Rdeče-beli so v zadnji tekmi 31. kroga Prve Lige Telemach, proti aktualnim državnim prvakom priznali premoč z 3:0, za domače je že v prvem polčasu zadel Tio Cipot, v nadaljevanju sta za končni rezultat zadela Luka Bobičanec in Mihael Klepač.

Mestni stadion Fazanerija; gledalcev: 2000

Sodniki: Obrenović Rade, Praprotnik Jure, Kordež Grega, Kondič Božo. VAR: Vinčić Slavko, Borošak Alen. Delegat: Kranjec Sandi.

Strelci: 1:0 Cipot 6`, 2:0 Bobičanec 82`, Klepač 90`

Mura: Zalokar, Pucko, Beganović, Bobičanec (85` Kozar), Horvat, Kous, Karamarko, Lorbek (46` Maruško), Daku (85` Mulahusejnović), Šturm (67` Balažic), Cipot T. (59` Klepač). Trener: Čontala Damir.

Aluminij: Nwolokor, Azemović, Martić, Pečnik (56` Matjašič), Musa (71` Ploj), Marinšek (71` Prša), Nkama, Šroler, Turčin, Brest (64` Bizjak), Špehar. Trener: Pevnik Robert.

Rumeni kartoni: Šturm, Brest.

Pred srečanjem v Murski Soboti je glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik opravil le eno zamenjavo v začetni enajsterici, glede na srečanje pretekli teden proti Radomljam. Doma je zaradi lažje poškodbe ostal Klemen Bolha, tokrat pa je srečanje v začetni enajsterici pričel Johan Nkama.

Gostitelji so srečanje pričeli odlično in takoj prevzeli terensko premoč, že v 6. minuti srečanja pa se je Luka Bobičanec odločil za strel proti vratom, iz dobrih tridesetih metrov, vratar rdeče-belih David Nwolokor je močan udarec hrvaškega napadalca odbil predse, kjer je bil prvi pri žogi Tio Cipot, ki je brez večjih težav pospravil odbitek v mrežo za zgodnje vodstvo Mure.

Po prejetem zadetku so rdeče-beli strnili svoje vrste, ter prevzeli terensko pobudo, v 18. minuti je z glavo poskušal Dino Špehar, žogo je domača obramba odbila na rob kazenskega prostora, kjer je do strela z volejem prišel Nik Marinšek, a je njegov strel zletel kak meter mimo vrat Marka Zalokarja.

Zatem je ponovno zapretila ekipa Damirja Čontale, najprej je v 23. minuti poskušal strelec uvodnega zadetka Tio Cipot, a je obramba rdeče-belih strel izbila, le dve minuti zatem je poskušal Tomi Horvat, a je na srečo rdeče-belih povišanje vodstva preprečil prečnik.

V 27. minuti se je v lepem položaju znašel Martin Šroler, a je njegov poskus ubranil Marko Zalokar, že v naslednjem protinapadu bi lahko Mura povišala svoje vodstvo, ko je sam proti vratom krenil Žiga Kous, a je še enkrat več odlično posredovala obramba rdeče-belih, Tin Martić je poskus strela blokiral.

Le dve minuti zatem je z diagonalnim strelom poskušal Marko Brest, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

Zadnjo priložnost v prvem polčasu so si priigrali gostitelji, ko je Žigi Kousu, žogo v zadnjem momentu izbil Mario Musa.

V drugem polčasu so prvi zapretili rdeče-beli, ko je Gašper Pečnik poskušal v peti minuti nadaljevanja s strelom iz dobrih petindvajsetih metrov, a je domači vratar strel ubranil. V 65. minuti je iz roba kazenskega prostora poskušal Jure Matjašič, a je njegov strel zletel le nekaj centimetrov preko vrat. V 74. minuti je imel priložnost za izenačenje še en rezervist rdeče-belih Jaka Bizjak, ko je po predložku poskušal z volejem, a je slabo zadel žogo na dobrih sedmih metrih od Murinih vrat, tako je ostalo pri minimalnem vodstvu gostiteljev.

Končnica srečanja je povsem pripadla Muri, najprej je imel v 80. minuti priložnost za povišanje vodstva Žiga Kous, a je odlično posredovala obramba rdeče-belih in žogo izbila v kot. Le minuti zatem pa so gostitelji povišali svoje vodstvo, na levi strani je Mihael Klepač preigraval, podal na sredino, kjer je Luka Bobičanec iz dobrih petnajstih metrov z natančnim strelom premagal nemočnega Davida Nwolokorja.

V 88. minuti srečanja je Mihael Klepač po preigravanju na levi strani dosegel zadetek, a ga je VAR razveljavil. Bivši napadalec rdeče-belih pa se je v samem izteku srečanja, vseeno vpisal med strelce, ko je v peti minuti sodnikovega dodatka postavil končni rezultat srečanja.

Rdeče-bele čaka nova prvenstvena preizkušnja v ponedeljek 25. aprila, ko bodo 17:30 gostili ekipo Celja.