Rdeče-beli so proti Celju odigrali 200. prvenstveni obračun v Prvi Ligi Telekom Slovenije in po prvencu Harisa Kadrića v 55. minuti na domačem igrišču vknjižili tri pomembne točke s katerimi so se osmemu Celju približali na štiri točke zaostanka, zadnjeuvrščeni Gorici pa se ponovno oddaljili na pet točk prednosti.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Borošak Alen, Friš Tadej, Horvat Denis, Kondić Božo. Delegat: Kacijan Danilo

Strelec: 1:0 Kadrić 55`-11m

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Petek, Ploj, Jakšić, Čermak, Marinšek (71` Pečnik G.), Flakus Bosilj (82` Jauk), Krajnc (71` Mujan), Kim (89` Bolha), Kadrić. Trener: Oskar Drobne

Celje: Rozman, Martis (46` Brecl), Kuzmanović, Benedičič (46` Rorič), Matjašič (67` Kerin), Vrbanec, Božić (67` Sloker), Stojinović, Zaletel, Novak, Kadušić. Trener: Jiri Jarošik

Rumeni kartoni: Azemović, Kadrić; Kadušić, Stojinović, Rorič, Rozman

Rdeči karton: Kadrić 83`

Strateg rdeče-belih je pred srečanjem s Celjem glede na tekmo v Sežani opravil, kar štiri spremembe v začetni enajsterici, mesto kaznovanih Tilna Pečnika in Roka Prše sta priložnost za igro dobila Alen Krajnc in Marcel Čermak. Mesto četrtega tujca je tokrat pripadlo Arminu Đerleku, ki ga je v začetni enajsterici zamenjal Nik Marinšek, namesto edinega strelca v Sežani Gašperja Pečnika pa je priložnost od začetka na desnem bočnem položaju dobil Nemanja Jakšić.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je po začetnem tipanju kaj hitro začelo odvijat po željah rdeče-belih. Že v sedmi minuti srečanja je visok pritisk rdeče-belih prisilil grofe v napako, prestreženo žogo na dobrih petintridesetih metrih je Nik Marinšek hitro poslal proti Harisu Kadriću, ki je poskušal z roba kazenskega prostora s strelom po tleh, a vratar gostov Matjaž Rozman ni imel večjih težav. Dobrih sedem minut zatem je Nemanja Jakšić priboril žogo na polovici Celjanov jo na levi strani podal do Harisa Kadrića, ki je prodrl v kazenski prostor a je strel Kadrića blokirala celjska obramba.

Tudi v 20. minuti srečanja je vratarja gostov preizkusil Harsi Kadrić, prvi poskus je blokirala celjska obramba, v drugo pa je bil uspešnejši Matjaž Rozman.

Po dobre pol ure igre so prvič zapretili tudi gostje, ko je po kombinaciji na levi strani obrambe rdeče-belih do priložnosti prišel Ivan Božić, a je zatresel le zunanji del mreže. Že v naslednjem napadu so rdeče-beli izvedli lep protinapad, kombinirala sta David Flakus Bosilj in Harsi Kadrić, globinska žoga Flakus Bosilja pa je bila za las prehitra za Harisa Kadrića.

Tri minute pred iztekom prvega polčasa so gostje zatresli mrežo Luke Janžekoviča, a je bil Ivan Božić v prepovedanem položaju, tako je ostalo pri začetnem rezultatu.

Tik pred odhodom na odmor je glavni sodnik srečanja Alen Borošak dosodil indirektni strel za rdeče-bele. Dohyun Kim je na kratko podal do Harisa Kadrića, ki je poskušal s strelom v dolgi kot vratarja Matjaža Rozmana, a je strel zletel kak meter mimo desne vratnice.

Gostje so v nadaljevanje srečanja vstopili z dvojno menjavo, a tudi dvojna menjava v začetku nadaljevanja moči na igrišču ni spremenila, prvo priložnost v nadaljevanju so si priigrali varovanci Oskarja Drobneta. Tekla je tretja minuta drugega dela, ko je Nemanja Jakšić z lepo podajo zaposlil Alena Krajnca, ki je poskušal s strelom po tleh v bližnji kot vratarja Matjaža Rozmana, tudi tokrat pa je vratar gostov ostal nepremagan.

V 51. minuti so hiter protinapad izpeljali gostje, bivši kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec je žogo iz svoje polovice povlekel na dobrih trideset metrov od vrat rdeče-belih, z lepo podajo je zaposlil Miča Kuzmanovića, a si je slednji slabo ustavil žogo, tako da je le ta zletela mimo vratnice.

V 54. minuti je Korejec v rdeče-belem Kim Dohyun preigraval iz leve strani proti kazenskemu prostoru, na črti ga je nepravilno oviral Matic Vrbanec, glavni sodnik srečanja pa je pokazal na najstrožjo kazen v korist varovancev Oskarja Drobneta. K izvedbi kazenskega udarca je pristopil Haris Kadrić, ki je z močnim strelom zanesljivo premagal Matjaža Rozmana za svoj prvenec v rdeče-belem dresu.

 V nadaljevanju so gostje na vsak način želeli prevzeti pobudo in priti vsaj do izenačenja, a četa Oskarja Drobneta je dosledno izpolnjevala vsa navodila ter z borbeno predstavo držala minimalno vodstvo. Pred zadnjimi dvajsetimi minutami je glavni strateg rdeče-belih opravil tudi dvojno menjavo in na igrišče namesto Alena Krajnca in Nika Marinška poslal Tončija Mujana in Gašperja Pečnika. V 82. minuti srečanja je svoj prvoligaški debi dočakal tudi napadalec Filip Jauk, ki je na igrišču zamenjal Davida Flakusa Bosilja.

Sledila je 83. minuta, ko so Celjani izvajali kot, ko je po prerivanju v kazenskem prostoru pordečel Haris Kadrić in tako moral predčasno zapustiti zelenico v kidričevskem športnem parku. Sama končnica je povsem pripadla Celjanom, ki so v napadu poskušali tudi z vratarjem Matjažem Rozmanom, do edine resne priložnosti pa so prišli po nesrečnem izbijanju Kima v kazenskem prostoru, ko je Korejec v rdeče-belem dresu že premagal kapetana Luko Janžekoviča, a je veselje Celjanov preprečila prečka.

Kot je po srečanju poudaril strateg rdeče-belih Oskar Drobne so bile pomembne tri točke proti Celju povsem zaslužene: »Težko igrišče, zelo tehnično močan nasprotnik. Mi smo danes z pametno igro na protinapade jih ustavili, si sami pripravili kup priložnosti in na koncu zasluženo zmagali.«

Rdeče-bele že v nedeljo čaka nov prvenstveni obračun, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili vodilno ekipo prvenstven razpredelnice ljubljansko Olimpijo. Srečanje med rdeče-belimi in zeleno-belimi se bo pričelo 16:45 uri.