Rdeče-belim na koprski Bonifiki ni uspelo kronati dobre igre in se iz obale vračajo z minimalnim porazom. Za zmago Kopra je tik pred odhodom na odmor zadel Nardin Mulahusejnović. Rdeče-beli tako tudi po 15. krogu ostajajo na devetem mestu prvenstvene razpredelnice.

ŠRC Bonifika, Koper; gledalcev: /

Sodniki: Balažič Dejan, Kovačič Andraž, Pavšnar Dejan, Obrenović Rade. Delegat: Kranjec Sandi.

Strelec: 1:0 Mulahusejnović 43`

Koper: Vargić, Jozinović (83` Pejić), Jelić Balta (57` Knežević), Vršič, Mulahusejnović (71` Spinelli), Palčič, Žužek, Barišič (71` Krajinović), Dodlek, Rajčević, Stevanović (83` Vekić). Trener: Miran Srebrnič.

Aluminij: Janžekovič, Horvat (92` Pantalon), Jakšić, Prša, Kim, Čermak (79` Maletić), Petek, Flakus Bosilj (54` Klepač), Ploj (54` Krefl), Matjašič, Azemović. Trener: Slobodan Grubor.

Rumeni karton: Jelić Balta

Strateg rdeče-belih Slobodan Grubor je tudi na tekmo prit Kopru spremenil začetno postavo glede, na zadnjo tekmo, ki so jo rdeče-beli doma dobili proti Gorici v nedeljskem popoldnevu. V Kidričevo ni odpotoval strelec dveh zadetkov proti Gorici Alen Krajnc, ki je začutil bolečino v kolenu, a bo do sobotnega obračuna proti Muri že nared, namesto Alena Krajnca se je v začetno enajsterico vrnil Jure Matjašič.

Rdeče-beli so zelo dobro vstopili v tekmo in si takoj priigrali terensko premoč, a prvo priložnost so si v deseti minuti srečanja priigrali gostitelji, ko je iz dobrih osemnajstih metrov poskušal Nardin Mulahusejnović.

Le tri minute zatem so prvič resneje zapretili varovanci Slobodana Gruborja, ko sta lepo na desni strani kombinirala Roko Prša in Nemanja Jakšić, slednji je z ostrim predložkom želel zaposliti Davida Flakusa Bosilja, a je bil osemnajstletni napadalec za las prekratek. Le tri minute zatem je poskušal Nemanja Jakšić, ki se je odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, a je žoga zletela mimo vrat Ivana Vargića.

V 20. minuti so rdeče-beli izvedli do tedaj najlepšo, ko sta na desni strani kombinirala Nemanja Jakšič in Jure Matjašič, slednji je z lepo podajo v kazenskem prostoru iskal Marcela Čermaka, ki je poskušal iz dobrih šestih metrov s strelom z glavo, vratar Kopra Ivan Vargić pa je poskus češkega vezista odbil v kot.

Sledilo je obdobje ko so na koprski zelenici prevladovali rdeče-beli, v 27. minuti je domačega vratarja poskušal presenetiti Roko Prša je nje njegov strel Ivan Vargić brez težav ukrotil. Sedem minut zatem so rdeče-beli zapretili po kotu, ko je do strela z glavo prišel David Flakus Bosilj, a je žogo Goran Jozinović izbil, prišla je do Roka Prše, ki se je odločil za strel iz osemnajstih metrov, a tudi tokrat je bil Ivan Vargić na mestu.

V končnico prvega dela so boljše vstopili Koprčani, najprej je v 41. minuti poskušal Jelić Balta, ki se je odločil za strel iz dobrih tridesetih metrov, a je bil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič na mestu. Že v naslednji minuti pa šok za obrambo rdeče-belih. Matej Palčič je na ob Aljažu Ploju ukrotil podajo in poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil ob Nemanji Jakšiču in Luki Petku v skoku najvišji Nardin Mulahusejnović, ki je s strelom z glavo povedel gostitelje v vodstvo.

V nadaljevanje srečanja so prav tako boljše vstopili varovanci Slobodana Gruborja. Prvi poskus smo videli že v uvodni minuti, ko je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal bočni branilec Nemanja Jakšič, a je njegov strel zgrešil cilj. V deveti minuti je iz roba kazenskega prostora poskušal Dohyun Kim, njegov poskus je Ivan Vargić izbil v kot.

Le tri minute po vstopu, v 57. minuti sta imenitno akcijo na desni strani napada izvedla Mihael Klepač in Jure Matjašič, po dvojini podaji je Jure Matjašič prodrl v kazenski prostor in lepo opazil prav Mihaela Klepača, ki je s strelom poskušal iz dobrih osmih metrov nekoliko iz strani, a je strel hrvaškega napadalca vratar gostiteljev ukrotil. Le pet minut zatem se je v novi priložnosti ponovno znašel Mihael Klepač, a je obramba blokirala poskus iz dobrih osmih metrov.

Tudi v končnici srečanja so bili boljši nasprotnik v polju rdeče-beli, a so Koprčani vse poskuse varovancev Slobodana Gruborja, ki nikakor niso našli poti žoge v mrežo zaustavili. V sodnikovem dodatku pa še en šok, ko je zaradi poškodbe moral igrišče zapustiti Lucas Mario Horvat.

Že v soboto čaka rdeče-bele nova priložnost za točke, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 17.00 uri gostili ekipo Mure.