Rdeče-beli so v Kopru po dveh zaporednih prvenstvenih zmagah, doživeli poraz z 4:1, za četo Roberta Pevnika je bil usoden prvi polčas, ko so gostitelji dosegli tri zadetke. Rdeče-beli so z porazom zdrsnili na osmo mesto prvenstvene lestvice.

ŠRC Bonifik Koper; gledalcev: 300

Sodniki: Jazbec Žan, Praprotnik Jure, Mikača Goran, Obrenović Rade. VAR: Jug Matej, Kasapović Aleksandar. Delegat: Setnikar Gojko.

Strelci: 1:0 Nkada 3`, 2:0 Osuji 9`, 3:0 Prce 34`, 3:1 Jovan 59`-11m, 4:1 Osuji 65`

Koper: Hvalič, Pabai (85` Hrvatin), Pavlović, Prce, Vešner Tičić, Nkada (68` Jelenič), Orazov (68` Groznica), Osuji (90` Marsetič), Mittendorfer, Barišić (85` Ruedl), Ankarah. Trener: Zoran Zeljković.

Aluminij: Petek, Zeljković, Martić (77` Schaubach), Šubarić (69` Kosi), Maružin (46` Baskera), Jagić, Gorenak (77` Bilyi), Jovan, Jovanović, Koblar, Susso (85` Skiba). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni karton: Martić

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik je imel pred srečanjem s Koprom kar nekaj težav pri sestavi udarne enajsterice, saj je zaradi poškodbe na treningu izven kadra ostal Samo Pridgar, namesto njega je še drugič zapored na vrata stopil sedemnajstletni Jan Petek. Zaradi lažje poškodbe je tokrat na klopi ostal tudi Gašper Pečnik, njegovo mesto pa je zavzel Mario Šubarić. Prednost pred Žanom Baskerom, je tokrat dobil Bamba Susso, ki je proti Mariboru odslužil kazen štirih rumenih kartonov.

Srečanje se je začelo povsem po željah gostiteljev, ki so povedli praktično iz prvega napada na srečanju, Mark Pabai, je na desni strani napada z lepo podajo med dvema igralcema rdeče-belih našel Timotheja Nkade, ki je z diagonalnim strelom tudi s pomočjo vratnice ugnal nemočnega Jana Petka.

Tudi akcija za drugi zadetek Koprčanov v 9. minuti se je odvila na desni strani napada, pri žogi je bil na sredini polovice rdeče-belih ponovno Mark Pabai, ki je z izjemno podajo z obrambo rdeče-belih našel Luko Vešner Tičića, ki je žogo podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil Bede Osuji, ki je z glavo s pomočjo prečke še drugič na srečanju premagal povsem nemočnega Jana Petka.

Pritisk Koprčanov kljub zgodnjemu vodstvu z dvema zadetkoma ni pojenjal, še več v 16. minuti je ponovno poskušal Bede Osuji, a je njegov strel zgrešil cilj, dobrih deset minut pa se je sam pred Janom Petkom znašel ponovno Bede Osuji, tokrat pa je z izjemno obrambo Jan Petek preprečil Osujev drugi zadetek.

V 34. minuti srečanja so Koprčani mrežo rdeče-belih zatresli še tretjič, kot iz desne strani je izvajal Luka Vešner Tičić, najvišji v skoku je bil Tin Martić, ki je žogo izbil na levo stran, kjer je bil prvi pri njej Franjo Prce, ki je iz prve z diagonalnim strelom nekoliko iz leve strani poslal žogo v mrežo za visoko vodstvo Koprčanov.

V 37. minuti so prvič po hitrem protinapadu zapretili tudi rdeče-beli, ko je poskušal Sandro Jovanović, a je žoga za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

V drugi del so boljše vstopili rdeče-belih, v 57. minuti je Gašper Jovan, po preigravanju na levi strani na vrhu kazenskega prostora z podajo zaposlil Sandra Jovanovića, slednjega je nepravilno oviral Luka Vešner Tičić, glavni sodnik srečanja pa je upravičeno pokazal ne belo točko iz katere je rezultat znižal Gašper Jovan.

V 64. minuti so rdeče-beli izpeljali imenitno akcijo, ki jo je na sredini igrišča začel Bamba Susso, ki je podal na kratko do Sandra Jovanovića, slednji je z imenitno podajo v prostor zaposlil Gašperja Jovana, ki se je sam znašel pred Klemnom Hvaličem, a je koprski vratar izšel kot zmagovalec.

Le minuto zatem je Bede Osuji s svojim drugim zadetkom dokončno potrdil zmago Koprčanov, ko se je praktično sam znašel pred Janom Petkom, ki je sicer prvi poskus napadalca Kopra ustavil, pri drugem pa Bede Osuji brez težav žogo potisnil v mrežo rdeče-belih.

V 76. minuti so bili blizu drugega zadetka rdeče-beli, kot iz leve strani je izvajal Sandro Jovanović, koprska obramba je žogo izbila, a le do Artema Bilyjija, ki je poskušal iz osemnajstih metrov, a je slednjemu drugi zadetek v rdeče-belem dresu preprečila prečka.

V drugi minuti sodnikovega dodatka so rdeče-beli še drugič na srečanju zadeli, po kotu iz leve strani, ki ga je izvajal Žan Baskera, je poskus Gašperja Jovana, v mrežo iz bližine potisnil Sandro Jovanović, a je glavni sodnik srečanja Žan Jazbec po posredovanju VARa zadetek razdeljevali, tako je ostalo pri visoki zmagi Koprčanov.

V Prvi Ligi Telemach sledi reprezentančni premor, naslednja prvenstvena preizkušnja pa rdeče-bele čaka v nedeljo 22. oktobra, ko bodo ob 17.30 uri v kidričevskem športnem parku gostili Radomlje.