Danes čaka rdeče-bele ob 17.00 uri prva četrtfinalna tekma slovenskega pokala, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili nogometaše Kopra.

Rdeče-beli so do četrtfinalne vstopnice prišli z zmago proti Odrancem in proti Tabor Sežani, želja pred povratnim srečanjem, ki bo čez štirinajst dni na obali pa je jasna, to je čim ugodnejši rezultat in napredovanje v polfinale pokalnega tekmovanja.

Na drugi strani so Koprčani v pokalnem tekmovanju, najprej zanesljivo izločili Beltince, v osmini finala pa doma ekipo Maribora. Koprčani, ki trenutno zasedajo drugo mesto na drugoligaški razpredelnici in imajo enak točkovni izplen kot vodilna Gorica imajo zelo izkušeno ekipi, katere voditelji so Dare Vršić, Goran Galešić in Ivica Guberac.

Ne glede na to, da so Koprčani povsem pri vrhu prvenstvene razpredelnice in imajo v letošnji sezoni visoke cilje, pa so favoriti rdeče-beli. V postavo se po se po zoprni poškodbi vrača Luka Janžekovič, ki je nazadnje stal med vratnicami v prvenstvenem obračunu doma proti ljubljanski Olimpiji, sredi avgusta. Po dolgem okrevanju je vratar rdeče-belih Luka Janžekovič nared in komaj čaka obračun proti Koprčanom, a ob enem opozarja, da bodo morali s soigralci na igrišču dati vse od sebe, če želijo priti do želenega rezultata: »Ekipa Kopra je vredna vsakega spoštovanja in naše pozornosti, saj gre za ekipo, ki premore veliko izkušenj. Ampak če bomo fokusirani na našo igro in bomo dali vse od sebe, mislim, da bomo prišli do želenega rezultata.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 17.00 uri, vstopnico za pokalni obračun si lahko zagotovite na prodajnem mestu Mojekarte.si, ali na klubski blagajni, ki vrata odpira uro pred pričetkom srečanja.