Gal Gorenak, ki se je rdeče-belem pridružil že v lanski sezoni, kot posojen nogometaš Maribora, ostaja v rdeče-belem, in postaja polnopravni član Nogometnega kluba Aluminij.

Devetnajstletni vezist, je svojo kariero pričel v Dravinji, od koder je najprej prestopil v Maribor in še kot član Maribora vmes posojen k ljubljanski Iliriji in nazadnje v zadnje sezoni v Kidričevo. Devetnajstletni vezist je za klub iz Ljudskega vrta že zaigral tudi v Prvi Ligi Telemach, kjer je vknjižil 10 nastopov za člansko ekipo Maribora, ob tem pa se je že veselil tudi prvenstvenega zadetka v Prvi Ligi Telemach. V lanski sezoni je za rdeče-bele skupaj vknjižil 31 nastopov in pripomogel k vrnitvi rdeče-belih v Prvo Ligo Telemach.

V svojem prvem intervjuju kot polnopravni član rdeče-belih je Gal Gorenak poudaril, da se je že v lanski sezoni v Kidričevem počutil odlično, tako, da ni imel veliko pomislekov, da bi nadgradil prvoligaško zgodbo z rdeče-belimi tudi v tej sezoni: »V lanski sezoni smo zares spisali izjemno zgodbo, v Kidričevem sem se počutil odlično, v klubu mi je bilo všeč in že zato sem hotel zgodbo v rdeče-belem nadaljevati. V Kidričevem imamo idealne pogoje za delo, zelo dobro se razumem tako s soigralci, kot s trenerji in ostalimi v klubu in prav to mi je olajšalo odločitev, da kariero nadaljujem v »šumi.« V pripravljalnem obdobju smo dobro delali, veselim se začetka prvenstva, menim, da bomo na igrišču s soigralci naredili vse, da čim boljše zastopamo rdeče-bele barve.«

Gal, dobrodošel v »šumi!«