Rdeče-beli so na zahtevnem gostovanju pri murskosoboški Muri ostali praznih rok. Kljub čvrsti igri so varovanci Oskarja Drobneta v vsakem polčasu prejeli po en gol in ob zadnjem sodnikovem žvižgu priznali premoč gostiteljem.

Mestni stadion Fazanerija; gledalcev: /

Sodniki: Balažič Dejan, Perger Primož, Šumer Žiga, Kondič Božo. Delegat: Turk Janko.

Strelca: 1:0 Kouter 30`, 2:0 Bobičanec 76`

Mura: Obradovič, Pucko (85` Cipot), Kouter, Maroša (69` Kous), Karničnik, Šturm, Lovrić, Žižek, Gorenc (60` Maruško), Ouro (85` Kozar), Klepač (69` Bobičanec). Trener: Ante Šimudnža.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Mujan (37` Pečnik T.), Čermak (81` Marinšek), Petek, Flakus Bosilj, Bolha (66` Kim), Pantalon, Krefl, Azemović (81` Jauk), Krajnc. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Gorenc, Ouro; Janžekovič, Pantalon

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je tudi na gostovanju proti Muri, dodobra premešal začetno enajsterico glede na ponedeljkovo tekmo proti Kopru. Tokrat sta na klopi ostala oba bočna branilca, namesto osemnajstletnega Gašperja Pečnika, je tokrat srečanje pričel Nemanja Jakšić, namesto Aljaža Ploja pa je prednost dobil Aljaž Krefl. Roko Prša je zaradi udarca na zadnji tekmi proti Kopru, tokrat ostal izven kadra, namesto njega je srečanje pričel Marcel Čermak, ki se je v ekipo vrnil po odsluženi kazni štirih rumenih kartonov. Na klopi je tokrat srečanje pričel Južnokorejec Dohyun Kim, srečanje pa je na mestu krilnega napadalca pričel Alen Krajnc. V konici napada je srečanje tokrat pričel David Flakus Bosilj, na priložnost na klopi pa je čakal Filip Jauk.

V sončnem a mrzlem popoldnevu v Murski Soboti so srečanje boljše pričeli rdeče-beli, ki so začetno terensko premoč kaj hitro začeli spreminjati v priložnosti. Prvič je bilo pred vrati Matka Obradoviča vroče že v 5. minuti srečanja, ko je iz leve strani predložek v kazenski prostor poslal Tonči Mujan, za las pa sta bila v osrčju kazenskega prostora prekratka tako David Flakus Bosilj kot Alen Krajnc. Le tri minute zatem je v kazenski prostor podajal Marcel Čermak, do strela z glavo je prišel Nemanja Jakšić, a je vratar gostov tudi tokrat bil na mestu.

V 15. minuti je žogo v kazenski prostor iz desne strani poslal Nemanja Jakšić, obramba Mure je žogo izbila proti desnemu robu kazenskega prostora od koder je žogo nazaj proti vratom poslal Alen Krajnc, z glavo je poskušal David Flakus Bosilj, a je njegov poskus zgrešil cilj.

V 20. minuti srečanja so prvič zapretili tudi gostitelji, a je poskus gostiteljev zaustavil stranki sodnik, ki je pokazal na prepovedan položaj. Sedem minut zatem je sledil nov poskus varovancev Anteja Šimudnže, ko Klemen Pucko iz leve strani poslal uporaben predložek v kazenski prostor rdeče-belih a na srečo gostitelji niso ogrozili kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča. Le tri minute zatem so gostitelji povedli, na sredini igrišča so žogo prestregli gostitelji, ki so izvedli hiter protinapad, Amadej Maroša je z žogo potegnil proti kazenskemu prostoru, podal do Klemna Pucka, ki se mu je ob padcu Luke Petka ponudilo ogromno prostora, slednji je poslal oster predložek v petmetrski prostor rdeče-belih, kjer je bil najbolj iznajdljiv kapetan gostiteljev Nino Kouter.

Štiri minute pred iztekom prvega polčasa so priložnost za povišanje rezultata imeli gostitelji, ko je iz prostega strela iz dobri petindvajsetih metrov poskusil bivši igralec rdeče-belih Mihael Klepač, a njegov poskus je zletel preko vrat Luke Janžekoviča.

V izdihljajih prvega polčasa, bi moral glavni sodnik srečanja pokazati na najstrožjo kazen v korist varovancev Oskarja Drobneta, ko je v obetavni akciji Nemanjo Jakšića v kazenskem prostoru nepravilno oviral Klemen Šturm, a piščalka glavnega delivca pravice je ostala nema.

Prvo priložnost v nadaljevanju srečanja so si pripravili gostitelji, ko je ponovno poskušal Mihael Klepač, ki se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, kljub močnemu in natančnemu strelu, pa je bil na mestu kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. Naslednjo priložnost so imeli v 65. minuti gostitelji, ko je na svoji polovici žogo ob stranski črti izbijal Emir Azemović, a so do nje prišli gostitelji, ki so izpeljali bliskoviti protinapad, najprej je podajo proti Amadeju Maroši pred golovo črto izbil Renato Pantalon, pri izbiti žogi pa sta se dva igralca gostiteljev na srečo zapletla in žogo poslala v gol avt.

Le tri minute zatem so imeli rdeče-beli najlepšo priložnost za izenačenje, ko je Nemanja Jakšić prodrl na višini kazenskega prostora proti sredini, žogo na kratko podal do Marcela Čermaka, ki jo je takoj poslal proti Davidu Flakusu Bosilju, slednjemu pa je vratar gostov Matko Obradović poskus po tleh iz dobrih sedmih metrov ubranil in žogo poslal v kot. Le minut zatem so ponovno zapretili varovanci Oskarja Drobneta oziroma natančneje Dohyun Kim, ki je v igro vstopil nekaj minut pred tem, njegov poskus iz desne strani je zatresel mrežo, a na žalost iz napačne strani.

V 76. minuti so gostitelji povišali svoje vodstvo, Samsudin Ouro je žogo podal na levo stran, kjer jo je prestregel Aljaž Krefl, a slednjemu so žogo gostitelji takoj odvzeli do odbite žogo je na petindvajsetih metrih prišel Luka Bobičanec, žogo povlekel kak meter proti vratom in se odločil za močan strel, žoga se je nesrečno odbila pred Luko Janžekovičem ter zatresla mrežo za povišanje vodstva gostiteljev.

Le dve minuti zatem so imeli rdeče-beli novo priložnost za znižanje rezultata, ko je Dohyun Kim žogo iz dobrih tridesetih metrov poslal v kazenski prostor do Aljaža Krefla, slednji je poskušal na atraktiven način s škarjicami premagati vratarja gostiteljev, a je žoga zletela tik nad prečko v gol avt.

V 84. minuti srečanja bi gostitelji lahko še povišali svoje vodstvo, ko je Samsudin Ouro na vrhu kazenskega prostora podal do Luke Bobičanca, slednji se je takoj odločil za strel, že premagal Luko Janžekoviča a se je žoga od prečke odbila nazaj v igro. Zadnjo priložnost na srečanju je zapravil Kai Cipot, ki je po protinapadu iz roba kazenskega prostora meril preko gola.

Rdeče-beli s porazom ostajajo na devetem mestu in imajo na svojem računu pet točk prednosti pred zadnjeuvrščeno Gorico. V zgoščenem urniku Prve Lige Telekom Slovenije pa nova možnost za točke varovance Oskarja Drobneta čaka že v sredo, ko se odpravljajo v prestolnico k Bravu. Srečanje na ŽAKu se bo pričelo ob 15.00 uri.