Kljub temu, da se je prvenstvo v Prvi Ligi končalo le nekaj dni nazaj, iz Kidričevega prihaja prva kadrovska novica. Nogometni klub Aluminij se je dogovoril za podaljšanje sodelovanja z osemnajstletnim mladim reprezentantom Gašperjem Pečnikom.

Gašper Pečnik se je rdeče-belim pridružil v sezoni 2016/17, ko je zaigral v selekciji kadetov, v lanski sezoni je debitiral v članski selekciji za katero je v zbral 5 nastopov. Debitantski nastop v rdeče-belem je Gašper Pečnik vknjižil v 29. krogu v Kranju, ob zmagi rdeče-belih, ko je vstopil v igro v 88. minuti, ko je zamenjal takratnega kapetana Matica Vrbanca.

V letošnji sezoni je igralec, ki se najboljše znajde na desnem bočnem položaju vknjižil 16 prvenstvenih in 1 pokalni nastop. Za rdeče-bele je dosegel tudi zadetek, ko je poskrbel za delitev točk v 21. krogu v gosteh proti sežanskemu Taboru.

Ob podpisu nove pogodbe, katera je sklenjena do 31.5.2024 je osemnajstletnik poudaril, da je nova pogodba nagrada, za preteklo delo, ki ga mora v novem odboju še nadgradit: »Ta trenutek mi pomeni podpis nove pogodbe, novo možnost dokazovanja na igrišču. Podpis pogodbe je definitivno nagrada, delu, ki sem ga do sedaj opravil. Prav tako sem prepričan, da moram delati vsaj na takšnem nivoju, da povrnem zaupanje kluba, trenerja in soigralcev.«

Gašperja, ki bo 10. junija dopolnil 19 let, že čez nekaj dni ga čaka debitantski nastop za mlado reprezentanco do 21 let. Ob tem pa priznava, da je izjemno zadovoljen, da je član rdeče-belih, saj Nogometni klub Aluminij zaupa mladim igralcem: »Sem v klubu, kjer dobijo mladi igralci veliko priložnosti, to zelo cenim. Izjemno zadovoljen sem, da v Kidričevem zaupajo nam mladim igralcem, nenazadnje poskušam z dobrimi igrami to zaupanje vrniti nazaj tako ekipi, strokovnemu štabu, vodstvu kluba, kot nenazadnje vsem privržencem rdeče-belih. V veliko zadovoljstvo mi je, da je Nogometni klub Aluminij klub, ki stavi na mlade, mi mlajši v Kidričevem res dobimo priložnost, da se lahko pokažemo na tem najvišjem slovenskem nogometnem nivoju, kar je zagotovo pomembno za nadaljnjo kariero, saj imamo že v zgodnjih letih možnost igrati na najvišjem nivoju.«