Nogometni klub Aluminij Kidričevo in Gašper Pečnik, sta se pol leta pred iztekom pogodbe dogovorila o novem sodelovanju, enaindvajsetletni desni bočni branilec bo v »šumi« ostal do leta 2026.

Desni bočni branilec rdeče-belih, ki je v Kidričevo prišel v selekciji kadetov, se je skozi mladinsko šolo prebil do članske ekipe in svoj prvi nastop v članski ekipi vpisal 21. junija 2020 v 29. krogu Prve Lige Telemach proti kranjskemu Triglavu.

Za člansko ekipo Nogometnega kluba Aluminij je zbral skupaj 65 nastopov, ob tem pa je nasprotno mrežo zatresel trikrat, v statistiko pa je dodal še dve asistenci. Gašper Pečnik, ki je zbral tudi en nastop za mlado reprezentanco Slovenije, je v letošnji sezoni zbral 14 nastopov in na zelenicah prebil 769 minut.

Ob podpisu novega sodelovanja z rdeče-belimi je Gašper Pečnik poudaril, da si želi obdobja brez poškodb, predvsem pa verjame, da so v slačilnici povsem pripravljeni, da se v »šumi« tudi v bodoče igra prvoligaški nogomet: »V klubu sem že pet let, interes obeh strani je bil najti skupno rešitev in na koncu smo jo našli. Povsem osredotočen sem na delo, poškodba, ki me je za skoraj celo leto oddaljila od nogometa je za mano, seveda si bolj kot vse želim, da ostanem zdrav, da po svojih najboljših močeh pomagam klubu, da se bo v Kidričevem še naprej igral prvoligaški nogomet. Prepričan sem, da je odločitev o nadaljevanju sodelovanja dobra za obe strani, na meni pa je da vrnem zaupanja kluba na zelenici.«