Po devetih letih se od rdeče-belega dres poslavlja kapetan članske ekipe Matic Vrbanec.

Triindvajsetletnik se je rdeče-belim pridružil leta 2011, ko je v šumo prišel iz ptujske Drave, ter se pridružil kadetski ekipi pod takratnim vodstvo Bojana Špehonje. Svojo prvo uradno tekmo v članski konkurenci je Vrbo odigral že v sezoni 2012/2013, ko so šumari prvič okusili slast Prve Lige, debitiral je na srečanju 32. kroga v gosteh pri Gorici s šele šestnajstimi leti.

Vse od takrat je Matic Vrbanec postal nepogrešljiv člen rdeče-belih in v članski konkurenci skupaj v Prvi Ligi, 2. SNL in pokalnem tekmovanju zbral impresivnih 185 nastopov, dosegel 21 zadetkov, ter na igrišču prebil skupaj impresivnih 14.526 minut.

»Za mano je v Kidričevem eno lepših obdobij v moji dosedanji karieri. V tem času sem preko mladinske ekipe in 2. slovenske nogometne lige napredoval vse do kapetana ekipe v prvi slovenski ligi. Tukaj sem si nabral veliko izkušenj in spoznal veliko prijateljev. Zato se bi na koncu moje poti v Kidričevem rad zahvalil vsem soigralcem brez katerih mi korak naprej nebi uspel. Zahvala gre prav tako strokovnemu štabu in zdravstvenemu osebju. Posebna zahvala pa gre tudi bivšemu predsedniku g. Jevšovarju, ki mi je izkazal zaupanje na prehodu iz mladinskega v članski nogomet. Za konec bi Nogometnemu klubu Aluminij zaželel srečo v nadaljevanju prvenstva in veliko uspehov v prihodnje,« je ob odhodu iz Kidričevega poudaril dosedanji kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec.

Ob odhodu enega izmed nosilcev igre je direktor Nogometnega kluba Aluminij Borut Arlič poudaril, da je Matic Vrbanec v Kidričevem pustil velik pečat in mu na nadaljnji poti zaželeli veliko uspeha: »Matic je s svojim delom in nepopustljivostjo pustil velik pečat v preteklih sezonah in ga bomo v nadaljevanju tega prvenstva in tudi v prihodnosti zelo pogrešali. Verjamem, da je na obeh straneh bila želja, da nadaljujemo sodelovanje, a je nogometni profesionalizem pač takšen, da je Matic izbral drugo pot. V nadaljevanju njegove športne poti mu želimo veliko uspeha!«