Varovanci Roberta Pevnika bodo v petek v gosteh proti Domžalam otvorili 9. krog Prve Lige Telemach. Srečanje proti rumeni družini bo na sporedu v petek 22. septembra ob 17.30 uri, pravico ob Kamniški Bistrici pa bo delil Nejc Kajtazović.

Tako Domžalčanom kot rdeče-belim v zadnjem obdobju ne gre po načrtih. Domžalčani so po neodločenem rezultatu proti Mariboru v gosteh nanizali dva zaporedna poraza, medtem ko se rdeče-beli v tekmo ob Kamniški Bistrici podajajo s štirimi zaporednimi porazi.

Domžalčanom v letošnji sezoni ne steče po željah, prvi mož stroke Dušan Kosič, ki je na klopi nadomestil Simona Rožmana pa je proti Radomljam vpisal drugi zaporedni poraz, s tem pa se rumena družina nahaja točko pred rdeče-belimi na prvenstveni lestvici na osmem mestu. Nekaj težav imajo v domžalskem taboru s poškodbami, nedvomno pa imajo ob Kamniški Bistrici sestavljeno zanimivo ekipo, kateri poveljuje kapetan Žiga Repas. V Domžalah veliko stavijo tudi na mladega upa slovenskega nogometa Luko Topalovića, ki se je v letošnji sezoni podpisal že pod dva zadetka, ob tem pa je pretekli vikend ob porazu proti Radomljam poskrbel za izjemen zadetek. V domžalskem taboru veliko stavijo tudi na napadalca Daria Kolobarića, ki se je rumeni družini pridružil tik ob koncu prestopnega roka, omeniti pa velja tudi Danijela Šturma, ki je v lanski sezoni blestel prav v rdeče-belem dresu.

Rdeče-beli se na gostovanje ob Kamniško Bistrico podajajo s slabo popotnico, a z dvignjenimi glavami in željo, da popravijo bled vtis predvsem iz zadnjih dveh tekem proti Bravu in Rogaški. Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik ima še vedno nekaj težav pri sestavi ekipe, saj nima na voljo vezista Marke Brkljače, ki je bil pred dnevi operiran po poškodbi na pripravljani tekmi. Glavni strateg rdeče-belih pred srečanjem v Domžalah, da je najpomembnejše, da njegovi varovanci glede na zadnja srečanja popravijo komunikacijo in agresivnost: »Nič kaj preveč ne bomo spreminjali, moramo pa dodati več komunikacije, več agresivnosti, povečat osredotočenost tako v obrambi kot v napadu. Vse kaže, da ne igramo slabo, a smo imeli proti Rogaški slav začetek tekme, to moramo popravit. Smo igriva ekipa, in to moramo ostati, a ob tem moramo zares biti na višjem nivoju pri medsebojni komunikaciji in agresivnosti. Verjamem, da bodo igralci z železno voljo, naredili korak v pravo smer in da v Domžalah prekinemo ta črni niz.«

V Prvi Ligi Telemach sta se ekipi pomerili na skupno osemindvajsetih obračunih, statistika je na strani Domžalčanov, ki so na štirinajstih medsebojnih dvobojih ob Kamniški Bistrici osemkrat slavili, petkrat se je srečanje končalo brez zmagovalca, le ene zmaga pa so se veselili rdeče-beli. Zadnji medsebojni obračun je bil odigran prav ob Kamniški Bistrici, dobro leto in pol nazaj, ko so se zmage s 3:1 veselili Domžalčani.

Petkovo srečanje se ob Kamniški Bistrici prične ob 17.30 uri, v živo si ga bo mogoče ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.