V nedeljskem popoldnevu so rdeče-beli v Domžalah iztržili še šesti prvenstveni remi, potem ko so po dobre pol ure povedli s prvencem Jake Bizjaka. Končni rezultat je po slabi uri igre postavil Arnel Jakupović.

Športni park Domžale; gledalcev: 300

Sodniki: Nejc Kajtazović, Černe Tomaž, Brezar David, Perić Dragoslav, Matković Aleksander, Sagrković Asmir.

Domžale 1 : 1 Aluminij

Strelca: 0:1 Bizjak 30`, 1:1 Jakupović 59`

Domžale: Mulalić, Žinič (68` Hodžić), Vuklišević, Pišek, Klemenčič, Jurilj (79` Vuk), Georgijević (90` Martinović), Ibričić, Šoštarič Karič, Alić (46` Jakupović), Husmani. Trener: Dejan Djuranović.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G., Marinšek, Kadrić (66` Kidrič), Bizjak (56` Brest), Prša, Bolha, Dodlek (56` Martić), Krefl, Azemović, Đerlek (90` Kozjak). Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Ibričić, Hodižić; Dodlek, Krefl, Azemović.

Pred srečanjem z Domžalami je glavni strateg rdeče-belih glede na začetno postavo iz zadnje tekme proti Celju opravil štiri zamenjave v začetni enajsterici. Zaradi kazni štirih rumenih kartonov tokrat pravice nastopa ni imel Johan Nkama, v začetno enajsterico pa se je po odsluženi kazni štirih rumenih kartonov vrnil Roko Prša. Na klopi je tokrat pričel Tin Martić, namesto njega pa je prvič v začetni enajsterici odkar nosi rdeče-beli dres pričel Timotej Dodlek. V sredini igrišča je tokrat prednost pred Juretom Matjašičem dobil Jaka Bizjak, v konici napada pa je tokrat srečanje pričel Haris Kadrić, na klopi je srečanje pričel Rok Kidrič.

Srečanje v domžalskem športnem parku se je pričelo dokaj enakovredno, a rdeče-beli so bili uvodoma za odtenek odločnejši. V 9. minuti srečanja so izpeljali krasno akcijo, ki jo je s podajo do Harisa Kadrića pričel Nik Marinšek, napadalec rdeče-belih je na drugi strani lepo opazil vtekajočega Jako Bizjaka, ki je zatresel mrežo, a je bil zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

V 17. minuti so ponovno zagrozili rdeče-beli, ko sta na desni strani kombinirala Nik Marinšek in Armin Đerlek, slednji je zaposlil Gašperja Pečnika, ki je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je eden izmed branilcev Domžal žogi spremenil smer, da je prišla v kazenskem prostoru na dobrih desetih metrih do Aljaža Krefla, slednji pa je z močnim diagonalnim strelom zgrešil cilj, tako je ostalo pri začetnem rezultatu. V naslednjem napadu sta na sredini Domžalske polovice kombinirala Haris Kadrić in Jaka Bizjak, vendar je slednji žogo premočno poslal proti Harisu Kadriću, tako, da večje nevarnosti pred vrati Domžal ni bilo.

Prvič so Domžalčani resneje ogrozili Luko Janžekoviča v 23. minuti, ko je s strelom iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal kapetan rumenih Senijad Ibričić, vendar je žoga zgrešila cilj. Ob koncu 25. minute so bili povsem blizu zadetka gostitelji, ko je po podaji iz kota v gneči najprej poskušal Damjan Vuklišvić, ki je žogo poslal tik pred golovo črto, kjer je bil najmirnejši Luka Janžekovič in preprečil udarec domžalskega napadalca, ter tako preprečil vodstvo gostiteljev.

Po točno pol ure igre so se vodstva veselili rdeče-beli, Timotej Dodlek je na svoji polovici prestregel podajo Domžalčanov, žogo podal do Armina Đerleka, ki je takoj zaposlil Harisa Kadrića, slednji pa je takoj podal žogo proti Jaki Bizjaku, ki je najprej preigral domačega vratarja Ajdina Mulalića, ter žogo ob dveh domžalskih branilcih poslal v mrežo, za vodstvo rdeče-belih.

Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa so si rdeče-beli priigrali novo priložnost, ko je po prekršku prosti strel iz leve strani izvajal Aljaž Krefl, najvišji v skoku je bil Haris Kadrić, ki pa je z glavo žogo poslal mimo domžalskih vrat.

V peti minuti nadaljevanja, bi kaj lahko bil rezultat izenačen, ko je po krasni dvojni podaji v kazenskem prostoru poskušal Senijad Ibričić, a je kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič poskus domžalskega kapetana iz dobrih sedmih metrov z nogo ubranil.

Po slabe pol ure igre so gostitelji uspeli rezultat izenačiti, rdeče-beli so izgubili žogo na domžalski polovici, kjer je do njej prišel Alen Jurilj, najprej preigral Gašperja Pečnika in krenil na polovico rdeče-belih, kjer je žogo na višini kazenskega prostora poslal v osrčje le tega, pred Luko Janžekovičem je žogo v gol poslal Arnel Jakupović, ter tako poskrbel za izenačenje.

Gol je predramil rdeče-beli, ki so najprej poskusili v 62. minuti, ko je podaja Tina Martića prišla do Gašperja Pečnika, slednji je v kazenskem prostoru preigral Svena Šoštariča Kariča, s streljal preveč po sredini, tako da domači vratar ni imel pretežkega dela. Le minuti zatem je s strelom iz roba kazenskega prostora poskušal Haris Kadrić, a žoga je zletela preko vrat Ajdina Mulalića.

Zadnjo priložnost na srečanju so si priigrali rdeče-beli, ko je Aljaž Krefl poslal imeniten predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Rok Kidrič, a je domači vratar Ajdin Mulalić strel ubranil.

Rdeče-bele so kljub novi prvenstveni točki zdrsnili na deseto mesto prvenstvene letvice, že prihodnji teden pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja, ko v kidričevski park v nedeljo 7. novembra prihaja ljubljanska Olimpija.