Filip Kosi je četrti novinec rdeče-belih v poletnem prestopnem roku. Dvajsetletni bočni branilec se v Kidričevo seli iz Beltincev.

Dvajsetletni Filip Kosi je svojo nogometno pot pričel v domači Muri, od koder je leta 2021 prestopil k sežanskemu Taboru, od tam pa ga je pot vodila k ptujski Dravi in nazadnje v Beltince. V lanski sezoni je za Beltince v 28 drugoligaških nastopih dosegel pet zadetkov, ob tem pa prispeval še eno podajo, na igrišču pa je preživel 1.682 minut.

Ob podpisu pogodbe je Filip Kosi poudaril, da si želi, da z dobrimi igrami pomaga rdeče-belim v boju za čim boljša mesta na prvenstveni lestvici: »Glavni razlog za odločitev, da pridem v Kidričevo je nedvomno Prva Liga. V lanski sezoni sem bil član Beltincev, želel sem stopničko višje in Nogometni klub Aluminij mi je to omogočil. Seveda, je sedaj vse odvisno od mene, od mojega dela, odnosa, da si priborim priložnost, ter zaigram v Prvi Ligi. Prepričan sem, da lahko s svojimi igrami doprinesem k dobrim rezultatom. Zelo hitro sem se prilagodil, ekipa me je hitro sprejela, pogoji so odlični, tako, da sem trenutno zares osredotočen samo na delo. Nedvomno pa upam, da bom s svojo igro in borbo pomagal k čim višji uvrstitvi na lestvici.«

Filip Kosi, dobrodošel v rdeče-belem