Rdeče-beli so v Murski Soboti proti Muri doživeli nov boleč poraz. V prvem polčasu so gledalci videli en zadetek, ko je Lana Jovanovića ugnal Almin Kurtović. V 77. minuti je rezultat poravnal kapetan rdeče-belih Tin Martić, a so gostitelji v končnici srečanja z zadetkoma Amadeja Maroše in Nika Kasala zapečatili usodo varovancev Roberta Pevnika.

Mestni stadion Fazanerija; gledalcev: 1000

Sodniki: Jug Matej, Žunič Matej, Vojska Matej, Halilović Denis. VAR: Antič Mihael, Kasapović Aleksandar. Delegat: Močnik Vlado.

Strelci: 1:0 Kurtović 17`, 1:1 Martić 77`, 2:1 Maroša 84`, 3:1 Kasalo 93`

Mura: Mihelak, Cipot, Pucko (88` Sadriu), Antolin (46` Turudija), Maruško, Maroša, Proleta, Kurtović (60` Kyziridis), Trontelj (69` Kasalo), Nuhanović, Čakš (88` Jovićević). Trener: Anton Žlogar.

Aluminij: Jovanović L., Martić, Krapukhin (60` Matić), Brkljača (60` Pečnik), Jagić, Kosi (63` Baskera), Jovan, Jovanović S., Kljun (60` Susso), Schaubach, Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Pucko, Maruško, Jovićević; Koblar, Susso

Rdeča kartona: Martić 90`, Jovanović S. 94`

Uvod v srečanje na murskosoboški Fazaneriji minil v zelo mirni in preudarni igri, v kateri si nobena izmed ekip ni želela privoščiti napake. Gostitelji so praktično iz prvega strela na gol v 17. minuti tudi povedli, ko je po desni strani prodrl Brona Proleta, ter podal v kazenski prostor, do strela je na dobrih šestih metrih prišel Almin Kurtović, Rok Schaubach je njegov strel blokiral, žoga pa se je nesrečno odbila ponovno do vezista Mure, ki je v drugo premagal nemočnega Lana Jovanovića.

V 30. minuti srečanja so ponovno zapretili črno-beli, ko je poskušal Robert Čakš, a je Luka Koblar žogo izbil pred golovo črto v kot. Tik pred iztekom prvega polčasa so ponovno zapretili gostitelji, Amadej Maroša je prodrl v kazenski prostor, ter atraktivno podal do Roberta Čakša, ki je iz dobrih štirinajstih metrov žogo poslal čez vrata Lana Jovanovića.

Tudi v nadaljevanju so prvi zapretili črno-beli, do strela iz roba kazenskega prostora je v osmi minuti nadaljevanja prišel Luka Turudija, a je njegov strel zletel preko gola Lana Jovanovića.

Po trojni zamenjavi v 60. minuti igre, so rdeče-beli le zaigrali bolj odločno, v 67. minuti je poskušal prvi strelec rdeče-belih Tin Matić, ki je poskusil Klemna Mihelaka premagati iz roba kazenskega prostora, a je vratar gostiteljev žogo izbil v kot. Le nekaj trenutkov zatem je ponovno zapretil Tin Martić a tudi z drugim poskusom ni uspel ugnati domačega vratarja.

V 77. minuti srečanja so rdeče-beli le bili nagrajeni za boljšo predstavo v drugem polčasu, na desni strani Gašper Pečnik je na desni strani prodrl na sredino gostiteljev, ter zaposlil Bambo Sussa, ki je iz desne strani poslal izjemen predložek v kazenski prostor, kjer je bil na drugi vratnici najvišji kapetan rdeče-belih, ki je z natančnim strelom z glavo poskrbel za izenačenje.

V 84. minuti so gostitelji ponovno povedli, Niko Kasalo je iz desne strani poslal predložek v kazenski prostor, žoga se je nesrečno odbila od Gašperja Jovana, ter spremenila smer, do nje je prišel Amadej Maroša, ki je iz dobrih sedmih metrov z močnim in natančnim strelom žogo poslal pod prečko za novo vodstvo črno-belih.

V 89. minuti je najprej sledila izključitev kapetana rdeče-belih Tina Martića, ki je prejel rdeč karton po posredovanju sistema VAR, zaradi prekrška nad Sandijem Nuhanovićem.

V začetku tretje minute nadaljevanja so črno-beli z zadetkom Nika Kasala le še potrdili novo zmago in rdeče-belim zadali boleč poraz.

Ob koncu srečanja je pordečel še Sandro Jovanović, ki je prejel rdeč karton zaradi prekrška nad Nikom Kasalom.

Rdeče-beli so tako tri kroge pred koncem Prve Lige padli na zadnje deseto mesto, naslednje prvenstveno srečanje pa varovance Roberta Pevnika čaka že v soboto 4. maja ob 15.00 uri, ko bodo nove pomembne točke lovili doma proti ekipi Brava.