Uvodni spomladanski obračun v sončni Sežani se je končal z delitvijo točk. Za vodstvo rdeče-belih je s prvencem v rdeče-belem v 38. minuti poskrbel Gašper Pečnik, končni rezultat je v drugem polčasu postavil Aldair Djalo.

Stadion Rajke Štolfa Sežana

Sodniki: Perić Dragoslav, Kasapović Aleksandar, Vojska Matej, Bubek Alen. Delegat: Pokovec Vinko

Strelca: 0:1 G. Pečnik 38`, 1:1 Djalo 62`

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Kouoa Denis (65` Salkić), Sever (58` Stančič), Tolić (58` Krivičić), Briški, Nemanič, Azinović, Makoumbou, Rovas (76` Fahd Richard), Mihajlević, Djalo. Trener: Igor Božič.

Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik, T. Pečnik (76` Mujan), Kadrić, Đerlek (46` Bolha), Prša (63` Čermak), Kim (76` Krajnc), Petek, Flakus Bosilj (82` Pantalon), Ploj, Azemović. Trener: Oskar Drobne

Rumeni kartoni: Kouoa, Sever, Makoumbou; Prša, T. Pečnik, Ploj, Čermak, Pantalon

Oskar Drobne je v začetno enajsterico za srečanje proti Sežančanom uvrstil dva novinca, ki sta rdeče-bele okrepila v zimskem prestopnem roku, prvič sta srečanje v rdeče-belem pričela Haris Kadrić in Armin Đerlak.

Po začetnem spoznavanju in rahlem prilagajanju na podlago v Sežani so si prvo priložnost priigrali varovanci Oskarja Drobneta, ko je po nekaj zmede v obrambni liniji Sežančanov, do žoge prišel David Flakus Bosilj, ki se je iz desne strani odločil za diagonalen strel po tleh, a je žoga zletela mimo leve vratnice Jana Koprivca.

Tudi nadaljevanje je prineslo dve priložnosti rdeče-belim, najprej je v 14. minuti s strelom poskušal Armin Đerlek, domači vratar je žogo odbil do Tilna Pečnika, ki mu je ob poskusu spodrsnilo, žoga pa je zletela mimo vrat. Le štiri minute zatem se je po lepi dvojni podaji s Harisom Kadrićem v priložnosti znašel Armin Đerlek, ki je prišel pred vrata gostiteljev povsem iz desne strani, poskušal je s prefinjenim udarcem, a je Jan Koprivec žogo odbil v kot.

Po dobre pol ure igre so si prvo zrelo priložnost priigrali tudi gostitelji, ko je žogo v kazenski prostor rdeče-belih poslal Dominik Mihajlević, pred Christosom Rovasom pa je bila hitrejša obramba rdeče-belih z Luko Janžekovičem.

Sedem minut pred iztekom prvega polčasa pa so varovanci Oskarja Drobneta le kronali terensko premoč. Prosti strel iz dobrih dvajsetih metrov je izvajal Tilen Pečnik, ki je poskušal z močnim strelom po tleh, vratar gostov je žogo odbil, a le do Gašperja Pečnika, ki je v svojem desetem nastopu prvič zatresel mrežo in povedel rdeče-bele v vodstvo.

V začetek drugega dela so rdeče-beli vstopili z menjavo na sredini igrišče, namesto Armina Đerlaka, je priložnost za igro dobil še en novinec iz zimskega prestopnega roka Klemen Bolha.

V 54. minuti smo v Sežani videli izjemno akcijo rdeče-belih, ko je Gašper Pečnik po desni strani prodrl v kazenski prostor, lepo opazil Haris Kadrića, ki je žogo prepustil Roki Prši, slednjemu pa je Jan Koprivec poskus iz dobrih dvanajstih metrov ubranil. Le dve minuti zatem je poskušal Tilen Pečnik iz kakšnih dvajsetih metrov, a je njegov poskus Jan Koprivec odbil, Kim pa je na žalost bil prekratek. Že v naslednji minuti nova izjemna priložnost za rdeče-bele, Tilen Pečnik je izvajal kot iz leve strani, Harsi Kadrić je na prvi vratnici žogo podaljšal do Davida Flakusa Bosilja, slednji pa je iz bližine žogo poslal tik ob levi vratnici mimo gola gostiteljev.

V 62. minuti smo v Sežani videli izenačenje, ko je Luko Janžekoviča iz dobrih dvajsetih metrov premagal Djalo Aldair.

Dobrih petnajst minut pred koncem srečanja je sledila še dvojna menjava Oskarja Drobneta, ki je v igro ob Alenu Krajncu poslal še zadnjega novinca, ki se je rdeče-belim pridružil tik pred nadaljevanjem prvenstva Tončija Mujana. Slednji je le dve minuti zatem poskrbel za novo zadnjo zrelo priložnost v kateri je z globinsko podajo lepo zaposlil Harisa Kadrića, slednji pa je iz roba kazenskega prostora streljal naravnost v vratarja gostiteljev Jana Koprivca.

Zadnjo priložnost na srečanju smo videli v tretji minuti sodnikovega podaljška, ko so zapretili gostitelji, a je strel Fahd Richarda zletel mimo vrat Luke Janžekoviča.

Za rdeče-bele ne bo počitka, saj jih že v sredo čaka zaostal obračun proti grofom, ki bi moral biti odigran že pred dnevi. Srečanje med rdeče-belimi in grofi se bo v kidričevskem športnem parku pričelo ob 15.00 uri.