto prvenstveno zmago in se z tremi točkami zavihteli na tretje mesto prvenstvene razpredelnice.

1.SML

Varovanci Simona Vidoviča so tudi proti Koprčanom vknjižili nove tri točke, že v 15. minuti je za vodstvo rdeče-belih poskrbel Angelo Macanović. Prav napadalec rdeče-belih je dobrih šest minut pred iztekom prvega dela še drugič na srečanju premagal Tima Štrasbergerja. V drugem delu so rdeče-beli kljub igralcu več, v 67. minuti je pri domačih pordečel Matija Fonda, prednost dveh zadetkov zadržali, ter se veselili devete prvenstvene zmage, s katero so se povzpeli na tretje mesto prvenstvene lestvice ob tem pa za vodilno Ilirijo in Mariborom znižali zaostanek na dve točki.

Koper : Nova KBM Aluminij 0:2 (0:2)

Strelci: 0:1 Macanović 15`, 0:2 Macanović 39`

Koper: Štrasberger, Kodarin, J. Pečjak, Fonda, G. Pečjak, Silajdžić, Gustini, Husanović (59` Zugan), Galić Bosnić (71` Poropat), Vuleta (80` Uković), Šarlah (80` Abbas). Trener: Igor Božič.

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Jovanović, Hempt, Simonič (84` Metličar Fric), Macanović, Škoflek, Čeh, Gajšek (74` Chekov), Mihalič Rader, Krušić (63` Škerget). Trener: Simon Vidovič.

Rumeni kartoni: Kodarin, Silajdžić, Fonda, Vuleta; Macanović, Hempt

Rdeči karton: Fonda 67` – Koper

1.SKL

Varovancem Primoža Goršeta v Kopru ni uspelo presenetiti gostiteljev, ti so v razmahu treh minut od 22. do 24. minute, kar dvakrat zatresli mrežo rdeče-belih, pod oba zadetka gostiteljev se je podpisal Sean Subašić. Tik pred odhodom na odmor so se rdeče-beli uspeli približati, ko je domačo mrežo zatresel Staš Kraner. Petnajst minut pred iztekom rednega dela so Koprčani ponovno pobegnili za dva zadetka, pod tretji zadetek se je podpisal Jan Strcaj. A le pet minut zatem so se rdeče-beli še enkrat več vrnili, v polno je meril Dario Letonja. Globoko v sodnikovem podaljšku so domačini še četrtič premagali Aneja Zupana, končni rezultat je postavil Jakob Slak.

Koper : Nova KBM Aluminij 4:2 (2:1)

Strelci: 1:0 Subašić 22`, 2:0 Subašić 24`, 2:1 Kraner 44`, 3:1 Strcaj 75`, 3:2 Letonja 80`, 4:2 Slak

Koper: Bonaca, Babič, Šavor, Subašić, Žigart (83` Viler), Slak, Durmiši (72` Sunjka), Žavbi, Tunanović (51` Strcaj), Harambašić (77` Lončar), Prodan (51` Bečaj). Trener: Samir Zulić.

Nova KBM Aluminij: Zupan, Schaubach, Strelec, Kraner, Repina, Hamler (60` Gobec), Grbavac, Čeh (32` Dovečar), Kosar (32` Letonja), Žerjav, Kotnik. Trener: Primož Gorše.

Rumeni kartoni: Žavbi, Babić; Hamler.

V prihodnjem 18. krogu se bodo rdeče-beli pomerili z Mariborom. Kadetska selekcija po svoje srečanje v soboto 11. marca odigrala ob 11.00 uri, medtem ko bodo mladinci svoje srečanje pričeli ob 13.30 uri.