Nogometni klub Aluminij je bil eden prvih klubov v Sloveniji, ki je svojo nogometno infrastrukturo dopolnil z igriščem z umetno travo. In eden zadnjih, ki ga je po skoraj po 20 letih prenovil, saj so si dolgoletno uporabo igrišča v Kidričevem zagotovili s skrbnim vzdrževanjem. Enako skrbno bodo ravnali tudi s prenovljenim igriščem, ki so ga danes uradno odprli. Prenova igrišča z umetno travo je stala dobrih 177.000 evrov, sredstva pa so poleg kluba zagotovili še Občina Kidričevo, NZS in Fundacija za šport.

Igrišče z umetno travo je izjemno pomembno za kakovostno in neprekinjeno delo na področju nogometa, saj omogoča treninge tudi v primeru slabega vremena, ko igranje ni mogoče na naravni travi. V Kidričevem na umetni travi trenira večina selekcij nogometne šole, v zimskem času tudi članska ekipa. Brez umetne trave si danes praktično ne moremo predstavljati urejenega nogometnega kluba.

Prenovo igrišča z umetno travo so v Kidričevem sicer zaključili že pred časom. Uradno otvoritev so naredili danes, ker so želeli pripraviti slovesnost brez omejitev, ki smo jim bili priča minuli dve leti zaradi epidemije covida-19. Poleg otvoritvene slovesnosti, kjer so spregovorili predsednik NK Aluminija Marko Drobnič, župan Občine Kidričevo Anton Leskovar ter podpredsednik NZS in predsednik MNZ Ptuj Stanko Glažar, so dogajanje popestrile tekme selekcij U 17 in U19 med Aluminijem in Mariborom, tekme mlajših selekcij, pa tudi članska ekipa NK Aluminij je opravila trening pred nedeljsko tekmo v 2. SNL.

Po besedah predsednika kluba Marka Drobniča, so v NK Aluminij ponosni na svoj velik športni park, ki velja za enega najlepših v Sloveniji. To seveda pomeni tudi veliko odgovornost in vlaganja za ohranjanje namena parka. Prenova igrišča z umetno travo je ena zadnjih infrastrukturnih pridobitev, v prihodnje bo ena najpomembnejših ureditev oz. izgradnja novih slačilnic. Te je potrebno urediti tako zaradi večjega števila otrok v nogometni šoli, dejstva, da v Kidričevem vzpostavljajo žensko ekipo, ter nenazadnje tudi zaradi zahtev NZS. V NK Aluminij pripravljajo koncept po katerem bomo zagotovili ustrezne pogoje tako za člansko ekipo kot nogometno šolo za prihodnje srednjeročno obdobje.

Odlično delo nogometne šole in članske ekipe

V nogometno šolo NK Aluminij je vključenih približno 200 otrok. Mladinska in kadetska ekipa, selekcija U15, tudi nižje selekcije odlično delajo. To je posledica strokovnega dela kot tudi prizadevnosti otrok in mladostnikov ter njihovih staršev, ki poskrbijo za prihode na trening in siceršnjo podporo. V Kidričevem so začeli tudi s selekcijami U13 in U15 za dekleta. Želijo si, da se jim na nogometnih igriščih kmalu pridruži še več deklet.

V klubu so zadovoljni tudi z rezultati članke ekipe. Čeprav igrajo v 2. SNL so v klubu dokazali, da imajo

trde temelje in da dobro delajo. Cilj kluba je, da v nekaj letih ponovno vzgoji generacijo svojih igralcev, ki bodo nosilci igre v najvišji slovenski nogometni ligi.