Pred rdeče-belimi je nova zahtevna preizkušnja, v nedeljskem večeru varovance Slobodana Gruborja čaka prvenstveni obračun proti trenutno vodilni ekipi prvenstvene razpredelnice, ekipi Mure. Srečanje na murskosoboški Fazaneriji se bo pričelo ob 19.00 uri, pravico na med rdeče-belimi in črno-belimi pa bo delil najizkušenejši slovenski sodnik Damir Skomina.

Pred rdeče-belimi je še tretjo prvenstveno gostovanje v katerem bodo napadali sploh prve letošnje točke v gosteh. Po dobrih predstavah, ki jih varovanci Slobodana Gruborja kažejo v kidričevskem športnem parku, bo proti trenutno vodilni Mure potrebno domače predstave prenesti na gostujoči teren, ter dati vse od sebe, da se iz prekmurske prestolnice rdeče-bele vrnejo s pozitivnim rezultatom.

Medsebojni rezultati iz lanske sezone so na strani rdeče-belih, ki so v lanskih štirih prvenstvenih obračunih dvakrat slavili, enkrat remizirali in enkrat izgubili. Zadnji obračun med rdeče-belimi in črno-belimi, ki je bil odigran na Fazaneriji se je končal z delitvijo točk, takrat je za točko po asistenci Anteja Živkoviča poskrbel trenutno najučinkovitejši igralec rdeče-belih Jure Matjašič. Osemindvajsetletni napadalec rdeče-belih, sicer zasluge za letošnje zadetke pripisuje celotni ekipi: »Hvala bogu, da se mi je z zadetki odprlo. Ampak, če ti ekipa pripravlja takšne priložnosti, kot mi jih je ni težko zadeti.«

Mura je v letošnji sezoni prvič klonila šele v preteklem krogu, ko so varovanci Anteja Šimudnže, klonili proti ljubljanskemu Bravu. Ne glede na poraz, v letošnji sezoni črno-beli igrajo zelo zanesljivo in učinkovito, kar se kaže tudi na prvenstveni lestvici, kjer imajo pred zasledovalci tri točke prednosti. A kot poudarja strelec dveh letošnjih zadetkov v rdeče-belem Jure Matjašič bo potrebno na Fazaneriji, pokazati novo borbeno predstavo: »Res je, Muro zelo dobro poznamo, vemo da je trenutno prva, Mura je zelo dobro ekipa. Ne glede na vse je Mura v zadnjem času imela, kar nekaj problemov, katere bomo mi skušali čim boljše izkoristiti. Mi moramo gledati na sebe, da odigrano čim boljšo tekmo in mislim, da če bomo dali vsi vse od sebe, da se nimamo ničesar bat. Ne obljubljam zmage, ampak lahko obljubim, da bomo dali igralci vse od sebe, kaj pa bo to na koncu prineslo pa bomo videli.«

Srečanje na murskosoboški Fazaneriji se bo pričelo ob 19.00 uri z nepodrednim televizijskim prenosom na drugem programu PlanetTV. Za vse navijače rdeč-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.