V predzadnjem krogu Prve Lige Telekom Slovenije so rdeče-beli na Fazaneriji osvojili točko in pred zadnjim krogom, ki bo na sporedu v sredo zadržali četrto mesto in dve točki prednosti pred Muro.

Mestni stadion Fazanerija; gledalcev: 472

Sodniki: Antič Mihael, Kasapović Aleksander, Mikača Goran, Obrenović Rade. Delegat: Kranjec Sandi

Strelci: 1:0 Kai Cipot 49`, 1:1 Jure Matjašič 50`

Mura: Obradović, Cipot, Bobičanec, Kouter, Karamarko (41` Kous), Kaučič, Maroša (78` Cipot), Horvat, Karničnik, Šušnjara (46` Filipović), Šturm. Trener: Damjan Ošlaj

Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik, Muminović, Marinšek, Matjašič (84` Vrdoljak), Flakus Bosilj (67` T. Pečnik), Ploj, Lucas Horvat (72` Čermak), Šaka, Živković (67` Klepač), Pantalon. Trener: Slobodan Grubor

Rumeni kartoni: Cipot, Bobičanec, Ploj, Pantalon, Horvat, Matjašič, Marinšek,

Rdeč karton: Cipot 89`

Tudi proti Muri je bil strateg rdeče-belih Slobodan Grubor premešati začetno postavo, največja sprememba je bila storjena v osrčju obrambe, kjer sta namesto Luke Petka, ki se je proti Domžalam poškodoval in Ivana Kontka, ki je srečanje začel na klopi od začetka priložnost dobila Renato Pantalon in Sanin Muminović. Namesto Tilna Pečnika je srečanje začel David Flakus Bosilj, namesto Mihaela Klepača pa Jure Matjašič, namesto kaznovanega Lovra Grajfonerja je tokrat srečanje pričel Miloš Šaka.

Črno-beli so takoj v začetku želeli prevzeti terensko pobudo, a je obramba rdeče-belih delovala zelo dobro, ter vse nevarne napade, zatrla že preden bi prišlo do nevarnosti. Prvo pravo priložnost so gledalci videli v 25. minuti srečanja, ko so črno-beli izvajali prosti strel desne strani, kjer je Tomi Horvat poslal predložek v kazenski prostor, Mario Lucas Horvat je žogo izbil, a le do Nina Koutra, ki je s prve želel zaposliti svoje napadalce, a je bil Luka Janžekovič na mestu.

Rdeče-beli so v prvem delu redkeje prihajali pred vrata Matka Obradovića, izpostaviti velja priložnost pet minut pred koncem prvega dela, ko sta najprej kombinirala Jure Matjašič in David Flakus Bosilj, a je domača obramba poskus preigravanja odbil, a le do Miloša Šake, ki je poskušal iz dobrih tridesetih metrov, a je obramba Mure strel blokirala in poslala v kot.

Nadaljevanje tekme je prineslo zgodnje vodstvo Mure, ko je Luka Bobičanec iz desne strani poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je Kai Cipot ob Renatu Pantalonu, katerega je nepravilno oviral prišel do strela in z glavo premagal nemočnega kapetana rdeče-belih za vodstvo Mure.

A sledil je fantastičen odgovor varovancev Slobodana Gruborja, že v naslednjem napadu sta kombinirala Jure Matjašič in Ante Živković, ki sta si izmenjala nekaj podaj, prvi strelec rdeče-belih je z glavo zaposlil Jureta Matjašiča, ki je prodrl v kazenski prostor in s strelom po tleh premagal nemočnega Matka Obradovića, za izenačenje.

V 57. minuti so bili ponovno nevarni rdeče-beli, ko je v kazenski prostor uporaben predložek poslal Gašper Pečnik, tik pred Antejem Živkovićem, je bil na mestu Matko Obradović. Že v naslednjem napadu so ponovno zapretili gostitelji, ko je poskušal Luka Bobičanec, a je strel iz roba kazenskega prostora zletel mimo vrat Luke Janžekoviča.

V začetku 63. minute, so ponovno zapretili gostitelji, ki so izpeljali hiter protinapad, do strela v kazenskem prostoru nekoliko iz leve strani je prišel Andrija Filipović, že premagal Luko Janžekoviča, a je rdeče-bele ob poskusu Filipovića rešila prečka. Dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela, je še enkrat poskušal Andrija Filipović, tokrat z glavo a je Luka Janžeković z izjemno obrambo poslal žogo v kot. Tik pred koncem srečanja so gostitelji ostali brez Kaia Cipota, ki je prejel še drugi rumeni karton, rdeče-beli so številčno prednost izkoristili, ter tekmo v končnici mirno pripeljali do konca.

Strateg rdeče-belih je po srečanju poudaril, da je bila delitev točk na Fazaneriji realna: »Prišli smo v Mursko Soboto ne izgubiti, to smo naredili. Seveda nismo pršili samo po točko, a smo hoteli vzeti vse tri točke, ampak stanje na igrišču je bilo tako, da se je videlo, da gre prvenstvo h koncu, nobena izmed ekip ni bila na pravem nivoju, mislim pa, da je končni rezultat realen.«

Rdeče-bele, ki se še vedno nahajajo na četrtem mestu prvenstvene lestvice, v zadnjem dejanju Prve Lige Telekom Slovenije, čaka domača tekmo proti Mariboru, ki je trenutno tretji na prvenstveni lestvici. Srečanje v kidričevskem športnem parku bo na sporedu v sredo, 22. julija ob 20.45 uri, tudi tokrat žal pred praznimi tribunami.