Rdeče-beli so zadnjo četrtino prvenstva otvorili s porazom proti drugouvrščenemu Kopru. Za varovance Roberta Pevnika sta bili usodni dve napaki, najprej v izteku prvega polčasa, ko je VAR posredoval pri najstrožji kazni za domačine, in v uvodni minuti drugega polčasa, ko so domačini po hitrem protinapadu postavili tudi končni rezultat srečanja.

ŠRC Bonifika; gledalcev: 400

Sodniki: Matoša Martin, Kasapović Aleksandar, Vojska Matej, Sagrković Asmir. VAR: Perić Dragoslav, Kovačič Andraž. Delegat: Kranjec Sandi.

Strelci: 1:0 Osuji 43`-11m, 2:0 Parris 46`

Koper: Golubović, Rajčević, Krajinović, Novoselec (61` Bručić), Palčič, Izata (86` Đira), Guberac (28` Kotnik), Vešner Tičić, Šušnjara, Parris (86`Jašaragić), Osuji. Trener: Zoran Zeljković.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik (46` Turčin), Martić, Špehar, Prša, Matjašič (75` Brest), Bolha (57` Kadrić), Šroler, Ploj, Nkama, Azemović (85` Petek). Trener: Robert Pevnik

Rumeni kartoni: Kotnik, Šušnjara; Šroler

Glavni strateg rdeče-belih je pred srečanjem z drugouvrščenim Koprom v začetni enajsterici naredil tri spremembe, ob kaznovanih Niku Marinšku in Mariom Musi, ki nista bila v kadru je srečanje na klopi tokrat pričel tudi Luka Petek. V začetni postavi je na mestu zadnjega branilca pričel Tin Martić. Namesto Maria Muse, je srečanje tokrat pričel Aljaž Ploj, v zvezno vrsto pa se je po prestani kazni vrnil Johan Nkama.

Obe ekipi sta v srečanje stopili dokaj rezervirano, prvo pol priložnost so si v 10. minuti srečanja pripravili rdeče-beli, ko je Roko Prša prestregel žogo na polovici Koprčanov, jo podal na desni strani na kratko do Jureta Matjašiča, ki je z podajo iskal Dina Špeharja, a slednji ob branilcu Kopra ni prišel do čistega strela.

V 40. minuti so Koprčani izpeljali protinapad, v katerem je Matej Palčič, ko je želel podati v osrčje kazenskega prostora, nastreljal Emirja Azemovića. Po posredovanju VARa, se je galvni sodnik srečanja Matoša Martin odločil za kazenski udarec za domačine, katerega je izvedel Bede Osuji. Kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič je krenil v pravo smer, a je bil strel Osujija preveč močan in natančen.

Drugi polčas na Bonifiki se še dobro ni pričel, ko so Koprčani izvedli prvi protinapad, ki so ga že kronali z zadetkom. Andrej Kotnik je na dobrih štirideset metrih z diagonalno podajo iskal Kaheema Parrisa, ki je prišel do žoge na robu kazenskega prostora, jamajški napadalec se ni obotavljal in se odločil za strel s prve po tleh in z natančno odmerjenim strelom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih za zgodnje povišanje vodstva v nadaljevanju srečanja.

Rdeče-beli so se po zaostanku z dvema zadetkoma, le dokončno prebudili in odločneje krenili v tekmo. V 73. minuti tekme je dlani koprskega vratarja Adnana Golubovića ogrel Johan Nkama, a koprski vratar preveč dela ni imel. V 77. minuti bi se rdeče-beli morali priključiti Koprčanom, ko je slabo podajo koprskega branilca prestregel Haris Kadrić in se sam znašel pred koprskim vratarjem Adnanom Golubovićem, a je po dvoboju ena na ena, kratko potegnil napadalec rdeče-belih.

V 83. minuti, so Koprčani izvedli hiter protinapad, ko je Kaheem Parris, poskušal z roba kazenskega prostora, njegov poskus se je izbil v polje in kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič je žogo ulovil.

Rdeče-bele sedaj čaka reprezentančni premor. Naslednji prvenstveni obračun bo odigral v kidričevskem športnem parku, v nedeljo 3. aprila ob 15.00 uri, ko v goste prihaja ljubljanski Bravo.