Rdeče-beli bodo jutri odprli 19. krog Prve Lige Telekom Slovenije z tekmo proti taborski Sežani. Srečanje v kraški prestolnici se prične že ob 13.00 uri, pravico na zelenici pa bo delil Bojan Mertik.

Rdeče-beli so po prvem domačem porazu iz preteklega kroga, vse misli usmerili v zaključek prvenstva in jutrišnjo tekmo proti Tabor Sežani v gosteh. Ne glede na poraz, ki so ga varovanci Slobodana Gruborja doživeli v nedeljskem popoldnevu proti aktualnim državnim prvakom so vse misli usmerjene zgolj v teko proti Kraševcem.

Še vedno kar ogromno težav strategu rdeče-beli Slobodanu Gruborju povzročajo poškodbe, ampak ne glede na vse, je osredotočenost na treningih pokazala, da je ekipa pripravljena na še četrti medsebojni obračun proti Sežančanom. Spomnimo, rdeče-beli so se s Kraševci pomerili še v uvodnem krogu, ko so slavili z 0:2. Sledil je pokalni obračun, ki ga je odločil kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec in še domača prvenstvena zmaga, kjer so v kidričevskem športnem parku rdeče-beli trikrat zatresli sežansko mrežo.

V zadnjih krogih vedno več priložnosti za igro dobiva enaindvajsetletni Čeh Marcel Čermak, ki pred srečanjem na Krasu poudarja, da so s soigralci pripravljeni na nov izziv in da je forma ekipe zelo dobra: »Mislim, da je to zares pomembna tekma za nas. Ampak mi smo v dobri formi, ne glede na to, da smo proti Mariboru izgubili tekmo, imamo cilj, da v zadnjih tekmah zmagamo. Fokusirani smo na tekmo v Sežani, kjer želimo zmagati, ter tako na najboljši način pozabiti na prvi domači poraz iz preteklega kroga.«

So pa Sežančani na domačem terenu izjemno nevaren nasprotnik, kar kažejo tudi zadnji rezultati, nazadnje so remizirali z Muro, predtem z Velenjčani. Nenazadnje pa je v Sežani padel tudi Maribor, ki je prav pretekli vikend prizadejal rdeče-belim prvi domači poraz v letošnji sezoni.  

 Srečanje v Sežani se bo pričelo ob 13.00 uri, prenos srečanja med Kraševci in rdeče-belimi bo na drugem programu PlanetTV.