Rdeče-beli so na gostovanju pri Gorici v 5. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na severu Primorske ostali praznih rok in vknjižili tretji prvenstveni poraz.

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Žnidaršič Andrej, Mikača Goran, Salkić Alen, Kajtazović Nejc. Delegat: Gustinčič Iztok

Strelci: 1:0 Volarič 20`, 2:0 Smajlagić 90`

Gorica: Likar, Grudina, Cvijanović (73` Berdanca Florez), Volarič (61` Begić), Kovačič, Hodžić, Kavčič, Tomiček, Oyewusi (73` Velikonja), Nkama (86` Jermol), Smajlagić. Trener: Gordan Petrić.

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat (63` Maletić), Pantalon, Jakšić, Čermak, Pečnik (63` Matjašič), Ploj, Grajfoner, Flakus Bosilj, Klepač. Trener: Slobodan Grubor.

Rumeni karton: Horvat

Strateg rdeče-belih je srečanje proti Gorici pričel v identični postavi kot pretekli vikend proti ljubljanski Olimpiji. V samem uvodu v srečanje sta obe ekipi pričeli bolj sramežljivo, prvi strel na srečanju smo videli šele v 13. minuti tekme, ko je za domače poskušal Semir Smajlagić a je njegov diagonalni poskus zletel mimo vratnice.

Le tri minute zatem smo videli tudi prvi poskus rdeče-beli, na sredini igrišča si je žogo priboril Tilen Pečnik, ki je po samostojnem prodoru poskušal iz roba kazenskega prostora nekoliko iz leve strani a tudi njegov poskus je zletel mimo vrat.

V 20. minuti pa šok za rdeče-bele, pri žogi je bil Mihael Klepač, ki je žogo poslal v sredino, kjer so jo Goričani prestregli, žoga je prišla do Semirja Smajlagića, kateri je lepo opazil vtekajočega Luko Volarića, ki je z nekoliko sreče preigral Renata Pantalona, slednjemu je spodrsnilo, ob tem pa je napadalec gostiteljev vstopil v kazenski prostor nekoliko iz desne strani ter se na dobrih osmih metrih odločil za strel pod prečko, ter z izjemno natančnim strelom premagal nemočnega Luko Janžekoviča za vodstvo Primorcev.

V nadaljevanju je sledil mini pritisk Goričanov, najprej je tri minute po vodilnem zadetku poskušal Nkama iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela preko vrat, le tri minute zatem je bil ponovno pri strelu Semir Smajlagić, a tudi tokrat na srečo mimo vrat.

Po dobre pol ure igre so rdeče-beli le strnili svoje vrste in pričeli stiskati obroč okoli obrambe Goričanov, na začetku 36. minute je iz kakšnih dvajsetih metrov poskušal Lovro Grajfoner, njegov poskus po tleh pa je vratar Uroš Likar brez večjih težav ubranil.

Le štiri minute zatem so bili rdeče-beli povsem blizu izenačenju, razpoloženi Mihael Klepač je preigraval na desni strani kazenskega prostora, v osrčju opazil Renata Pantalona, a je bil strel branilca rdeče-belih premalo močan, da bi resneje ogrozil Uroša Likarja. V isti minuti sta kombinirala Tilen Pečnik in Mihael Klepač, slednji je opazil Marcela Čermaka, ta pa je podal pred vrata proti Davidu Flakusu Bosilju, ki pa v zaključku akcije ni bil dovolj natančen. Tik pred odhodom na odmor je do nove priložnosti prišel Lovro Grajfoner, a je bil njegov strel z glavo po podaji iz kota premalo natančen oziroma je bil vratar gostiteljev ponovno na mestu.

Tudi v nadaljevanju srečanja so bili podjetnejši rdeče-beli, v deveti minuti drugega dela smo ponovno videli izjemno sodelovanje Tilna Pečnika in Mihaela Klepača, ki sta si izmenjala dvojno podajo, iz kakšnih petnajstih metrov se je za strel odločil Mihael Klepač, a je njegov poskus zletel tik ob levi vratnici mimo gola.

Štiri minute zatem je iz desne strani na prodrl Marcel Čermak, ki se je odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, a je strel češkega vezista končal mimo vrat. Le nekaj trenutkov zatem je s strelom od daleč poskušal Mihael Klepač, a tudi poskus po tleh vezista rdeče-belih je domači vratar Uroš Likar ubranil.

V 67. minuti smo do prvi v nadaljevanju zapretili tudi gostitelji, na robo kazenskega prostora je po hitrem protinapadu Primorcev do strela prišel Goran Cvijanović, njegov poskus pa je zletel tik nad prečko.

 Le tri minute zatem so rdeče-beli že premagali nerešljivo uganko tokratnega obračuna, vratarja gostiteljev. Jure Matjašič je izvajal kot iz leve strani, Goričani so žogo odbili, a le nazaj do Jureta Matjašiča, ki je v drugo z izjemno podajo našel Marka Maletića, ki je bil najvišji v skoku, z glavo že premagal domačega vratarja, a je prvenec v rdeče-belem Marku Maletiću preprečila prečka. V nadaljevanju akcije je do strela iz kakšnih petih metrov iz povsem leve strani prišel Mihael Klepač, a je njegov poskus ubranil vratar domačih Uroš Likar.

V zaključku so rdeče-beli imeli žogo več v posesti, a nikakor niso prišli do pravega strela, iz katerega bi ugnali domačo obrambo. Zato pa je Goričanom uspelo povišati vodstvo v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko je po dolgi podaji izpred svojega kazenskega prostora, na sredini igrišča Semir Smajlagić, ki je pred sabo opazil vratarja rdeče-belih Luko Janžekoviča, napadalec Goričanov se je odločil za strel iz dobrih petinštiridesetih metrov, in napadalec Gorice je zatresel mrežo za drugi poraz rdeče-belih v gosteh.

Varovance Slobodana Gruborja prihodnjo soboto v 6. krogu Prve Lige Telekom Slovenije čaka nov obračun proti primorskim, v kidričevskem športnem parku bodo gostili ekipo Kopra.